עבור לתוכן

שאלה| אני עומד לחתוך את דלת המארז ולהרכיב שם חלון פרספקס אך יש לי כמה שאלות :)

Featured Replies

פורסם

כמו שציינתי בכותרת, מחר אבא שלי מביא לי חתיכת פרספקס בשביל לחתוך חלון במארז, השאלות שלי:

1. אם אני אחתוך בו 2 חורים וארכיב עליהם מאווררי 120 מ"מ [ 1 מול המעבד ו-1 מול הכרטיס מסך ], הפרספקס יוכל להחזיק אותם או שהם יישברו? חשובה לי היציבות של הפרספקס.

2. האם 2 מאווררים של 120 מ"מ בדלת ישפיעו על הטמפ' ועל הסירקולציה במארז? ואם כן, איך מומלץ להרכיב אותם? שניהם מכניסים אוויר?

3. חשבתי גם לחתוך חלון בגג, ולהרכיב עליו עוד מאוורר של 120 מ"מ, האם אני צריך להוציא את כל תכולת המארז בכדי שלא יעופו חתיכות ברזל קטנטנות לתוך חלקי המחשב והמאווררים? יש שיטה להוציא את הגג כולו מהמארז Compucase 6A19?

תודה רבה מראש, :xyxthumbs:

פורסם

1.תראה, אני יוכל להגיד לך שזה תלוי בהרבה פרמטרים, אך גם אוכל להגיד שהסיכוי שהפרספקס ייכנע למשקל 2 המאוררים אפסי...

ד"א זה תלוי בחומר ממנו עשוי המאורר (פלסטיק,או אלומנים או מתכות אחרות), תלוי בעובי הפרספקס...

הייתי ממליץ על מאוררי 80מ"מ שיותר קלים, יותר זולים, ולדעתי יותר שקטים, תנסה תראה...

מה שכן, אם מדברים עלפרספקס של מעל 4 מ"מל לא תהיה לו בעיה להחזיק 2 מאוררי 80מ"מ, עם חיזוק נכון וקיבוע טוב וחזק למקומו.

2. בוודאי שישפיעו, המיקום שהייתי ממליץ עלי הוא אחד מול המעבד, מומלץ עם תעלה ישירות, ואחד מול הכרטיס הגראפי.

מבחינת הסירקולציה, זה של המעבד יוציא את האוויר החם שפולט המאורר שעל גוף הקירור של המעבד עצמו, השני, זה שעל הכרטיס הגראפי יכניס אליו אוויר מבחוץ.

וכאן, אני ממליץ בחום בחום, לשים פילטר על המאורר של הכרטיס הגראפי שלא יכנס אבק ויצטבר, מה שיגרום לבסוף לקצר ובעיות מיותרות, יש לדעתי פה איזה מדריך להכנה עצמית לפילטר של שבוע שבועיים בעזרת מפית נייר בלבד...

על הטמפרטורה בטוח ישפיעו, לגבי הסירקולציה, יש מדריך באתר למיקום המאוררים במרחבי המארז, מומלץ לקרוא, להפנים וליישם כשמדובר בנושא חשוב כזה.

3.כאן זה כבר עניין של טעם, לדעתי 3 מאוררי 120מ"מ במארז אחד, נוסף על מאורר קוף הקירור וHD, יהיו רועשים מאוד, לא ממליץ, אבל אם אתה רוצה להתקין אחד על גג המארז אתה מוזמן...

אסור לחתוך את הגג כאשר הוא מחובר לשאר חלקי המארז, תיאלץ לפרק אותו.

איך מפרקים, קודם בדוק כיצד הוא מחובר, אם הוא מקובע בעזרת ניטים, קנה מקדח1-4 מ"מ למתכת, וקדח את הניט, פשוט התקן את המקדח על המקדח ותקדח בחור של הניט ותהרוס את ההברגה שלו וכך תוכל להוציא אותו... ולהחליף אח"כ את הניטים בברגים מתאימים...

אם הוא מחובר עם ברגים, פשוט תוציא את הברגים והגג ישלף במהירות..

זהו זה,

מקווה שעזרתי,

p.s

אחלה מארז לדעתי... איזה צבע?

Aviko

פורסם

1. פרספקס בעובי 5 מ"מ אמור להחזיק בסדר גמור- אבל באמת שאין צורך בשני מאוררי 120 מ"מ מול הלוח... אחד יספיק (או 2 של 80 מ"מ, שגם יהיו יותר מידי...)

1.1 מאוררי 120 מ"מ בד"כ שקטים יותר מאוררי 80 מ"מ, איטיים יותר, וזורקים יותר אוויר...

2. המאוררים ישפיעו- אבל זה תלוי בשאר המאוררים ובמבנה של המארז...

2.1 אין צורך בתעלה. מאורר 120 מ"מ יעשה את העבודה מצויין גם בלי עזרה.

3. מה שאביקו כתב...

פורסם

2. לגבי המפית נייר, זו לא בדיוק מפית נייר רגילה אלא כמו החומר הזה שמופיע במגבונים לחים.

סוג סינטטי כזה. הוא גם חזק וגם מסנן מעולה. אני אישית משתמש בו.

אני מחזיק אותו ע"י מגנטים כך שיכסו את כל המאוורר.

פורסם
  • מחבר

קודם כל אני קונה פאן באס, אז זה לא אמור לשנות יותר מידי מבחינת רעש [ ננמיך במידת הצורך את המאווררים ].

לשאלתך AVICO, המארז בצבע שחור אבל ככל הנראה ייצבע בצבע כסוף מראה.

אני יודע על איזו מפית אתם מדברים, כמו הסמרטוטים החד פעמיים האלה, טיפה עבים, אבל אני מניח שהם יכערו את המארז, אז אני אקנה פילטר רשת בנפרד.

אין לי רעיונות מה לעשות עם הפאנל הקדמי, שכן הוא נורא מכוער והייתי רוצה לשנותו.

קיבלתי ריבועי פרספקס חומים בינתיים מהעבודה של אבא שלי, אבל אני לא אשתמש בהם, הם נורא כהים, והם גם דיי קטנים, משו כמו 12X12 ס"מ בערך.

כנראה שבוע הבא מגיע המשלוח של הפרספקס השקוף לצד של המארז [ חתיכה גדולה לכל הדלת ], ועוד כמה ריבועים כחולים ואדומים קטנים שאותם אני אשים בתור כיסויים לכוננים במקום הנוכחיים.

פורסם

תוכל להעלות תמונה של המארז?

גם של הפאנל הקדמי שאמרת שאתה חושב מה לעשות איתו..

פורסם
  • מחבר

6A19blackfront.jpg

אותו מארז בול, רק שבדלת אין לי את הידיות האלה שפותחים איתן ת'דלת, ובמקומן יש לי 2 גרילים ומקום להרכיב עליהם מאווררים.

יש לציין שכל הפאנל הקדמי יכול לצאת מהמקום לגמרי, אולי זה יעזור במשהו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים