עבור לתוכן

בעיה בOC לכרטיס X1950P

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש ברשותי כ.מסך X1950PRO של חברת HIS וקיבלתי איתה את ATIOVERDRIVE כאשר הנתונים המופיעים שם הם:

VPU CLOCK-621מתוך 627

MEM.CLOCK 740מתוך 790

כאשר בOC הגעתי לערך של 770 והרצתי את תוכנת 3DMARK06 קיבלתי ארטיפקטים על המסך לאחר 5 דקות של פעולה.

התדר היציב שהגעתי אליו בOC הוא 763 בלי ארטיפקטים לאורך כל ההרצה של ה3DMARK06 פעמיים.

השאלה שלי היא למה אי אפשר להגיע לערך יותר גבוה(האם הספק מגביל אותי-HEC350W)שאולי קצת חלש למערכת למטה??

או שאולי בכלל הכרטיס לא מסוגל פיזית להגיע לערכים כאלו גבוהים??

ועוד שאלה קטנה למה אי אפשר לשנות את הVPU CLOCK אפילו אם אני מריץ OC אוטומטי..

(ב770 במאמץ אני מגיע לטמפ' של 59 ובמנוחה ל42-3 האם זה סביר?)ושוב עם כ.מסך כזה מסיבי של חברת המהרות טובה ביותר זה המקסימום או שלא?

פורסם

350 ART?

פורסם
  • מחבר

לא נראה לי HEC רגיל 350W.מה ההבדל בין הART לרגיל??

ועוד דבר.C3DMARK התוצאה שלי עומדת אחרי הOC על 4987 מכובדים ביותר..השאלה שלי היא מה לעזאזל מגביל אותי.???

פורסם

אני מניח שהכרטיס עצמו,הוא לא אמור להיות OCקר טוב במיוחד

פורסם
  • מחבר

מה ז"א לא אמור להיות OC קר במיוחד..האם יש תוכנה אחרת שאפשר לבצע בעזרתה OC מבוקר טוב??

ואיך אפשרי להגיע לתוצאות יותר טובות??המארז מאורר היטב פשוט חשבתי שאולי יש צורה שונה להגיע לתוצאות יותר טובות??

פורסם

שהוא אמר oc קר הוא התכוון לאוברקלוקקר

פורסם

לי יש נסיון רע עם הOC לכרטיס מסך הזה. אמנם לי יש PowerColor, אבל זה לא משנה.

בOC אתה צריך לשמור על יציבות המשולש מתח-טמפ'-mhz יציב.

כנראה שהכרטיס מגיע כאשר המתח הוא ב"מיצוי" כמעט מלא, וכדי להמהיר עוד יותר את הכרטיס צריך להעלות מתח.

כיום אין תוכנה שמעלה את המתח לכרטיס הספציפי הזה, אבל יתכן שאם תהיה, נראה יכולות OC טובות יותר של הכרטיס.

בינתיים חבל על הנסיונות שלך, אם תצליח בכלל לייצב אותו בOC יהיה לך שיפור של FPS בודדים, וזה לא שווה את ההשקעה והתסכול (ואולי גם את דפיקת הכרטיס)

פורסם
  • מחבר

אז רגע...תנו לי להבין..

אתם אומרים שבעצם כרטיס שמגיע מומהר מהמפעל באופן מקורי כבר מגיע עם העלאת מתח מסיבית ועקרונית ובעצם זה שרוצים לבצע בו OC יחסית צנוע של 15-20% מסתכנים בדפיקת הכרטיס כי כרגע הכרטיס שלי המהרתי אותו בזכרונות מסטוק של 740 ל760 זה בסדר???ב3D06 הכול בסדר לאחר 3פעמים של הרצה..

אז מה אתם אומרים להשאיר את הOCהצנוע או להוריד אותו..(בטמפ' האובר לא השפיע אולי שינוי של מעלה במאמץ ל53

פורסם

תראה, אני מניח שהמשולש הזה נמצא במיצוי כמעט מלא. הרעיון של הOC הוא למצות את הפוטנציאל של המשולש.

יכול להיות שהחברות HIS ו-PowerColor בחרו להשתמש במתח נמוך יותר על מנת לשמור על טמפ' תקינה ולמנוע שריפה אפשרית של הרכיבים בכרטיס.

מישהו בפורום הצליח לבצע OC לא רע לכרטיס הזה מתוצרת Asus והגיע לכ650mhz בליבה, לעומת 595mhz בסטוק. יכול להיות שAsus מייצרת את הכרטיס עם מתח קצת גבוה יותר, שנותן מרווח נשימה לעוד mhz.

זאת השערה, יתכן שזה לא ככה, אבל זה שווה בדיקה.

להעלות את הזכרונות מ740 ל760 לא יתן לך תוספת של יותר מ1fps.. זה OC מזערי לחלוטין וסביר להניח שאפילו לא משפיע על הביצועים. עדיף להיות במצב המקורי והבטוח.

OC של 15-20 אחוז הוא מאוד מכובד לכרטיס מסך. זה כמו להעלות את הזכרונות שלך לתדרים של מעל 850mhz.

אגב אצלי התדר הזכרונות הוא 695mhz. אני חושב שהתדר ה"מקורי" של הכרטיס הזה, לפי ATI, הוא 680mhz, כך שלמעשה הכרטיס שלך כבר בOC מהמפעל.

בשורה התחתונה, חבל לנסות להמהיר את הכרטיס כי לא תצליח להגיע ליותר מ8-10% בזכרונות ו5% בליבה, כל עוד לא העלת מתח (וכאמור, אתה לא יכול להעלות כרגע).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים