עבור לתוכן

ניר שיוף למארז-איזה מספר צריך?

Featured Replies

פורסם

שלום,

רציתי להתחיל בפרוייקט חדש ואני צריך עוד לקנות כמה דברים כמו ספריי נייר שיוף וכו..

רציתי לדעת איזה מספר נייר צריך בשביל להוריד את הצבע מהמארז?

תודה :xyxthumbs:

פורסם

ממליץ לך לעבור על המדריך לצביעה באתר , או לחילופין, על כמה פרוייקטים "כבדים".. אני זוכר שכמה מהם הראו את תהליך הצביעה והפירוט שלו

בנוסף, הכל תלוי באיכות שאתה רוצה לקבל, (לדוג' - להשגת אפקט מראה, אתה תשבור את הידיים, לאחר כל שכבה - לשייף..)

נייר גס יתן אפקט מוברש אם אתה רוצה

נייר עדין - יהיה טוב מספיק כדי שהצבע יאחז במשטח

בקיצור - אני ממליץ להשתמש בפריימר, צבע ולסיים בלכה(אם האפקט המבוקש הוא מבריק כמובן)

כמו כן לרסס מרחוק ובמקום סגור - אך מאורר היטב

חברות מומלצות לצבעים: (מוטיפ\דופלי קולור\דרים וורקס)

מוטיפ יקרים יחסית - אך התוצאות בהתאם

התוצאות שתקבל - הן בדיוק ביחס שתשקיע בצביעה

פורסם

100-300 בהדרגה.

אח"כ מומלץ להחליק עם 600-1200.

ואז למרוח טרנפנטין כדי להסיר שומנים ואז לצבוע

פורסם

ממליץ לך לעבור על המדריך לצביעה באתר , או לחילופין, על כמה פרוייקטים "כבדים".. אני זוכר שכמה מהם הראו את תהליך הצביעה והפירוט שלו

בנוסף, הכל תלוי באיכות שאתה רוצה לקבל, (לדוג' - להשגת אפקט מראה, אתה תשבור את הידיים, לאחר כל שכבה - לשייף..)

נייר גס יתן אפקט מוברש אם אתה רוצה

נייר עדין - יהיה טוב מספיק כדי שהצבע יאחז במשטח

בקיצור - אני ממליץ להשתמש בפריימר, צבע ולסיים בלכה(אם האפקט המבוקש הוא מבריק כמובן)

כמו כן לרסס מרחוק ובמקום סגור - אך מאורר היטב

חברות מומלצות לצבעים: (מוטיפ\דופלי קולור\דרים וורקס)

מוטיפ יקרים יחסית - אך התוצאות בהתאם

התוצאות שתקבל - הן בדיוק ביחס שתשקיע בצביעה

ממה שאני זוכר מוטיפ הפסיקו להיות משתלמים... בפעם האחרונה שבדקתי מיכל ספריי עלה איזה 90 ש"ח... במחיר הזה זה כבר לא כל כך משתלם... כבר עדיף לקנות דולפי קולור ופרמייר ולצבוע כמה שכבות...

לגבי הסרת צבע- מספר 400 או 300 ומשהו יספיקו וגם לא "יחרטו" יותר מידי על הפח... אחרי שתוריד את רוב הצבע, תעבור ל600 כדי להוריד את הנקודות העקשניות וכדי להחליק את השיוף.

אם אתה לא צריך לעשות אפקט מראה אני לא חושב ששיוף בנייר מעל 800 או אפילו 600 יעשה משהו... הצבע אפילו יחזיק טוב יותר אחרי שיוף בנייר גס יחסית (600 לדוגמא)

פורסם

ממה שאני זוכר מוטיפ הפסיקו להיות משתלמים... בפעם האחרונה שבדקתי מיכל ספריי עלה איזה 90 ש"ח... במחיר הזה זה כבר לא כל כך משתלם... כבר עדיף לקנות דולפי קולור ופרמייר ולצבוע כמה שכבות...

לגבי הסרת צבע- מספר 400 או 300 ומשהו יספיקו וגם לא "יחרטו" יותר מידי על הפח... אחרי שתוריד את רוב הצבע, תעבור ל600 כדי להוריד את הנקודות העקשניות וכדי להחליק את השיוף.

אם אתה לא צריך לעשות אפקט מראה אני לא חושב ששיוף בנייר מעל 800 או אפילו 600 יעשה משהו... הצבע אפילו יחזיק טוב יותר אחרי שיוף בנייר גס יחסית (600 לדוגמא)

נצל"ש IG

איך אתה ממליץ לעבוד איתו נייר 600 הוא נייר מים

עם או בלי מיים ?

לליטוש פלסטיק של רכב שנצבע כבר 2-3 שכבות כול יחידה של יעקובי לפלסטיק יצא טוב אבל יש שריטות שלא מלאו ע"י הצבע :pissed: :-[

פורסם

א. מזה זנ "נצל"ש"?

ב. לא חייב עם מים... (אני מניח שאתה מתכוון להרטבה של המארז- עם H2O...)

את המשטח רצוי להרטיס רק בליטוש מראה- או פשוט להשתמש בחומר ליטוש... בכלל, מים על פח זה לא מומלץ... גם אם תרטיב אותו ל5 דקות ותנגב, אחרי יומים יהייה לך חלודה (גם אם תצבע... החלודה פשוט תאכל את הפח ממתחת לצבע, ואחרי כמה חודשים תראה את הצבע מתנפח... אלא אם זה צבע מיוחד לחלודה...)

ג. מה זה "נייר מיים"?

זה מושג שאני לא מצליח להבין... בד"כ מתייחסים לניר שיוף עדין מאוד (ו600 זה ממש לא עדין...), ולפעמים מתייחסים לפדים לליטוש... עכשו, כשמלטשים אז בד"כ מוסיפים מים עם אבקה מסויימת, עם גודל גרגירים מסויים, שעושה את הליטוש- ומשתמשים בבדים מניילון, פוליאסטר ואפילו זאמש... יענו, לא משתמשים בנייר... אז... :nixweiss:

פורסם

א. מזה זנ "נצל"ש"?

ב. לא חייב עם מים... (אני מניח שאתה מתכוון להרטבה של המארז- עם H2O...)

את המשטח רצוי להרטיס רק בליטוש מראה- או פשוט להשתמש בחומר ליטוש... בכלל, מים על פח זה לא מומלץ... גם אם תרטיב אותו ל5 דקות ותנגב, אחרי יומים יהייה לך חלודה (גם אם תצבע... החלודה פשוט תאכל את הפח ממתחת לצבע, ואחרי כמה חודשים תראה את הצבע מתנפח... אלא אם זה צבע מיוחד לחלודה...)

ג. מה זה "נייר מיים"?

זה מושג שאני לא מצליח להבין... בד"כ מתייחסים לניר שיוף עדין מאוד (ו600 זה ממש לא עדין...), ולפעמים מתייחסים לפדים לליטוש... עכשו, כשמלטשים אז בד"כ מוסיפים מים עם אבקה מסויימת, עם גודל גרגירים מסויים, שעושה את הליטוש- ומשתמשים בבדים מניילון, פוליאסטר ואפילו זאמש... יענו, לא משתמשים בנייר... אז... :nixweiss:

IG לך תקנה משקפיים :lol::screwy:

אני שאלתי על פלסטיקה של רכב

ונצ"לש זה "ניצול שירשור" !

פורסם

מה אמור לעניין אותי מה אתה שואל?

זה ת'ראד שלך?

:bash:

מההודעה שלך הבנתי שאתה סתם כתבת דברים לא קשורים... תלמד לנסח משפטים.

פורסם

מה אמור לעניין אותי מה אתה שואל?

זה ת'ראד שלך?

:bash:

מההודעה שלך הבנתי שאתה סתם כתבת דברים לא קשורים... תלמד לנסח משפטים.

אחוייה למה עצבים למה ? :lol::hi:

פורסם

למה עצבים?

לדפוק לנובים מעצבנים על הראש דווקא מרגיע אותי :)

פורסם

למה עצבים?

לדפוק לנובים מעצבנים על הראש דווקא מרגיע אותי :)

:pissed: אני לא נוב !

פורסם

מההודעות שלך אפשר בקלות להבין שאתה כן (בעיקר המניסוח...) :nixweiss:

בכול אופן, בכלל שפלסטיק רך יותר מפח, נייר השיוף "חורט" בו יותר- ומשאיר בו שריטות עמוקות יותר- בגלל זה, בשביל גימור חלק, רצוי לשייף את הפלסטיק עם נייר של 1000 גריד לפני הצביעה...

פורסם

מההודעות שלך אפשר בקלות להבין שאתה כן (בעיקר המניסוח...) :nixweiss:

בכול אופן, בכלל שפלסטיק רך יותר מפח, נייר השיוף "חורט" בו יותר- ומשאיר בו שריטות עמוקות יותר- בגלל זה, בשביל גימור חלק, רצוי לשייף את הפלסטיק עם נייר של 1000 גריד לפני הצביעה...

יודע מה אני חייב להראות לך תמונות !

עשיתי לקה אני מחכה כמה ימים שזה יתפוס ואני ירכיב את זה ברכב :P:lol::xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה רבה,

קניתי ניירות שיוף מספר 400 ו-600

תודה IG :xyxthumbs:

פורסם

על לא דבר :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים