עבור לתוכן

עזרה דחופה ספק כוח שרוף- האם הלך המחשב??

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי מחשב פנטיום 3, זיכרון 256, מערכת Xp משרת אותי בכבוד. עד שלפני חודש (כנראה בעת סופת ברקים) ישבתי ועבדתי עליו כאשר היה פיצוץ פתאומי והחשמל קפץ, :-\ כאשר חזרתי לחדר היה ריח של חשמל שרוף, מה שהתברר לבסוף שהספק כוח נשרף. (מישהו הוציא ופתח והסתכל בתוכו וראינו את הבפנוכו מטוגן לחלוטין).

שאלתי היא האם כדאי לי לקנות ספק אחר והמחשב ישוב מהמתים, או שיש סיכוי יותר גדול שגם חלקים אחרים נשרפו לי במחשב ואז אין טעם.

בכל מקרה, הספק שהיה לי הוא 235 וואט. אם כדאי לקנות, איזה כדאי??

פורסם

עד שתבדקי עם ספק אחר לא תוכלי לדעת אילו חלקים נפגעו.

תנסי לארגן ספק אחר ממחשב אחר/מחברים/שכנים רק כדי לבדוק.

במידה וזה רק הספק תוכלי לקנות אחד טוב גם ב-100 ש"ח.

אם זה עוד חלקים כנראה שלא תהיה הרבה ברירה

פורסם
  • מחבר

תודה...רק לא ברור מי יפקיר את מחשבו וספקו בידי שאפרק וארכיב...

זה משנה כמה כוח כדאי לי לקנות?

פורסם

כל ספק 300W יהיה מעל ומעבר אני מניח.

קחי בחשבון שאת יכולה להשקיעבספק ג'נרי גרוע או שאתה יכולה לקנות ספק טוב ואיכותי בכמה גרושים יותר - לשיקולך.

בנוסף,תשקלי אם בכלל כדאי לך להוציא מאה ש"ח על ספק במקרה הזה - אולי את מתכננת להחליף מחשב בכל מקרה ולכן לא כדאי לך

פורסם

שאלתי היא האם כדאי לי לקנות ספק אחר והמחשב ישוב מהמתים, או שיש סיכוי יותר גדול שגם חלקים אחרים נשרפו לי במחשב ואז אין טעם.

תודה...רק לא ברור מי יפקיר את מחשבו וספקו בידי שאפרק וארכיב...

קרה לי דבר דומה ומה שעשיתי זה ללכת לחנות שאני מכיר את הבעלים שלה, והוא נתן לי לעמוד ליד הטכנאי בזמן שהוא בדק את המחשב.

(אם את לא מבינה במחשבים זה לא רלוונטי בשבילך)

בקיצור, הטכנאי ואני בדקנו חלק חלק ואכן הסתבר שרק הספק נשרף.

הבדיקה עלתה 90 שקלים, אבל ככה לפחות ידעתי שצריך להזמין רק ספק (והכי חשוב) שלא איבדתי את הכונן הקשיח עם כל הנתונים שעליו.

בקיצור, תעשי סקר טלפוני ותמצאי טכנאי/חנות שיקחו מחיר סביר לבדיקה וככה תדעי בדיוק מה נשרף ומה שרד.

אין טעם לקנות היום ספק, אם מחר תאלצי לקנות מחשב חדש :-\

פורסם

לא רואה למה שמישהו לא יסכים להשאיל לך ספק כח לחמש דקות בהשאלה.

בכל מקרה, אם לא הסתדרת - שלחי ה"פ, נארגן משהו בהשאלה.

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם! אני אנסה ואחזור ליידע אתכם אם זה עבד.

כתבתי קודם הערה וזה לא נכנס משום מה. מישהו אמר לי היום שאני בטח מרגישה כמו כשהוא נכנס למוסך- שלא ממש ברור לו מה הרוס, איך ומה עושים, ושמישהו בטוח עובד עליו. באסה כשלא מבינים..

אז תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים