עבור לתוכן

קיבלתי פטיפון; כמה שאלות

Featured Replies

פורסם

לפני כמה ימים הצלחתי לשים את ידי על פטיפון יד שניה של טאיה (מודל cp 260), ויש לי כמה שאלות.

קודם כל הוא מגיע עם יציאה שלא מתחברת ל-AUX, והבנתי שצריך לקנות מתאם פונו (phono stage) שעולה בסביבות ה-200 שקל. יש למישהו אולי המלצה למשהו ספציפי? או אולי מקום זול לקנות בו את המתאם?

בנוסף שוכבים לי בבית כבר כמה חודשים רמקולים ממערכת מיני שזרקתי. אני משער שהרמקולים די מעפנים, אבל אני רוצה בכל זאת לנסות לחבר אותם לפטיפון ולראות מה ייצא.

הבעיה היא שאין להם חיבור מולחם אליהם. מכל רמקול יוצאים שני כבלים (אדום ושחור) שמסתיימים בקצוות חשופים, שפשוט נדחפו לתוך המערכת מיני במקום מיוחד לזה.

יש אפשרות להלחים אליהם איזה חיבור כדי שאני אוכל לחבר אותם לפטיפון? (אני משער שזאת צריכה להיות יציאה שתתאים ל-AUX..)

תודה מראש!

פורסם

קודם כל תהנה מסאונד אנלוגי עם באסים שאפשר לחלום בדיגיטאלי :xyxthumbs:

אתה צריך מגבר/רסירבר לחבר עליו את הפטיפון דרך החיבור RCA שלו ל-AUX ואז גם את הרמקולים לרסירבר.

חשוב מאוד! שהרמקולים יהיו חזקים יותר בהספק מהמגבר/רסירבר.

פורסם
  • מחבר

אתה מתכוון שבנוסף לקדם מגבר (המתאם פונו) אני צריך מגבר נוסף? אמ.. לא לקחתי את זה בחשבון.

בהתחשב בכך שהרמקולים ששכובים לי בצד הם לא מפלצתיים (60 וואט נראה לי) גם רסיבר פשוט יספיק לי?

ועכשיו שאני חושב על זה, מחוברים לי למחשב אלטק VS4121, אולי אני יכול לחבר אליהם מפצל ולחבר אותם גם לפטיפון? כי זה סט מעולה..

אני ממש לא מתמצא בנושא המגברים.. אתה יכול אולי להמליץ לי על חברה/דגם במחיר של רמת כניסה?

פורסם

אתה מתכוון שבנוסף לקדם מגבר (המתאם פונו) אני צריך מגבר נוסף? אמ.. לא לקחתי את זה בחשבון.

בדיוק, רסירבר הוא הפיתרון.

בזאפ בקטגוריה של רסירברים עד 1500 ש"ח, תוכל למצוא משהו, בכל מקרה אני ממליץ לך על רסירבר טוב גם לעתיד. אולי תרצה כבר להרכיב לך מערכת קולנוע לבית?

http://zap.co.il/models.asp?Sog=E-Amplifier&DB57913=129177

פורסם

אני היתי ממליץ דווקא ללכת על מגבר סטריאו מאשר רסיבר

חפש ביד שנייה יש לפעמים מציאות.

פורסם
  • מחבר

מה ההבדל בין מגבר סטריאו לרסיבר?

בכל מקרה הצלחתי לקמבן רסיבר ישן. יש לי חבר שמחליף את הרסיבר שלו אז כנראה שאני אקח את הישן שלו, שחוץ מבעיה קטנה בפונציומטר של הוולויום אני חושב שהוא סבבה..

הבעיה הבאה היא הרמקולים. חשבתי על זה והסט של אלטק שמחובר לי למחשב הוא הרבה יותר איכותי. השאלה היא אם אני יכול לארגן איזה מפצל או משהו כזה שאני יוכל לחבר לרמקולים גם את המחשב וגם את הפטיפון. קיים משהו כזה?

פורסם

תבדוק שהפטיפון מיועד לעבוד עם תדירות ומתח החשמל בארץ (230V 50HZ), יש פטיפונים שנמכרים שמיועדים ל-60HZ ואז קצב הסיבוב של הפלאטה לא יהיה מדוייק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים