עבור לתוכן

SLI? CROSSFIRE? או סתם כרטיס ב3K

Featured Replies

פורסם

שלום, סליחה על הבורות (חח שוב) אבל רציתי לשאול>>>:

מה יותר חזק - SLI\ CROSSFIRE ל 2 כרטיסים כמו למשל X1950PRO \ 7950GT או XFX 8800 GTS XXX EDITION

אחרי הכל ההבדלים הכספיים הם (לפי מה שאני יודע) הם רק לוח אם SLI ואפילו במקרה של הX1950PRO יוצא יותר זול 2 כרטיסים כאלו מאשר 8800GTS

ורק רציתי להדגיש: שאלתי מה יותר חזק כלומר מה ייתן לי ביצועים במשחקים וכו' על הרזולוציה היותר גבוה עם יותר FPS.

עוד שאלה - האם רוב כרטיסי הATI הם לCROSSFIRE (הכרטיסים החזקים) או דווקא ההיפך?

עוד שאלה חחחחח - מה בנוגע לSLI\ CROSSFIRE עם 2 כרטיסי מסך שונים לדוגמא 7900 +7800 או 8800 ו8600 או X1950 ושייצא X2900XT האם נראה לכם שזה אפשרי? זתומרת אני לא מבין בSLI אז בבקשה תסבירו למה זה טוב או לא טוב תודה ! !! !

נ.ב סליחה על החפירה פשוט זה פעם שנייה שאני שואל בפורום על חומרה וכו'... בחיים שלי.

פורסם

אם יש לך מסך גדול מעל 20 אינצ' ככה ואתה רוצה לשחק על ההגדרות הכי גבוהות ורזולוציות גבוהות אז תעשה מערך SLI/CrossFire, זה לא משנה איזה מערך יותר טוב זה תלוי בכרטיס מסך עצמו.

מה שייתן לך ביצועים גבוהים במשחקים (FPS גבוה) הוא כרטיס מסך חזק בעיקר: מרובה בזיכרון, במהירות גבוהה של זיכרון ומעבד גרפי וגם עוד קריטריונים משניים...

ובנוסף מעבד יכול להשפיע על ה-FPS. זיכרון יכול להשפיע על ה-FPS תלוי מה מהירות הזיכרון וגם אם הוא משפיע לא תראה הרבה הבדל.

רק מה שחשוב הוא שתיקח כמות זיכרון גדולה למשחקים כבדים עם רזולוציות גבוהות כדי להימנע מתקיעות...

בדר"כ בכרטיסים החזקים הם CrossFire משום שאלה כרטיסים חדשים שבאו אחרי הטכנולוגייה וגם בגלל שאם ישימו 2 כרטיסים חלשים אז לא תהיה שיפור ניכר בביצועים ומערך ה-CrossFire לא תהיה רלוונטי.

ל-CrossFire יהיה תמיכה רק אם תשים 2 כרטיסי מסך זהים, לדוגמא: X1900XTX ו-X1900XTX

פורסם
  • מחבר

תודה רבה .

וכן אני מתכוון לשחק על מסך 42" LCD . אז רציתי גם לשאול מה עדיף (ללא קשר למחיר רק מבחינה ביצועית) 8600 (בכוונה לא 8800) או SLI של DX9 למשל 7950GTX?

פורסם

או SLI של DX9 למשל 7950GTX?

לא קיים כזה כרטיס. אם כבר אז 7950GX2

בכל מקרה חבל שתשקיע כל כך הרבה

בכרטיס ללא תמיכה DX10 כשהמשחקים הכי יפים בבוא היום לא ירוצו לך, או לא תוכל לראות אותם במיטבם.

פורסם
  • מחבר

טעות שלי התכוונתי לGT לא לGX , ואם אתה יכול טיפה להסביר על ה DX .... זאת אומרת

למה אני מצליח לשחק עם כרטיס DX7 במשחקים של DX9 על הגדרות בינוניות-גבוהות (לא משנה שהFPS ברצפה)

מה שאני שואל בעצם זה שאפילו שהם כרטיסי DX9 האם זה שהם משולבים ע"י SLI\CROSSFIRE זה לא עושה אותם חזקים יותר מכרטיס DX10 בודד?

האם ברגע ששני כרטיסים בעלי 512 זיכרון בSLI זה לא אומר שיש לי 1GB זיכרון בכרטיס מסך? סליחה על הבורות בבקשה הייתי רוצה לדעת יותר לגבי הSLI (אם יש

קישור לנושא SLI באתר תנו לי... כי אני לא בדיוק מצאתי).

פורסם

תקנה את הכרטיס מסך הזה

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=3176&Pname=BFG

זה כרטיס מסך שתומך בDX10 עם 640 MB זיכרון 320BIT זה יספיק לך בנתיים עד שתקנה עוד אחד

ותעשה מערך SLI

לא קשור פשוט עוד חצי שנה יצאו משחקי DX10 שזה אומר איכות משחק יותר טובה וגם יותר אפקטים יותר ניצול טוב של כרטיסי מסך

תקנה לוח אם של SLI טוב ותקנה עוד כרטיס מסך האמרתי שלך ויהיה לך ממש כיף לשחק במשחק 42" עם FPS גבוהה אז עדיף כרטיס מסך 1 שתומך בDX10 ולא שניים שתומכים בDX9

פורסם

הוא אמר שיש לו LCD 42 אינץ' מה שאני דיי בטוח שזה 24 אינצ' אלה אם הוא משתמש בטלוויזיה X_X

--

במקרה שיש לו מסך 42 אינצ' אז כנראה שכדאי שיקח אפילו SLI של GTXים לרזולוציה כזאת...

פורסם

אז העניין הוא שאם שהוא משתמש בטלוויזייה אז הוא מוגבל לרזולוציה הנמוכה שלה.

פורסם

אוקי לטלוויזיות 42 אינצ' אין רזולוציה טבעית גבוהה יותר מלמשל מסך 32 אינצ' WIDE?

פורסם

ממש לא, תסתכל בזאפ אילו רזולוציות יש לטלוויזיות ותראה שהן גבוהות יותר בקצת מהרזולוציות של מסכי LCD 17/19 או אפילו נמוכות יותר.

לדוגמא: http://www.zap.co.il/models.asp?Sog=E-TV&DB26931=407178&DB4004=4009

פורסם

צודק...

למה? שניהם LCD עובדים באותה צורה (3 סאב פיקסל לצבע וכל זה) למה לטלוויזיות יש רזולוציה נמוכה יותר? (אפילו אלה שתומכות למשל בHD?)

פורסם

את זה אני כבר לא יודע, אבל זה היה ככה גם בעידן ה - CRT שלמסכי מחשב היו רזולוציות גבוהות (בהרבה) מטלוויזיות.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות, מדובר בטלוויזיה LCD 42 לא 24 שאני מתכוון ממש לעבוד איתה והמחשב מתוכנן להיות מין שילוב ותחליף לPS3\XBOX\DVD\PC

אני כפי הנראה ישתמש בויסטה עם MEDIA CENTER. הרזולוציה המירבית אני מאמין זה 1280X9XX משו כזה 16:9... חיברתי כבר מחשב (ע"י שימוש בכבל VGA לא בננה או SVIDEO) והגעתי ל 1280X9XX משו אבל אני לא ניסיתי יותר.. רק שמתי את זה על רזולוציית 9 16 ....

הטלויזיה : http://www2.zap.co.il/model.asp?model_id=411592

עד עכשיו ממה שהבנתי (ככה גם חשבתי מלכתכילה לפני פתיחת הדיון) עדיף לקנות תכרטיס XFX ב3K עם 768 זיכרון עם לוח תומך SLI ולשדרג בבוא הזמן ... לקנות עוד כרטיס כזה... תגידו לי אם הבנתי נכון ואם זה הכי כדאי...

פורסם

GTS ואפשרות לSLI יספיק בהחלט ואני ממליץ בהפרש+עוד קצת כסף לקנות מסך LCD טוב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים