עבור לתוכן

ה SP-550 UZ של אולימפוס כוללת שליטה ידנית?

Featured Replies

פורסם

המצלמה ניראת מאוד טובה אבל לא הצלחתי להבין מהנתונים שלה ומהביקורות אם היא כללת שליטה ידנית מלאה או רק חלקית.

וגם אשמח לשמוע מה אתם חושבים על המצלמה בכללי.

פורסם

אני מניח שב"שליטה ידנית" אתה מתכוון למצב A, S ו-M? אם כן, היא כוללת את כל המצבים האלה. השאלה היא מה בדיוק אתה מצפה להשיג איתם במצלמה עם חיישן קטן? אם יש לך ניסיון עם מצלמת רפלקס (פילם או דיגיטלי) תגלה שהמצבים האלה הרבה פחות שימושיים ממה שאתה רגיל.

לא התפרסמו עדיין ביקורות של ממש על המצלמה, אז קצת קשה לחוות דיעה, אבל אין ספק שהיא מצלמה מעניינת מאוד.

פורסם
  • מחבר

לאבא שלי יש מצלמת פילם SLR של OLYMPOS והוא רוצה מלצלמה חדשה. הבעיה היא שאין לנו כסף למצלמת SLR והאולימפוס הזאתי בעלת נתונים מרשימים (ה ISO והזום).

ראיתי תמונות שצולמו בדגמים קודמים מהסידרה והתמונות ב ISO1600 ניראות לא רע.

פורסם

לדעתי התוצאות ב-ISO 1600 בדגמים הקודמים הן מתחת לכל ביקורת. ב-ISO כזה, הדגמים של פוג'י הם הפתרון הנורמלי היחידי מחוץ ל-DSLR.

מה הדברים שחשובים לכם במצלמה, ומה התקציב?

פורסם
  • מחבר

חשוב זום גדול, עיינית, שליטה ידנית, כדאי גם מיצב תמונה אבל לא חובה (בזום גבוהה זה עוזר מאוד).

ראיתי את הפוג'י ואני יודע שהן יותר טובות יותר (העיצוב שלהן מזעזע).

אין תקציב אם יהיה משהו יקר ששווה את הכסף אז נוסיף.

פורסם

חשוב זום גדול

בשביל מה זה חשוב לך? לפני שאתה עונה, אני מציע שתקרא את זה.

שליטה ידנית

כנ"ל. קראת את הלינק שצירפתי קודם?

ראיתי את הפוג'י ואני יודע שהן יותר טובות יותר (העיצוב שלהן מזעזע).

אתה מדבר על עיצוב מבחינת אסתטיקה או נוחות?

איזה דברים אתם מתכוונים לצלם? באיזה תנאי תאורה?

פורסם
  • מחבר

זום כי אנחנו הרבה פעמים מצלמים חיות ואז זה חובה להיות רחוקים.

אנחנו הרבה פעמים מצלמים בלילה ובתנאי תאורה לא טובים לכן חשוב לנו ה ISO והיכולת לשלוט ידנית בשביל להגיע לתמונה שהכי טובה שאפשר ואוטו' לא תמיד מנצל את המצלמה.

דיברתי על איך שהפוג'י ניראות לא הנוחות (אבל זה ממש לא חשוב).

פורסם

אוקי, אם אתה מבין את החשיבות של עדשה רחבה ומוותר עליה כדרישה, אז נראה לי שהציוד שיישרת אותך הכי טוב הוא הפנסוניק FZ50 + פלאש חיצוני אולימפוס FL36.

עם שילוב כזה תקבל מצלמה עם עדשה מיוצבת מעולה לצילום בעלי חיים מרחוק (420 מ"מ וצמצם 3.5), ועם פלאש החיצוני תוכל להוציא תוצאות טובות יותר בצילום חדר עם אור חלש מאשר אפילו עם DSLR.

אם התקציב לא מאפשר לטפס לרמות מחיר של השילוב הזה, אז האופציה הטובה הבאה היא פוג'י S6500 (או פוג'י S9600 אם קיים סיכוי שבעתיד תרכשו פלאש חיצוני). אגב, האם לאבא שלך יש במקרה פלאש חיצוני מתקופת הפילם? אם כן, מה שם היצרן ומה הדגם?

ה-SP550 היא מצלמה חדשנית ולא רעה בכלל, אבל ה-ISO הגבוה שלה לא מתקרב לזה של המצלמות של פוג'י, ואין לה תושבת לפלאש חיצוני. זה הופך אותה למצלמה מוגבלת מאוד בתאורה חלשה.

פורסם
  • מחבר

התמונות שצלמו עם ה SP-550 UZ ב ISO 400 יותר גרועות משל ה PANASONIC שלי :bash: מזל שנתת את הקישור הזה.

יש לאבא שלי פלאש אבל אני לא יודע איזה ואני לא יודע איפה המצלמה.

ראיתי את האפשרויות שכתבת אני יבדוק מה הכי מתאים לי כלכלית ואקנה בקרוב תודה רבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים