עבור לתוכן

איכות ירודה בחיבור כ. מסך לטויזיה - צריך עזרה

Featured Replies

פורסם

שלום אנשים.

אני משתמש בכרטיס מסך און בורד לוח אסוס M2NPV-VM

הכרטיס מגיע עם יציאת DVI-D/ SVIDEO/ RGB /D-SUB/TV OUT-RCA

לחיבור המוניטור אני משתמש ב- D-SUB ולחביור הטלויזיה אני משתמש ב- tv-out בננת RCA לתמונה בלבד (קול מהרמקולים של המחשב)

ניתקלתי ב-2 בעיות:

1: אני לא מצליחה לראות סימולטנית גם במוניטור וגם בטלויזיה

2: וזו הבעיה הכי אקוטית למרות שאני משתמש בכבל איכותי (10מ') התמונה שנקלטת על הטלויויזה נוראית ממש מגורענת+גלי רוחב משהו זוועה.

אני מאד לא רוצה להשקיע בכרטיס מסך כיון שמבחינת הביצועים הכרטיס הנ"ל מספק אותי לחלוטין.

השאלה אם יש דרך לפתור את הבעיות הללו.

כמובן שהורדתי את הגרסה העדכנית של הדרייבר מאתר אסוס

לגבי הבעיה ה-1 מישהו אמר לי שאם אחרבר את המוניטור באמצעות DVI-D אז אוכל לראות סימולטנית, האם האם זה נכון?

תודה אנשים, מקוה שמישהו כאן הצליח לפתור בעיה דומה

אציין שבספר של הלוח אם מופיעה הערה שהיא לא נראית לי קשורה לענין כי מדובר במצב חיבורים שונה מזה שבחרתי ובכל אופן מצוין "RGB AND TV OUT CAN NOT BE USED SIMULTANEOUSLY" אך כפי שציננתי ב- RGB אני לא עושה כל שמוש.

פורסם

RGB ו-D-SUB זה אותו דבר, בקיצור, אתה לא יכול לראות סימולטנית בתצורה הזאת.

אם תחבר את אחת מהתצוגות ב-DVI אז אולי תוכל לראות סימולטנית ב-2 התצוגות.

בקשר להפרעות תצוגה - קודם כל תחליף את הכבל לאחד איכותי קצר יותר (מטר אחד, רק בשביל הבדיקה), אם ההפרעות ממשיכות גם בכבל הקצר, תבדוק שהוא לא עובר ליד שנאים (טרנספורמטורים), קטודות, מסכי CRT או כל דבר שמייצר הפרעות אלקטרוסטטיות.

אח"כ תבדוק שהכרטיס מוציא אות PAL.

אם ההפרעות נמשכות תנסה לחבר מקור אחר לאותו החיבור בטלוויזיה בכדי לשלול בעיה בה.

פורסם

בלי לזלזל בתגובה שמעלי, התמונה בטלויזיה תמיד תהיה פחות ברורה מאשר במסך המחשב. חיבור RGB זה לא בהכרח D-SUB.

ואי אפשר לחבר טלויזיה לחיבו DVI (אני מניח שזו טלויזיה רגילה, לא LCD)

תופעת הגלים נגרמת לרוב מחיבור של ממיר YES או HOT. נסי לנתק את כבל האנטנה מהקיר. (הכבל מהקיר לממיר).

עוד דבר שכדאי לנסות זה להחליף את שיטת השידור לצורה אחרת של PAL (הכי טוב PAL B)

לגבי תצוגה בו זמנית, אני אבדוק את העניין בהזדמנות (זה קשור לדרייבר של הכרטיס), או שמישהו אחר יענה לפני...

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות

אני חושב שענין הסימולטניות אולי קשר באמת בחיבור DVI כלומר חיבור מסך המחשב. הבעיה שיש לי DVI-D (יציאה דיגיטאלית בלבד) שלא כמו DVI-I שזה גם אנאלוגית וגם דיגיטלית (בהתאם לסוג הקלט) השאלה אם אצליח להשיג כבל כזה כיון שזו יציאה לא נפוצה בכלל ואני חושב שביחס ליציאת DVI-I חסומות בו כמה שיניים מה שמצריך כבל מיוחד או מתאם, מישהו מכיר חנות טובה למתאים?

למרות ששמתי כבל טוב (בגדר הנוראמלי) אולי באמת שווה לבדוק עם כבל קצר לפני הכל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים