עבור לתוכן

קשיים בפוקוס בתנאים קשים

Featured Replies

פורסם

היי

זאת לא פעם ראשונה...

בכל מקרה , חלקכם כבר יודעים , לאלה שלא , הציוד שלי הוא כזה :

Pentax K100D

Sigma EF500DG

בינתים מרוצה מאוד , רק 2 בעיות מטרידות אותי.

ראשונה היא WHite balance אבל אפשר להתגבר..

בעיה שניה שהיא דיי קריטית בשבילי ולכן התחלתי את הת'רד היא פוקוס...

אני מצלם בעיקר בתאורה חשוכה מאוד (מועדון) , ובהרבה מקרים המצלמה פשוט לא מצליחה להתפקסס

ואז בגלל אי נעימות שהמצולם מחכה כבר 5-6 ולפעמים גם 10 שניות עד שאני אצלם אותו , והוא עם החיוך מרגיש כבר חוסר נוחות

אז אני פשוט מעביר את המצלמה ל MF ואז המצלמה תצלם גם ללא פוקוס..

( ב AF המצלמה לא תצלם לפני שיש פוקוס )

אני כמעט בטוח שבתחילת המסיבה המצלמה מתפקססת 90 אחוז מהמקרים ללא בעיה ולקראת סופה מתחילות הבעיות להיות צפופות יותר.

מישהו אמר לי שזה כנראה הסוללות שנחלשות , ואז האור האדום שהפלאש החיצוני שולח ניהיה חלש יותר.

אני לא יכול להגיד בוודאות , אבל אני חושב שהוא באמת ניהיה קצת חלש לקראת סוף המסיבה.

אז יכול להיות שזה הסוללות? ואם לא מה אפשר לעשות כדי לשפר את הפוקוס?

אני ממש קרוב למכור אותו ולקנות את ה Pentax FGZ 540 שעולה ומקביל כמעט ל Canon 580

אני עושה בערב סביבות ה 250-300 פלאשים , עם סוללות GP2700 (חדשות , פחות מחודשיים).

בנוסף הזמנתי Sigma 24-70 2.8 DG macro (למרות שרציתי את העדשה החדשה של פנטקס אבל היא עולה פי 2.5 אז לא היה מצב :\ )

אפשרי שהעדשה הזאת תשפר את מהירות הפוקוס? יש קשר בין עדשה לפוקוס? (לא מהירות , אלה דיוק ויכולת)

*אני לא יודע עד כמה זה קשור , אבל ראיתי את האור האדום של ה sbs800\ex580 והוא הרבה , אבל הרבהההה יותר גדול מהאור האדום שהסיגמא שולח.

אני יכול להגיד לכם שממרחק של מטר , מטר וקצת , האור האדום של הסיגמא מכסה את כל הפנים , בעוד האור שלהם מכסה בערך מהבטן ועד לראש

וברוחב את כל הכתפיים..

אני מניח שזה מקל על המצלמה בפוקוס בתנאים קשים.

ומשהו אחרון , במידה ובחודשם הקרובים אני אעבור ל K10D , למישהו כאן יש מושג (לboren בטוח יהיה :-*) אם מבחינת ה focus \ WB ישנו שיפור?

תודה, שגיא.

פורסם

לפני שאתה מחליף מצלמה תחליף את הסוללות למשהו מקצועי יותר.(לתיום?אפשרי בכלל?)

פורסם

אז אני פשוט מעביר את המצלמה ל MF ואז המצלמה תצלם גם ללא פוקוס..

סתם כדי להיות בטוח, אתה גם מפקס ידנית במקרה כזה, נכון?

יש כמה תכונות במצלמה שיכולות לעזור לך לעבור מהר יותר ל-MF במקרים שעולה הצורך. עדשת הקיט מתוכננת לאפשר שינוי פוקוס גם מבלי לעבור למצב MF. ומעבר לכך יש למצלמה גם אפשרות להגדיר את הכפתור OK לפעולת AF בודדת כשהמצלמה ב-MF או למעבר ל-MF כשהכפתור מוחזק והמצלמה במצב AF. חפש את האופציה הזו באחד התפריטים.?

אני כמעט בטוח שבתחילת המסיבה המצלמה מתפקססת 90 אחוז מהמקרים ללא בעיה ולקראת סופה מתחילות הבעיות להיות צפופות יותר.

מישהו אמר לי שזה כנראה הסוללות שנחלשות , ואז האור האדום שהפלאש החיצוני שולח ניהיה חלש יותר.

אני לא יכול להגיד בוודאות , אבל אני חושב שהוא באמת ניהיה קצת חלש לקראת סוף המסיבה.

קל לבדוק את זה. פשוט תחליף סט סוללות ותראה. אגב, לא פחות מאשר סוללות חלשות בפלאש, גם סוללות חלשות במצלמה יכולות לפגוע בביצועים של הפוקוס. שווה לדעתי לעבור לליתיום.

אני ממש קרוב למכור אותו ולקנות את ה Pentax FGZ 540 שעולה ומקביל כמעט ל Canon 580

לא יזיק שתשאל בפורום שבו יש יותר משתמשי פנטקס האם ה-540 כולל פנס-פוקוס עם אלומה רחבה יותר. אני מניח שכן, אבל אין לי ניסיון עם הפלאש הזה אז אין לי אפשרות לדעת בוודאות.

בנוסף הזמנתי Sigma 24-70 2.8 DG macro (למרות שרציתי את העדשה החדשה של פנטקס אבל היא עולה פי 2.5 אז לא היה מצב :\ )

אפשרי שהעדשה הזאת תשפר את מהירות הפוקוס? יש קשר בין עדשה לפוקוס? (לא מהירות , אלה דיוק ויכולת)

אם העדשה מכויילת כהלכה, יש בהחלט סיכוי כזה.

*אני לא יודע עד כמה זה קשור , אבל ראיתי את האור האדום של ה sbs800\ex580 והוא הרבה , אבל הרבהההה יותר גדול מהאור האדום שהסיגמא שולח.

אני יכול להגיד לכם שממרחק של מטר , מטר וקצת , האור האדום של הסיגמא מכסה את כל הפנים , בעוד האור שלהם מכסה בערך מהבטן ועד לראש

וברוחב את כל הכתפיים..

אני מניח שזה מקל על המצלמה בפוקוס בתנאים קשים.

אתה מניח נכון. אלומה רחבה מאפשרת למצלמה להשתמש ביותר חיישנים, ומעלה את הסיכוי שבאחד מהם יהיה מספיק מידע לפקס עליו. זה לא מבטיח פוקוס מדוייק מאוד (במיוחד בצמצם ?2?.8), אבל זה מגדיל את הסיכוי לקבל "נעילה".

ומשהו אחרון , במידה ובחודשם הקרובים אני אעבור ל K10D , למישהו כאן יש מושג (לboren בטוח יהיה :-*) אם מבחינת ה focus \ WB ישנו שיפור?

הפוקוס מהיר יותר, אבל לא בגלל חיישנים משופרים אלא בגלל מנוע חזק יותר ושימוש בסוללת ליתיום. זה לא אמור לפתור את הבעיה שאתה מתאר.

לגבי ה-WB, לא קראתי על השוואה ישירה בין שתי המצלמות. בכל מקרה, אתה מכיר את דעתי על הקונספט של WB אוטומטי...

פורסם
  • מחבר

תוכל להוסיף לי לינק ישיר לסוללות ליתיום באתר B&H שאני אוסיף זאת להזמנה?

הפלאש לא תומך בליתיום אני חושב , רק המצלמה...

אני אצטרך ליתיום ומטען כמובן. תודה.

למרות שלדעתי אין בעיה עם הסוללות במצלמה... אני יכול לדעת את זה כי למשל ביום חמישי אני מצלם 200-300 תמונות עם סט אחד

יש בעיות בפוקוס... ואז למחרת אני מטעין רק את הסוללות של הפלאש , ויום שישי מצלם עוד 200-300 תמונות...

אז אם היו סוללות חלשות במצלמה ביום חמישי .. היא לא היתה יכולה לצלם עוד 300 יום שישי ללא טעינה.

לגבי הMF . לא אני לא. בלתי אפשרי , אני לא רואה כלום , האור האדום לא עובד בכלל שאני ב MF , אני עושה את זה רק כדי שיהיה כבר את הפלאש

כי לא נעים לי לעמוד כמו אידיוט ולא להצליח לצלם מישהו כל כך הרבה זמן.

פורסם

תוכל להוסיף לי לינק ישיר לסוללות ליתיום באתר B&H שאני אוסיף זאת להזמנה?

לפי מה שאתה מתאר הסוללות AA עובדות אצלך טוב. אתה בטוח שאתה רוצה להשקיע במצלמה שאתה שוקל להחליף?

לגבי הMF . לא אני לא. בלתי אפשרי , אני לא רואה כלום , האור האדום לא עובד בכלל שאני ב MF , אני עושה את זה רק כדי שיהיה כבר את הפלאש כי לא נעים לי לעמוד כמו אידיוט ולא להצליח לצלם מישהו כל כך הרבה זמן.

נסה את זה: כשאתה ב-MF, תעביר את העדשה למצב הכי מקרב (55 מ"מ), פקס על העיניים של המצולמים, ואז שנה בחזרה את הזום לזווית הרחבה יותר (זו שמתאימה לקומפוזיציה שאתה רוצה לצלם). תגלה שדי קל לפקס ככה גם בתנאי תאורה די קשים.

אגב, את הדיופטר כיוונת? בלי זה בלתי אפשרי לפקס כמו שצריך.

פורסם
  • מחבר

אני אנסה את זה ביום חמישי בערב... נראה לי שעדין זה יהיה קשה מאוד.

אגב , אם אני עושה זום ומתפקס , ואז חוזר אחורה למצב 18ממ , אז הפוקוס כבר לא יהיה תקף לא?

או שהפוקוס יהיה זהה לא משנה באיזה זום אני אשתמש?

פורסם

אם ה-18-55 היא עדשת זום אמיתית (וסקאלת המרחקים מרמזת שהיא כזו), אז זה אמור לעבוד. בעדשות ואריופוקל זה לא עובד.

פורסם
  • מחבר

הבנתי, אז אני אוכל להעזר בשיטה הזאת (לפקס בזום מקסימלי ואז לצאת החוצה) גם עם האור האדום של הפלאש...

נראה איך זה יסתדר...

פורסם

לא ניסיתי את השיטה הזו ב-AF, אבל אני מניח שהיא יכולה לעזור גם שם.

פורסם
  • מחבר

או'קי , ההזמנה בוצעה

sigma 24-70 dg macro 2.8

בתקווה שבשנה הקרובה אני אוכל לעבור ל

K10D + FGZ540

כרגע ה

K100D + EF500DG SUPER

זה מעל ומעבר לצלם חדש כמוני.

תודה לכולם , וננסה את מה שאמרת boren כבר יום חמישי (עם עדשת הקיט) ומקווה שכבר סופ"ש הבא , עם העדשה החדשה.

תודה ולילה טוב.

פורסם
  • מחבר

אגב , סתם שאלה מהצד.

מישהו יודע למה אין את הפלאש של פנטקס ב B&H ? אני חושב שראיתי אותו שם , ועכשיו אני לא מצליח למצוא.

הדגם FGZ 540

פורסם
  • מחבר

אז למה אני אף פעם לא מצליח למצוא אותו...

אולי בגלל שהוא מוגדר כ Flash for Filim Camera ?

אתה חושב שהוא יתן לי ביצועים יותר טובים? במיוחד מבחינת האור האדום?

פורסם

במקום לחפש בקטגוריות, פשוט כתוב Pentax ו-540 בשורת החיפוש.

אני יכול להניח שהוא יכלול אור אדום רחב יותר (כמו שיש בד"כ בפלאשים מקוריים), אבל הדרך היחידה לדעת בוודאות תהיה לשאול בפורום שבו יש אנשים שמשתמשים בו (למשל ב-dpreview).

אגב, ניסית את השיטה שלי?

פורסם
  • מחבר

כן , עזרה להתפקסס במצבים שלא הצלחתי .

עשיתי zoom in התפקססתי , ואז יצאתי החוצה כמה שהיתי צריך.

אבל גם כאן לפעמים קשה למצלמה... האור האדום הוא עדיין חלק אינדיווידואלי לפוקוס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים