פורסם 2007 במרץ 618 שנים אהלן חברהיש לי בעיה עם הזכרונות במחשביש לי לוח Abit NF8ועד היום היו לי 2 כרטיסי זכרון שלTwinMos DDR400 256MB(הלוח תומך ב-Dual Ram)היום קניתי כרטיס של 512 מאותו הסוגהרכבתי אותו במקום אחד של 256 ומשומה המחשב קולט רק את ה-256..ניסיתי להוציא אותו ולהשאיר רק את ה-512 והוא מזהה אותואני לא מבין למה זה..עברתי גם על ההגדרות בביוס לא מצאתי דרך כלשהי לבטל את האפשרות של ה-DualRamלמישהו יש מושג איך לסדר את זה ?
פורסם 2007 במרץ 618 שנים תסתכל על הסטיקים של הזכרון.הסטיקים של ה256MB ככל הנראה עם זכרון (צ'יפים שחורים) על צד אחד (אני צודק?). רוב ה256MB הם כאלה והם נקראים One Sided Ram.הסטיק של ה512MB ככה הנראה עם זכרון (צ'יפים שחורים) משני צדדיו (אני צודק?). רוב ה512MB (ומעלה) הם כאלה, ואלה נקראים Double Sided Ram.ברוב המוחלט של לוחות האם, אין אפשרות להפעיל OSR ביחד עם DSR. כל הזכרונות צריכים להיות מאותו סוג.פתרון?תמכור את 2 הזכרונות של ה256 ותקנה במקום עוד סטיק של 512. ככה גם יעבוד לך בDual Channel שמכפיל את המהירות האפקטיבית של הזכרון שלך (משמעותי ביותר מבחינת ביצועים).
פורסם 2007 במרץ 618 שנים מחבר חח זה קצת בעייתי לבדוק את זה הדבקתי על ה-256 פלטות קירור כאלה של ThermalTake לפני איזה שנה ואני ממש לא זוכר איך הם נראים ומאיזה סוג הם בדיוק וגם אי אפשר להוריד את זה כל כך כי זה דיי דבוק על הסטיקים
פורסם 2007 במרץ 618 שנים בקיצור אחי אני עדיין לא פגשתי בסטיק 256 שהוא DSRוגם לא פגשתי ב512 שהוא OSR, למרות שכאלה שמעתי שיש פה ושם (ממש ממש נדיר).וכמו שאמרתי OSR וDSR לא עובדים יחד.Problem Solved.
פורסם 2007 במרץ 818 שנים אם אפשר לשאול שאלה באותו הקשר..איך אני בודק אם הלוח אם יכול לאפשר את זה??הלוח אם שלי כן מאפשר את זה (יש לי על המחשב שני סטיקים של 128 וסטיק של 512).
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.