עבור לתוכן

מקודדי וידאו

Featured Replies

פורסם

היי

אני מחפש נתונים להשוואה בין מקודדי וידאו.

בעיקר השוואה בין H.264 לכל השאר.

חוץ מזה, אני מחפש כמה שיותר תכונות של ה H.264, יתרונות חסרונות, מה הבעיות שלו וכו'.

תודה רבה.

פורסם

יש פורום של H264 או בשמותיו הנוספים AVC או MPEG4 PART 10 באתר של DOOM9.ORG, יש שם לא מעט מידע. באתר יש גם השוואות מאוד רציניות בינו לבין אחרים אך הן טיפונת ישנות והמצב רק השתפר מאז.

אני עובד איתו לא מעט לאחרונה והוא מתעלה על כל השאר בצורה משמעותית.

אני לא יודע מה השימושים שאתה מיעד לו, אבל מבחינה פרקטית (לא טכנית):

- לא רק שהדחיסה שלו יותר טובה מMPEG4 בערך ב 30 אחוז הוא גם פחות רגיש לארטיפקטים בולטים והתמונה שלו תהיה תמיד הרבה יותר חלקה וברורה (בניגוד למטושטשת שמאפיינת את הפוסט פרוססינג של MPEG4).

- הוא לוקח משמעותית יותר כוח עיבוד לפרישה ובצורה בולטת הרבה יותר לדחיסה. ברזולוציות HD מלאות לדחוס שעה יכול לקחת חצי יום ואף יותר על מחשב מודרני.

- בימים אלו הוא הגיעה לבשלות וכבר יש מספר קודקים יציבים וטובים בשבילו להצגה ויש לו דוחס חופשי שהגיע לרמת יציבות ואיכות טובה בשם X264.

- מבחינת קונטיינרים ישנים (כמו AVI) הוא לא כלכך מסתדר עם חיבור לפורמטי סאונד מסויימים אך בשביל זה יש קונטיינרים חדשים כמו MP4 או אפילו MKV.

- לדעתי האישית - כדאי לעבור לשימוש בו בלי לחשוב פעמיים בכל מה שאנו עושים היום עם MPEG4, מבחינת מחשב אין בעייה ומבחינת חומרה חיצונית מוטב להקדים את המודעות של יצרנים ע"י שימוש המוני. למשל גיבוי DVD הוא עושה בצורה כמעט מושלמת ורזולוצייה מלאה בתנאים שבהם משתמשים לMPEG4 - XVID למשל.

- ברזולוצית HD מלאה , עם רוב הפורשים היום הוא דורש מחשב חזק מאוד להצגה.

מבחינה טכנית יש תוספת של לא מעט טריקים כמו שימוש בכל מיני גדלים חדשים של מקרו בלוקים (ולא רק בלוקים אלכסוניים), חיפש בלוקים במרחק הרבה יותר גדול מהנקודה (וקטורים יותר ארוכים) מה שמתאים מעולה ל HD, חיפוש מידע בפרימים יותר "ישנים" ועוד המון דברים שאני מניח שאתה לא כלכך מבין. אבל מה הכל רשום בצורה נהדרת באתר שהביאו לך שהוא נקודת ההתחלה לכל מי שרוצה ללמוד על הנושא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים