עבור לתוכן

80 ליבות של אינטל ? AMD עשו זאת עם שתים !

Featured Replies

פורסם

בכלל קראת את הכתבה? מדובר במעבד Stream, כלומר יחידת GPU שמותאמת לשימוש מול אפליקציות.

מה הקשר בכלל לAMD? מדובר בפיתוח של ATI.

אז מה אתה בעצם אומר? שnVIDIA עקפו את Intel? הרי גם הם מחזיקים ביחידות כאלו.

פורסם

עם גודל הליבה הזאת AMD יכלו ליצור מעבד 160 ליבות,לפחות (80X2=160)

פורסם
  • מחבר

אני קראתי את הכתבה טוב מאוד, קראתי אותה ברוסית, שהיא שפת האם שלי.

מדובר פה במעבד OPTERON ושימוש בשני ה R600 כ COPROCESSOR .

אז אין כאן כשר לכ. גרפי בכלל.

אם אתה מעוניין, הנה לך לינק לכתבה ברוסית, תבקש תרגום ממישהו:

http://hard.compulenta.ru/309517/

פורסם

אולי קראת אבל לא הבנת

אין לזה קשר לאופטרון, זה עיבוד ספציפי שנעשה בGPU

פורסם
  • מחבר

שלילי, אני הבנתי טוב מאוד.

חשבתי, עשיתי לעצמי פדיחות, וקראתי עוד פעם.

הם השתמשו בשני R600 בתור COPROCESSOR ולא בתור ליבה גרפית.

מדובר בTERAFLOPS אחד, לא מדובר בביצועים גרפיים בכלל !

וגם ברוסית מובאות דוגמאות לכך.

איך אוכל להסביר זאת ?

הנה, לכל מי שמבין:

AMD показала вычислительную систему Teraflop in a Box

05 марта 2007 года, 16:14

Текст: Владимир Парамонов

Американская компания AMD в ходе пресс-конференции в Сан-Франциско (Калифорния) продемонстрировала экспериментальный вычислительный центр Teraflop in a Box, способный выполнять свыше триллиона операций с плавающей запятой в секунду.

Как сообщает DailyTech, система Teraflop in a Box построена на основе двуядерного процессора Opteron и двух сопроцессоров R600 Stream Processor. В качестве программной платформы используется операционная система Microsoft Windows XP Professional. В стандартных тестах на быстродействие комплекс Teraflop in a Box выдает результат свыше одного терафлопса. Это примерно в десять раз выше показателей производительности самых мощных современных серверов.

Впрочем, пока не ясно, как скоро системы, оборудованные сопроцессорами R600 Stream Processor, появятся на рынке. В компании AMD пока не называют ни ориентировочные сроки массового производства чипов R600 Stream Processor, ни их приблизительную стоимость.

Нужно отметить, что чип с производительностью порядка одного терафлопса в рамках проекта Tera-Scale Teraflop Prototype разрабатывает и корпорация Intel, главный конкурент AMD. Проектируемый чип насчитывает 80 ядер, работает при напряжении питания 0,95 В и имеет частоту 3,16 ГГц. Впрочем, Intel пока также не планирует выпускать коммерческие образцы процессоров с 80 ядрами. Однако технологии, разрабатываемые в рамках проекта Tera-Scale Teraflop Prototype, в перспективе могут быть использованы в менее мощных чипах.

פורסם

זה כל הפואנטה מעבד גראפי לא רק יכול לעבד גרפיקה אלא כולל יותר ממאה ליבות FP בתוכו כך שהוא ככל המעבדים רק עם מבנה נוח יותר לחישובי FP. ה TERAFLOP או יותר נכון מיליארד פעולות FP בשניה הושג כתוצאה משימוש בכרטיסים יחד עם המעבד של AMD ולא בגלל המעבד הראשי (שאגב אין סיכוי שמעבד מהדור הנוכחי יגיע לזה).

מעבד ה-80 ליבות של אינטל היה דומה הרבה יותר במבנה שלו למעבד גראפי מודרני מאשר למעבד GP קלאסי.

פורסם
  • מחבר

אין לי מושג מה זה אבל זה ברוסית אז אולי תבין :)

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?p=304465

זה לא רוסית, זה גרוזינית, נדמה לי :lol:[br]פורסם בתאריך: 5.03.2007 בשעה 23:46:28

זה כל הפואנטה מעבד גראפי לא רק יכול לעבד גרפיקה אלא כולל יותר ממאה ליבות FP בתוכו כך שהוא ככל המעבדים רק עם מבנה נוח יותר לחישובי FP. ה TERAFLOP או יותר נכון מיליארד פעולות FP בשניה הושג כתוצאה משימוש בכרטיסים יחד עם המעבד של AMD ולא בגלל המעבד הראשי (שאגב אין סיכוי שמעבד מהדור הנוכחי יגיע לזה).

מעבד ה-80 ליבות של אינטל היה דומה הרבה יותר במבנה שלו למעבד גראפי מודרני מאשר למעבד GP קלאסי.

הנה, סופ-סוף מישהו הבין, במה מדובר !

השתמשו במעבד גרפי כמעבד שלא גרפי, נכון ?

פורסם

לא משנה

זה עצוב שאין לך מושג על מה אתה מדבר ולכן אתה נאלץ לשים פה ציטוטים ברוסית

תשתמש במנוע תרגום/מילון ותקרא את אחת הכתבות

(או שפשוט תקשיב לאנשים פה)

תבין שאתה בכלל לא בכיוון

הנה, סופ-סוף מישהו הבין, במה מדובר !

השתמשו במעבד גרפי כמעבד שלא גרפי, נכון ?

כן, אפשר לנצל את זה ליישומים ספציפיים לא גרפיים

מה הקשר?

פורסם
  • מחבר

לא משנה

זה עצוב שאין לך מושג על מה אתה מדבר ולכן אתה נאלץ לשים פה ציטוטים ברוסית

תשתמש במנוע תרגום/מילון ותקרא את אחת הכתבות

(או שפשוט תקשיב לאנשים פה)

תבין שאתה בכלל לא בכיוון

אם אני לא בכוון, אז למה הם משווים אותו למעבד 80 ליבות של אינטל ?

פורסם

כי הם פאנבויז של AMD? :P

פורסם

איפה הם משווים?

פורסם
  • מחבר

נכון, ועל כל הצלחה של החברה האהודה אנו מוכנים לצעוק כאן בפורום ![br]פורסם בתאריך: 5.03.2007 בשעה 23:52:31

איפה הם משווים?

בכתבה ברוסית, מוזכר שאינטל ניסו לעבור את 1TFP עם המעבד הזה.

הנה:

Нужно отметить, что чип с производительностью порядка одного терафлопса в рамках проекта Tera-Scale Teraflop Prototype разрабатывает и корпорация Intel, главный конкурент AMD. Проектируемый чип насчитывает 80 ядер, работает при напряжении питания 0,95 В и имеет частоту 3,16 ГГц. Впрочем, Intel пока также не планирует выпускать коммерческие образцы процессоров с 80 ядрами. Однако технологии, разрабатываемые в рамках проекта Tera-Scale Teraflop Prototype, в перспективе могут быть использованы в менее мощных чипах.

חבל שאתם לא יודעים רוסית, או חבל שאין לי כוח לתרגם את כל הכתבה, אבל תודה על ההבנה.

פורסם

נכון, ועל כל הצלחה של החברה האהודה אנו מוכנים לצעוק כאן בפורום ![br]פורסם בתאריך: 5.03.2007 בשעה 23:52:31

בכתבה ברוסית, מוזכר שאינטל ניסו לעבור את 1TFP עם המעבד הזה.

אבל אין קשר, אין לAMD מעבד שמסוגל בכלל להתקרב לכך.

אפשר לקחת מערכת Intel עם מעבדי Stream או CUDA וגם לשבור, מה הקשר לAMD?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים