עבור לתוכן

האם כבל רשת COAX מסוכך יכול להעביר ווידאו מהמחשב ב RCA ? (עשר מטר)

Featured Replies

פורסם

שלום !!

קניתי כבל RCA עשרה מטרים (זוג) ממוצע בעל חיבורים מוזהבים לא עבה ולא דק מדי.

דרך מחשב פ3 עם GF2MX של POWERCOLOR בעל צ'יפ יציאת TV של CONEXANT BT868 הווידאו עובד חלק.

דרך מחשב AMD אטלון 1200 עם GF3-TI200 של MSI בעל צ'יפ יציאת (וכניסת) TV של PHILIPS SAA7108 יש עם הווידאו שני רצועות עבות עם הפרעות מציקות שמדיי פעם קצת עולות ויורדות. אותו כרטיס עובד כמעט חלק עם כבל פשוט של מטר.

1) מישהו יודע מה יכול לגרום להפרעות דווקא על הכרטיס החדש יותר ?? (סה"כ מדובר באותו הכבל)

2) האם יש למישהו המלצה לכבל איכותי יותר (מסוכך) 10 מטר ?

3) האם אוכל לקחת קבל COAX מסוכך של רשת ולבעביר בעזרתו ווידאו דרך מתאמים מBNC ל RCA או הלחמת ראש RCA (האם זה בכלל אפשרי טכנית - מבחינת סוג כבל ואיך שהאות ווידאו עובר והאם זה יתן איכות יותר טובה מהכבל שיש לי כרגע?)

תודה.

פורסם

בקשר לשאלתך הראשונה:

הצ'יפים של Connexant הרבה יותר איכותיים מPHILIPS ...

כלומר ככה זה צריך להיות, הConnexant יציג איכות יותר גבוהה מאשר צ'יפ של PHILIPS...

פורסם
  • מחבר

דווקא לא היה הבדל באיכות אלא הבדל ביכולת להחזיק את האות נקי יותר על כבל של 10 מטר (יכול להיות שלזה אכן התכוונת) אולי השידור בפיליפס יותר חלש. אני ינסה מחר להחליף בין הכרטיסים לראות אם המחשב יצר את ההפרעות, יכול להיות שאכן אתה צודק,

אך עדיין אשמח לשמוע פתרונות ותשובות לשאלת הכבל אטרנט :)

תודה.

פורסם

בקשר לשאלתך השלישית

כבלים COAX של אטרנט הם דקים ופחות יעילים מהכבלים החדשים שחברות הלווין והכבלים משתמשות בהם, הסיבה שהם משתמשים בהם היא בגלל שכמות גדולה של VIDEO & AUDIO עוברת בהם, לפי דעתי אני חושב שרצוי להשתמש בכבל COAX רגיל, לא של אטרנט, ובלי מלחם רק עם יש לך מעבר מ BNC ל RCA רק!

פורסם
  • מחבר

יש מתאמים מ BNC ל RCA, אני מאמין שהם לא עולים הרבה, השאלה למה אתה מתכוון "כבל COAX רגיל", כבל קואקס RCA איכותי עולה המון כסף, השאלה עם הכבל רשת המסוכך יתן איכות יותר טובה ויעלים את ההפרעות שיש לי כרגע עם הכבל RCA עשר מטר ומחשב מס'2?

טוב נחכה לתשובות לאחר שאנשים יתעורו משנתם :)

פורסם
  • מחבר

טוב,

היום החלפתי בין הכרטיסי מסך של המחשבים וגיליתי שלא הכרטיס GF3 זה הבעיה - הוא עובד טוב על המחשב השני והGF2 שעבד טוב על המחשב השני יוצר את אותן הפרעות במחשב הראשון , גם ניסיתי את כל הציוד ההקפי האחר להחליף - כולל נקודת חשמל שונה בחדר אחר ועדיין יש את ההפרעות על המחשב הראשון - מה שאומר שזה בא מתוך המחשב שלי (מפרט בצד) לא כולל הכ.מסך אותו בדקתי על המחשב השני,

יש רעיונות ?

( נ.ב. במחשב הראשון שיוצר את ההפרעות יש ספק CODEGEN 300 והמתחים לא כל כך תואמים את הסטנדרט - 3.3 שם זה יותר 3.07 ובמחשב השני ,בו אין הפרעות, ספק TSUNAMI 350, ברור שאפשר לנחש שזה קשור למתחים אבל אשמח לשמוע ממי שמבין באמת את הקשר בין בעית ההפרעות לספק אם אכן זו הבעיה).

תודה.

פורסם

בהנחה שהמחשבים בחדרים שונים, יכול להיות שההפרעות נובעות ממקור סביבתי. זה יכול כל דבר שמשדר וקולט (רדיו, פלאפון..), או שזו יכולה להיות אפילו מנורה או משהו אחר שצורך חשמל ופועל בחדר הבעייתי

פורסם

יש לבדוק את התנגדות הכבל 50 אום או 75 אום - תלוי מה יש לכרטיס מסך

פורסם
  • מחבר

בהנחה שהמחשבים בחדרים שונים, יכול להיות שההפרעות נובעות ממקור סביבתי. זה יכול כל דבר שמשדר וקולט (רדיו, פלאפון..), או שזו יכולה להיות אפילו מנורה או משהו אחר שצורך חשמל ופועל בחדר הבעייתי

זו לא הבעיה - ניסיתי את המחשב הראשון לבדו בחדר של המחשב שלא יצר הפרעות - עם כל הציוד ההקפי של המחשב שלא יצר הפרעות - זה לא עזר.

"יש לבדוק את התנגדות הכבל 50 אום או 75 אום - תלוי מה יש לכרטיס מסך " - מה הכוונה "מה יש לכ.מסך" ?

פורסם
  • מחבר

טוב , קניתי הבוקר כבל מעולה - עבה מאוד (7 מ"מ עובי/קוטר לכבל בודד - זה המון) מסוכך בטרוף , עם מחברים מוזהבים וקשיחים, של חברה זולה בשם TST. זה זוג RCA 10 מטר ואפשר למצוא אותו ב 90-100 ש"ח, מחיר מעולה לכבל בכזאת איכות ורמה, גם ביצוע בדיקת התנגדות לכבל עם השוואה לכבל הבסיסי יותר (אך עדיין לא הכי פשוט) הראתה הבדלים עצומים לטובת הTST.

חיברתי אותו לטלווזיה - ולא היה זכר לכל הפרעה - התמונה היתה חדה בטרוף עם צבעים ממש טובים - איכות הרבה יותר טובה מכבל 1.5מ' פשוט ואפילו פחות הפרעות. כבל ממש מומלץ.

גם חיברתי את הכרטיס קול דרך היציאה הדיגיטלית וזה פועל נהדר אפילו עם הכבל הפשוט יותר באורך 10 מטר שעלה 20 ש"ח לבודד, קצת בזבוז להשקיע בכבל קואקסלי קצר פי 5- 10 יותר כסף, הסאונד עובד נקי לגמרי בצורה הדיגיטלית.

הקיצר הכבל TST הזה - מומלץ וזול !!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים