עבור לתוכן

Z5500 או S750 ? דחוף כי מחר אני קונה

Featured Replies

פורסם

מצחיק, אבל לא.

עושים את זה בכל דרך שעולה לך בראש ונראית לך הגיונית. אני במקרה עשיתי את זה על ידי תליה של מוט של וילון והזזה של הרמקול על גביו עם נקודת עגינה אחת כל פעם.

כמובן שלא חובה גם להצמיד לקיר להרבה זמן. מישהו יכול להחזיק את זה שם ל-2-3 דקות וכך תוכל לשמוע את הכל. פשוט עניין של אקוסטיקה.

Anatoli.

• תגובות 61
  • צפיות 3.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אם כבר מדברים על אקוסטיקה אני חושב שהמיקום של הרמקולים שלי הוא די בסדר אבל יש מישהו אחר בחדר שלי שמציק לי בזמן שיש באסים חזקים

הארון שלי!!!!!!

כל פעם שיש באס חזק הארון בגדים מתחיל לזמר, ואני לא יודע מה לעשות אני לא טכנאי ארונות איך לעזאזל אני מסדר את זה, הוא דופק לי את כל הבאס

וגם האקוסטיקה בביניין מאוד מסריחה, אני יכול לשמוע את הסרט DTS 5.1 שהשכן שלי רואה מקומה רביעית כשאני בקומה שנייה, אפשר לשמוע מה השכנים עושים

אבל רק החדר שלי! כל המוזיקה בפול ווליום שאני שם, בחוץ בקושי שומעים אותה (מחוץ לחדר בתוך הדירה) לא יודע למה

מי שבנה את הביניין כנראה היה סטלן

פורסם

אין הרבה מה לעשות מעבר ללחשוב לבד.

אני פתחת כמה בעיות כאלה על ידי 3 מדבקות קטנות מאוד עם גומי דק עליהן שהפסיקו רעידות של הדלת.

אפשרות אחרת היא לשים קצת בלו-טאק על בין הדלת למסגרת שלה.

Anatoli.

פורסם

אנטולי אני מסכים איתך, אבל חלקית.

הרי ברור שאם החדר יותר גדול והרמקולים יותר גדולים, אז 7.1 ישמע יותר טוב מבחדר קטן

אבל להגיד ש 7.1 מיותר או נשמע כמו 5.1 בחדר קטן בזה אני לא מסכים איתך. וגם לא צריך להיות גאון הדור בשביל לדעת לסדר את הרמקולים כמו שצריך.

יתר על כן, בתוכנה של קריאטיב בחלון ה THX setup console יש לך תת חלון "calibration" ששם אתה יכול לבחור את המרחק של הרמקולים, הזווית שלהם ביחס אליך, וגם להוסיף או להנחית כל רמקול בנפרד. ככה שעם כיוון נכון וקצת ניסיון אפשר להגיע בהחלט לתוצאות מאוד יפות.

פורסם

האמת שקליבריישן צריך לעשות רק במקרה שהרמקול לא נמצא במקום שנראה כמו בציור של התוכנה

אבל אם זה בדיוק ככה וזה בדיוק איך שתליתי בחדר אז הזוויות שבאות בברירת מחדל מתאימות

הארון אני חושב שיש לו בעיה של ציר של הדלת אבל נראה לי שבסוף אני יפתור את זה באגרוף מאוד חזק לארון ואז נראה מי ישיר לי בבאסים

פורסם

fighte אם סאב של 24 RMS עושה לך כזה בלאגן בחדר אז מה אני יגיד עם מה שיש לי "210 RMS" :-\

ב 3/4 ווליום כבר כל החדר שלי רוקד

פורסם

לא, אתה לא מבין הארון הזה הוא עילג הוא אוהב להפריע גם אם תשים באס של 2RMS

הבעיה שאבא שלי מתעצל לתקן את המחבר של הדלת

פורסם

אז קח יוזמה ותתקן את זה אתה :)

אני בחדר ויתרתי על ארון גדול רק בגלל שעשה רעש בלתי נסבל, והעדפתי ארון יותר קטן.

פורסם

אוקי אני ינסה ללמוד איך מתקנים ארונות ואני יסדר את זה, אני נשבע שבפעם הבאה שהוא מתחיל לרקד לי עם המוזיקה אני יגרום לו שהוא לא ירקד יותר

וואלה יופי ישראל 2007, ארונות עושים מה שבא להם

פורסם

סלמאן, למרות שאני שמח תמיד לנהל דיונים מועילים. סמוך עליי ש-7.1 בחדר קטן זה שטות מבחינת תמורה לכסף. אני שלא כמוך בדקתי את זה ממש עם מערכות רציניות, ולא סתם מנחש לפי מה שנראה לי. אז בוא נשאיר את זה ככה. מי שרוצה לרכוש 7.1, שיבושם לו, אני בטוח שהם לא יתחרטו. אבל הקנייה החכמה יותר במידה והתקציב לוחץ תהייה 5.1 שבחדר קטן תיתן לך כיווניות מדהימה פשוט.

ותתפלא, אבל לסדר רמקולים זה לא קל בכלל. אתה סתם תולה אותם במרחקים ובזוויות שנראים לך נכונים וכך אתה עושה את הטעות החמורה מכולם במיקום רמקולים. בעיות של אקוסטיקה משנות כל כך הרבה את הצליל שזה פשוט לא להאמין. המיקום של מערכות סראונד הוא מאוד מאוד קשה. מעבר לזה שצריך למקם אותם כך שתמונת הסראונד תהייה נכונה, צריך למקם אותם גם כך שלא יהיו גלים עומדים, שלא יהיו החזרות מוגזמות, שלא יהיו ביטולים של תדרים מסוימים, שלא יהיה דיליי גדול מדיי בסאונד, תאמין לי, ברגע שנכנסים לעניין הזה לא יוצאים ממנו.

אז באמת שאני אשמח לנהל דיון פורה אם יש לך משהו מועיל להוסיף. אבל בבקשה, בוא לא נהפוך את זה לעניין של "אני צודק ואתה טועה" אלא בוא ניתן לניסיון שלנו לדבר. אם אין לך ניסיון של השוואה אמיתית ורצינית של 5.1 מול 7.1 בחדרים קטנים יחסית, באמת שאני לא רואה איך אפשר לנהל דיון שכזה. אם אני טועה (ותמיד יכול להיות) וגם אתה, כמוני, ערכת השוואה מאוד רצינית של מערכות 5.1 מול 7.1 בחדרים קטנים, אני אשמח אם תשתף אותנו בהתרשמות שלך בפרטים רבים יותר, ובציוד שבו השתמשת כמו גם הבדיקות כדי שנדע עד כמה באמת בדקת את הנושא לעומק.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

אני יצטרף לדיון אולי אני לא ברמת ההבנה שלכם אבל בכל מקרה ננסה....

אנטולי הזכרת קודם שאנשים יושבים לא נכון עם מערכות סראונד כמו רוב האנשים שיושבים קרוב לרמקולים הקדמיים במקרה של מחשב או לאחוריים במקרה של סלון...

רציתי לדעת שאם אני מכוון את המערכת נכון למשל בכרטיס הקול תחת לשונית ה THX אני יכוון את המערכת נכון לפי מרחקים וזויות עדיין יהיה לי את הדיליי ותחושת הבמה לא תהיה במיטבה....

ועוד משהו...אם אני תולה רמקולי סראונד בגובה התקרה ולא בגובה האוזניים אבל מכוון את זויות הרמקולים הלוויניים נכון זה ישנה?

אני יודע שאלה שאלות של חדש בתחום אבל אני אוהב את התחום ואוהב ללמוד עליו

פורסם

תמיד כדאי שתהייה במרכז. את הדיליי אפשר לפתור בלי הרבה בעיות, אבל זה עדיין שונה. אני כשאני צופה בסרט פשוט מזיז את הספה קדימה בכדי לשבת במרכז.

בנוגע לסראונד, כיוון שמדובר בסטאליטים ואין באס מדובר בתדרים יחסית כיוונים. עם זאת, זה לא יהיה אותו הדבר כמו למקם אותם בגובה האוזניים. למרות זאת, כיוון שאסתטית ובטיחותית עדיף שהם יהיו גבוהים יחסית, אני מאמין שזה יהיה בסדר גמור גם אם לא האופטימלי.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה המהירה.....

אולי אני חורג קצת מהנושא אבל אתה מכיר בתי ספר טובים שניתן ללמוד בהם להשמכת הנדסאי סאונד?...

אני מחפש מקום ברמה גבוהה ושקיימים אצלו לימודי ערב כי בבקרים אני לומד הנדסאי חשמל...

פורסם

האמת? ממש לא :)

אין לי מושג אפילו מה לומדים בתארים האילו. אני פשוט חובב של התחום ומה שאני יודע למדתי לבד מניסיון שלי ושל אנשים שהכרתי בדרך. לא חשבתי על ללמוד את זה בצורה מקצועית אחרת ייאבד לזה כל היופי של תחביב, לכן לא ביררתי את הנושא.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

לצערי אין לי את הכלים והאנשים שיוכלו להסביר לי ולעזור לי בלמידת הנושא כי פשוט לא יודע מאיפה להתחיל...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים