עבור לתוכן

שאלה בפיזיקה!!

Featured Replies

פורסם

גוף שמסתו 2 קילו נמצא 1 מטר מקפיץ חסר מסה שקבוע הקפיץ שלו 100 מהו מקסימום ההתכווצות של הקפיץ בכל אחד מהתנאים הבאים:

א. המסה משוחררת ממנוחה

ב.המסה מקבלת מהירות של 1 מטר לשניה כלפי מטה

ג. " " " " " " " מעלה

מי שיודע בבקשה תעזרו אני לא מצליח :nixweiss:

פורסם

תעשה לך טובה ותחשב את הדבר הזה בעזרת אנרגיה.

אני כבר שכחתי... אבל עם שיקולי אנרגיה אפשר לעשות את זה בקלות.

נ.ב

התוצאה בסעיפים ב' ו-ג' אותו דבר.

פורסם

בשלב ראשון אפשר לומר בקלות ש-ב ו-ג שוות כי בהזנחת החיכוך כל גוף שתיזרוק כלפי מעלה יחזור באותה מהירות כלפי מטה. ( משיוויון אנרגיות )

ולתשובה, ( אני מניח שהגוף נמצא מעל לקפיץ )

אתה צריך לבצע שיוויון אנרגיות בין אנרגית המהירות שיש לכדור שניה לפני שהוא פוגע בקפיץ ( 0.5*M*V ) לבין אנרגית הקפיץ בשיא התכוצותו.

התשובה ל-ב זהה פשוט האנרגיה של הגוף גדולה יותר.

פורסם
  • מחבר

תעשה לך טובה ותחשב את הדבר הזה בעזרת אנרגיה.

אני כבר שכחתי... אבל עם שיקולי אנרגיה אפשר לעשות את זה בקלות.

נ.ב

התוצאה בסעיפים ב' ו-ג' אותו דבר.

אם הייתי יודע איך לפתור היה הרבה יותר פשוט..

פורסם

בשלב ראשון אפשר לומר בקלות ש-ב ו-ג שוות כי בהזנחת החיכוך כל גוף שתיזרוק כלפי מעלה יחזור באותה מהירות כלפי מטה. ( משיוויון אנרגיות )

ולתשובה, ( אני מניח שהגוף נמצא מעל לקפיץ )

אתה צריך לבצע שיוויון אנרגיות בין אנרגית המהירות שיש לכדור שניה לפני שהוא פוגע בקפיץ ( 0.5*M*V ) לבין אנרגית הקפיץ בשיא התכוצותו.

התשובה ל-ב זהה פשוט האנרגיה של הגוף גדולה יותר.

א. תודה לך שאתה חוזר אחרי.

ב. לא צריך לחשב מהירות, אפשר לעשות את זה עם אנרגיה כובדית פוטנציאלית בשאלה א', ובשאלה ב' אפשר לחבר לאנרגיה הזו גם את האנרגיה הקנטית שמוקנת לו בהתחלה.

כל מה שאתה צריך בתרגיל הזה היא נוסחאת אנרגיה של קפיץ (שאותה שכחתי, כפי שציינתי כבר).

פורסם
  • מחבר

טוב, תודה.

פורסם

א. תודה לך שאתה חוזר אחרי.

ב. לא צריך לחשב מהירות, אפשר לעשות את זה עם אנרגיה כובדית פוטנציאלית בשאלה א', ובשאלה ב' אפשר לחבר לאנרגיה הזו גם את האנרגיה הקנטית שמוקנת לו בהתחלה.

כל מה שאתה צריך בתרגיל הזה היא נוסחאת אנרגיה של קפיץ (שאותה שכחתי, כפי שציינתי כבר).

(KX2^2 :2 - KX1^2:2)-

זו הנוסחא ששכחת(לא מאמין שאני עדיין זוכר :smile1:).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים