עבור לתוכן

דרושה המלצה על מסך CRT

Featured Replies

פורסם

שלום

עברתי על הנתונים של מסכים באתרי מכירות שונים והחלטתי שעדיף לשאול בפורום מה כדאי לי לחפש במסך החדש,

האם רזולוציה של 1024X1280 מספיקה או שעלי לחפש מסך של 1200X1600 ?

למה עוד צריך לשים לב במיפרט של המסך מלבד הגודל (17 או 19 ) ?

האם מסך של 17 עם רזולוציה של 1024X1280 מספיק טוב עבור צפיה בסירטי DVD ומישחקים ?

תודה

פורסם

אם אתה צופה בסרטים עדיף מסך גדול, בדר"כ כיום אנשים מעדיפים לקנות LCD למשחקים וסרטים כי הביצועים שלו הם טובים בייחס ל-CRT,

קח משהו כמו מסך 19" LCD, אנשים מעדפים גדלים כאלה על פני 17"

פורסם
  • מחבר

חשבתי שמסך CRT עדיף מבחינת תצוגה ונופל מצג ה LCD רק מבחינת הנוחות/מקום על השולחן.

יש חשיבות לנתוני הרזולוציה ? 1024X1280 מספיקה או שעלי לחפש מסך של 1200X1600

תודה

פורסם

מספיק ועוד איך....

פעם זה לא היה שווה לקנות מסך LCD כי הוא היה יותר ייקר והתצוגה לא הייתה משהו לעומת CRT, כיום ה-LCD נותן ביצועים טובים בהרבה, ממה שהיה לפני כמה שנים. לדוגמא: פעם היה 16MS זמן תגובה כיום יש 2MS שזה שיפור מאוד גדול

פורסם

הי,

דבר ראשון אנחנו חייבים תקציב כדי לענות לך ולהמליץ לך.

היום הטכנלוגיה של מסכי ה LCD הרבה יותר בשלה ממה שהיא הייתה לפני כמה שנים זה נכון מאד ואני גם עברתי לפני כמה שבועות ל LCD

אבל במידה והתקציב שלך נמוך או נמוך מאד הביצועים מה CRT יהיו יותר טובים ותקבל תמורה גבוה יותר לכסף במידה והתקציב לך מאפשר לקנות מסך

סביר ומעלה ניתן לקנות מסך LCD סביר.

ועוד דבר חשוב לא להתיחס לנתונים היבשים 2MS מהירות תגובה לא יגיד לך כלום על המסך מול מסך אחר מה שחשוב זה הפאנל המרכיב את המסך,

הקיצר תן לנו את תקציבך ונשמח לעזור..

:xyxthumbs:

the Z-Guy

פורסם

בCRT חשוב לשים לב לקצב הרענון למשל אצלי המסך CTX CRT EX951F 19 INCH שקניתי באוקטובר 2006 השנה יש קצב רענון מקסמלי של 75 הרץ ברזולוצייה הכי גבוהה 1200@1600 תשים לב שהקצב רענון חייב להיות גדול יותר מ60 אחרת העיניים שלך יסבלו.

אם אתה צופה סרטים ורק סרטים קח LCD, אם השימוש שלך כולל משחקים בהיקף רחב והתקציב שלך עד ל1500 ש"ח קח CRT, הLCD הזולים לא יתקרבו לCRT באותו סכום.

פורסם

כמו כן מומלץ לא לעבוד במסכי CRT ברזולוציה של 1280X1024 מכיוון שזהוי רזולוציה ביחס גובה של 5:4 ואילו מסך CRT

מגיע ביחס גובה של 4:3, זה אומר שהוא נמוך יותר ממסך בעל יחס גבהים של 5:4.

אם תשים רזולוציה ביחס גבהים של 5:4 כגון 1280X1024 במסך CRT שיחס הגבהים שלו 4:3 תקבל תמונה מעוותת

כאשר עיגולים יראו כאליפסות והתמונה תראה מעוכה.

הרזולוציות הבאות מומלצות למסכי CRT:

1024X768

1280X960

1600X1200

למסכי LCD שפועלים ב 1280X1024 אין בעיה עם 5:4 מכיוון שהפאנל עצמו בנוי ביחס גובה שכזה

כך שהתמונה לא מתעוותת, ובדומה מומלץ לא לעבוד על מסך LCD שכזה ברזולוציה כגון 1024X768 שהיא בעלת

יחס גבהים של 4:3 כי אז התמונה תימתך ובנוסף תעבור אינטרפולציה שתוריד מאיכותה.

פורסם
  • מחבר

הכסף מבחינתי חשוב יותר מהמקום שהמסך יתפוס על השולחן וממידת האסתטיות של המסך,חשובה לי איכות התצוגה

עבור סרטים/אינטרנט/אופיס .

לגבי הרזולוציה של הצפיה: בסך הכל כתבתי את נתוני המסכים כפי שמופיעים בזאפ,ראיתי שיש מסכים עם 1200X1600

ותהיתי אם זה משמעותי מבחינת צפיה בסרטים או מישחקים,עדיין לא קיבלתי תשובה לגבי שאלה זו.

אני מניח שאבחר במסך CRT בגלל המחיר הזול יותר,עדיין לא החלטתי אם לבחור במסך 17 או 19 ,אני צריך לראות בחנות

מה ההבדל מבחינת המקום שתופס על השולחן.

וכאן אני מגיע לשאלה האחרונה ,מהו המסך מסוג CRT המומלץ בכל אחד מהגדלים הללו,ראיתי שמסכי 17 מחירם נע בין

500-700 ש"ח ,מסכי ה 19 מגיעים גם ל 1300 ש"ח ,אבל מי מבין הדגמים/חברות הוא המומלץ ?

תקציב: עד 1400 אם מדובר ב 19

עד 700 אם מדובר ב 17

תודה

פורסם
  • מחבר

ומה לגבי מסך CRT 17 , איזה דגם/חברה מומלץ מהגודל הזה ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים