עבור לתוכן

התאמת עדשות סיגמא לפנטקס K100D

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

ברצוני לקנות מצלמת פנטקס K100D שראיתי המלצות עליה באתר והיא עומדת בתקציב פחות או יותר.

יש ברשותי עדשת סיגמא 70-210 שנקנתה למצלמת מינולטה 3XI

המצלמה הנ"ל נגנבה מביתי כשהייתי בלבנון בזמן המלחמה יחד עם עדשת סיגמא 28-70, לצערי וכל מה שנשאר לי זו העדשה הארוכה שלה.

האם העדשה הנ"ל תתאים למצלמת הפנטקס.

האם אתם יכולים להמליץ על עדשה לטווח הקצר יותר (משהו כמו 28-70) או להסתפק בעדשת קיט שמגיעה עם המצלמה?

יש ברשותי גם פלש שנשאר לי מהמינולטה, אך לצערי אין לי את הדגם. האם יתכן והוא מתאים ואם לא התוכלו להמליץ לי על אחד?

תודה רבה מראש

איתי

פורסם

האם העדשה הנ"ל תתאים למצלמת הפנטקס.

לא, היא לא תתאים. לכל חברה יש באיונט (תושבת עדשות) שונה.

האם אתם יכולים להמליץ על עדשה לטווח הקצר יותר (משהו כמו 28-70) או להסתפק בעדשת קיט שמגיעה עם המצלמה?

במחיר שעדשת הקיט עולה אין שום דבר שמתקרב אליה (במיוחד במקרה של עדשת הקיט של פנטקס שבנויה כמו עדשה נורמלית ולא כמו צעצוע). קנייה של עדשה איכותית יותר היא עסק יקר, ואני בספק אם תהיה לך סיבה לעשות זאת.

יש ברשותי גם פלש שנשאר לי מהמינולטה, אך לצערי אין לי את הדגם. האם יתכן והוא מתאים ואם לא התוכלו להמליץ לי על אחד?

הוא לא יתאים. תושבת הפלאש שונה לגמרי. לדעתי כדאי לך לדחות את קניית הפלאש עד שתרגיש שאתה ממש חייב אותו. אל תשכח שבשונה ממצלמת הפילם שהייתה לך, ב-DSLR אפשר לקבל תוצאות שמישות גם ב-ISO גבוה, ולכן אפשר להסתדר יותר בקלות בלי פלאש.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה המפורטת והמקצועית. :yelclap:

עוד שאלה קטנה.

איזה דגמים של עדשות לצלם החובב יש לדגם של מצלמת הפנטקס הנ"ל,

בטווחי זום של 28 (או פחות) ועד כ 150 ?

פורסם

28 לאחר הקרופ זה 18, 150 לאחר הקרופ זה 100.

העדשות הקיימות שמתחילות בטווח הרחב ומגיעות (לפחות) לטווח נורמלי שמספיק לצילום פורטרט:

פנטקס 16-45

פנטקס 16-50/2.8

פנטקס 18-55 (עדשת הקיט)

סיגמה 18-50/2.8

סיגמה 18-50 (מקבילה לעדשת הקיט, אבל פחות טובה)

סיגמה 17-70 (מקבילה ל-28-105, והכי קרובה לדעתי למה שאתה מחפש. צמצם 2.8 בהיר בצד הרחב)

סיגמה 18-200 (מקבילה ל-28-300)

טמרון 18-250 (מקבילה ל-28-375)

מבחר לא רע בכלל, עם שתי הסתייגויות: 1. בארץ תצטרך לחכות חודש~חודשיים למרבית העדשות (הזמנה מיוחדת). 2. הטמרון וה-16-50 עדיין לא נמכרות גם בחו"ל. אמורות להגיע לחנויות תוך כחודש.

פורסם
  • מחבר

המון תודה,

תשובה מפורטת ומועילה

איתי

:yelclap:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים