עבור לתוכן

OC לפנטיום D

Featured Replies

פורסם

אהלן חברים;

קיבלתי לאחרונה את ה-8800 שלי, וגילית שהמעבד שלי מגביל אותו, ולכן רציתי להתנסות באוברקלוק; המעבד שלי במצב אידיאלי הוא על 43 מעלות בקירור סטוק, האוברקלוק יבוצע על Gigabyte 945-S3 ו2 זכרונות( TWINMOS 512 כל אחד)....וכמובן, פנטיום D 915

עכשיו ניסיתי לשחק עם המכפלה, והגעתי לתדר של 3.4 אבל המערכת נכבית מייד כשאני יוצא מהביוס ברגע זה המחשב יושב על תדר של 3 ג'יגה, ולא קורה שום דבר בלתי רגיל.

עריכה: אחריי שינויים קלים מסתבר שגם תדר של 3GHZ הוא יותר מדיי, ולכן נאלצתי לבטל אותו; בכל מקרה, הבנתי שהבעיה היא במחסור מתח למעבד, עכשיו השאלה היא כמה תוספת מתח עליי להוסיף? יש רשימה ארוכה מאוד של מתחים אפשריים לשינוי...

פורסם

אתה עם קרור סטוק אחי?

פורסם
המעבד שלי במצב אידיאלי הוא על 43 מעלות בקירור סטוק,

תקרא ואז תגיב... :-\

פורסם

חחח צודק. :hi:

פורסם

איש, תקנה קירור :S

והכי בטוח להעלות לאט לאט כל פעם עד שאתה רואה שזה יציב. 10 MHZ כל פעם, לבדוק יציבות, להעלות הכי מעט מתח שאפשר כך כל פעם עד יציבות מלאה ושוב...

אגב, מה המכפלה, באס וזכרונות? יש מצב שהזכרונות יגבילו אותך אם תנסה לעשות OC גדול מדי...

פורסם

חשבתי עם המעבדים של אינטל אי אפשר לגעת במכפלה :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

איש, תקנה קירור :S

והכי בטוח להעלות לאט לאט כל פעם עד שאתה רואה שזה יציב. 10 MHZ כל פעם, לבדוק יציבות, להעלות הכי מעט מתח שאפשר כך כל פעם עד יציבות מלאה ושוב...

אגב, מה המכפלה, באס וזכרונות? יש מצב שהזכרונות יגבילו אותך אם תנסה לעשות OC גדול מדי...

למה לקנות קירור אם הנוכחי יעיל??? בכל מקרה, איך אני משחק עם המתח? ב-Vcore אני יכול לבחור מתחים, אך לא ברור אם רשומה התוספת או שמא רשום המתח (לדוגמא יש 0.8 ויש 2.0-מה זה בעצם אומר? שאני מוסיף 0.8\2 או שזה המתח?) בכל מקרה, הבאס הסטנדרטי הוא 200 והמכפלה היא 14

פורסם

במקרה יש לי את אותו הלוח :)

כנס ל M.I.T. בביוס ותבחר ב cpu voltage ב 1.4555 לדוגמא.

פורסם

המתחים שכתובים (אם זה ברשימה) אז זה מתחים שאתה בוחר, לא התוספת...

יש ביוסים שאתה עם פלוס ומינוס מעלה את המתח...

יש לוחות שזה בקפיצות של 0.1V ויותר, בלוחות אם ממש גרועים, ובלוחות טובים יש גם עלייה שם 0.001

ממה שאני יודע בד"כ אפשר להעלות לא מעט באס בלי להעלות VCORE בכלל.

בד"כ הגורם הראשון שמפריע לOC הוא הזכרון.

פורסם
  • מחבר

אז מתח של 1.4555 יהיה מספיק כדיי להגיע לתדר של 3.4GHZ?

פורסם

אז מתח של 1.4555 יהיה מספיק כדיי להגיע לתדר של 3.4GHZ?

אפילו פחות, נתתי דוגמא.

המתח הזה הספיק לי עד 3.9Ghz (מעל כבר הייתי צריך 1.5xxx)

פורסם

צריך לעלות בקפיצות הכי קטנות לא?

פורסם

צריך לעלות בקפיצות הכי קטנות לא?

לא חייב.

לפעמים עולים בקפיצות קטנות בשביל לבדוק מהו המתח המינמלי היציב. (בשביל לא לתת סתם מתח)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים