עבור לתוכן

Z5500 או S750 ? דחוף כי מחר אני קונה

Featured Replies

פורסם

יש אקולייזר וBASS redirection מומלץ לשים ? אני עם AUDIGY2 וZ5500

• תגובות 61
  • צפיות 3.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

fighter,

האוזן האנושית מסוגלת באופן תיאורטי לשמוע תדרים בין 20Hz ל- 20,000Hz וזה בהנחה שהתנאים אפטימלים וכו'

אז באופן מדעי מתחת לתדר 20HZ כנראה שאתה לא תשמע, ואף אחד אחר לא ישמע.

ובנוגע להצהרות של creative לגבי תחום ההיענות, הם מתכוונים בכללי. הכוונה גם של הסאב וגם של הרמקולים.

זאת אומרת המערכת מסוגלת לנגן תדרים החל מ 20HZ עד 40,000HZ ולגבי איזה אלמנט מנגן את התדרים האלה אני ינסה להסביר לך בעזרת דוגמא.

אם לוקחים מוזיקה אלקטרונית למשל, אז הבאס ליין יכול לנוע בין 50-70HZ בעוד שהבאסים עצמם יכולים לנוע סביב 100-110HZ

לגבי התדר המדוייק שהסאב שלך ספיציפי מתחיל לעבוד בו, כתוב שזה 20HZ.

Tommy,

לגבי ה BASS redirection כן מומלץ לשים אותו. ובמקרה שלך עם ה Z5500 אני ממליץ שתחתוך אותו ב 35HZ

או שאתה יכול לשחק עם זה ולכוון לתדר שניראה שזה הכי נשמע טוב לדעתך.

פורסם

אני רוצה בכללי, לא לפי סוג של מוזיקה

אולי אני ישים על 40?

פורסם

בעיקרון אתה יכול לחתוך אותו באיזה תדר שאתה רוצה, אבל הסכנה היא בעוצמות הגבוהות

לחתוך ב 20 או 30 או 40 אפילו, זה לא "כזה" מורגש מבחינה מוזיקלית, מה שכן שחיתוך יותר גבוה פחות מאמץ את הסאב

ובעוצמות גבוהות הסאב לא יתאמץ להוציא את הצליל (ככל שהתדר יותר נמוך כך שהסאב חייב "לזוז" יותר).

וכמו שאמרתי לך אם אתה רוצה לחתוך אותו בצורה אופטימלית, תרים ווליום ותתחיל להעלות\להוריד בלשונית הקרוס

עד שאתה מתחיל לשמוע עיוות, ואז מורידים\מעלים קצת וזהו.

אני לא יכול להגיד לך בדיוק על איזה תדר לכוון מכיוון שלא יצא לי להתעסק עם רמקולים כמו שלך.

פורסם

באסה, אין לי משהו לבדיקת באסים

יש אולי איזה קטע שאפשר להוריד? עזוב עכשיו דיסק מיוחד לבדיקה אין לי עצבים לזה עכשיו, לפחות לא בשביל רמקולים של 1000 שקל

אם יש קטע מסויים של באסים באינטרנט זה טוב

פורסם

תחפש באימיול משהו כמו CD test subwoofer וכו'

אתה תמצא מלא דיסקים

פורסם

שכחת לציין ש7.1 זה דבר מנצח במשחקים בגלל שהם נותנים לשמוע גם מהצדדים שלמשל אם הבנאדם משחק באיזה משחק יריות והוא בדיוק יוצא מהמסדרון ומישהו בא מצד ימין הוא ישר שומע את הצעדים מהצד מתחזקים ואז זה אומר לו "בנאדם, תסתובב ימינה ותירה!" בום השחקן עם ה7.1 ניצח, למה? כי ה5.1 לא היה מספר לו את זה

ROFL

חולה עלייך

לא הבנתי כלום מהשיחה שלכם (סתם, נדמה לי שהבנתי, בערך)

תסבירו לי הכל מחדש עוד עשור, שניים, כשאני אקבל לידיי את ה- 5500... :P

ד"א BOMBADIR, באיזו חנות מצאת אותם במלאי???

פורסם

ראשית, fighter, למרות של-7.1 יש את היתרונות שלו, צריך לזכור שתריך חדר ארוך מספיק בשביל להינות מזה. וצריך שהמאזין ימוקם באמצע. הרוב לא עושים את זה. הם נצמדים למחשב והרמקולים האחוריים תלויים כמה מטרים מהם והקדמיים צמודים אליהם.

שנית, סלמאן, כמו ש-fighter הסביר כאן, יש עוד אפשרות. נראה לי שאתם לא מצליחים לדבר על אותו העניין. יש את ה-cutoff שפשוט חותך אקטיבית את התדר הנמוך ביותר, ויש את האפשרות של ניתוב מחדש שקובעת החל מאיזה תדר הסאונד יישלח לסאב וופר.

את התדר הנמוך ביותר אין חובה אמיתית להגדיר בכלל. הסאב פשוט לא יצליח להוציא את זה. אם אתם מפציצים בעוצמות מטורפות אז כן, כדאי לעשות כמו שאתה עושה ולחתוך מעט גבוה יותר.

את הניתוב מחדש של הבאס לדעתי אין טעם בכלל לעשות. תזכרו שמדובר במערכות סטאליטים. כל הניתוב מחדש כבר נעשה גם ככה בתוך הסאב. אם תחתכו גבוה יותר אתם פשוט יוצרים בלגאן של תדרים שהסאב וופר (המעגל קדם הגברה שבתוכו למעשה) צריך לתקן, וכיוון שסביר להניח שבמערכות האילו המעגל הזה בכלל לא קיים מה שתקבלו זה תדרים גבוהים מדיי בסאב במקום נמוכים מדיי בסטאליטים. אז פתרתם את הבעיות דיסטורשן של הסטאליטים (עד גבול מסוים כמובן) אבל יצרתם בעיות כאלה בסאב. אם אתם רוצים להגדיר את הניתוב מחדש בצורה נכונה מה שאתם צריכים לעשות זה סך הכל להריץsweep רציף של סינוס באיזור ה-50-200הרצים ולבדוק באיזה תדר נעשה החיתוך בין השניים ואחרי זה לקבוע את אותו התדר בקונסולה של כרטיס הקול. כך תקבלו חיתוך אקטיבי מראש בלי עבודה נוספת על האות. אחרי שעשיתם את זה תקשיבו ותחליטו אם לדעתכם זה נשמע טוב יותר.

דבר נוסף שאני חושב שאתם לוקחים יותר מדיי ברצינות זה את תחום ההיענות של הסאב. אל תאמינו שהוא באמת יורד ל-25הרץ. יכול להיות שהפורט שלו מכוון לתדר הזה ואז מדובר בבאס "מלאכותי" אבל יש לו נפילה דיי גדולה עוד לפני זה ממה שקראתי בכמה מקומות כשהסט הזה רק יצא. אני ממליץ לכם לנסות לחתוך אותו עוד לפני זה באיזור ה-40 הרץ תמיד. זה יישמע לא פחות טוב, ואולי אפילו יותר טוב עם באס מהיר והדוק יותר. 25הרץ זה תדר נמוך בצורה מטורפת. לא מזמן הבאתי למערכת שלי בחדר את ה-Tannoy Saturn S15 שעובד אצלי גם במוזיקה וגם בסרטים עם חיתוך אקטיבי בשבילו באיזור ה-60 הרץ והוא עושה הכל מבערך 60 (57 למעשה) ומטה. הסאב הזה לא יורד הרבה יותר נמוך מ-25 (אצלי בחדר מדדתי אותו על 21הרץ עם הנחתה של 3דציבל, אבל זה היה לפני הכיוון של הפאזה לצערי כרגע אין לי ציוד מדידה) כך שלסאב של הסטאליטים האילו יהיה קשה מאוד לעשות 25אמיתי.

דבר אחרון, כפי שאמרת סלמאן, תיאורטית אנחנו שומעים 20-20000 הרץ. רק הבהרה קטנה לאילו שנוהגים לקחת דברים כחקוקים בסלע, מעשית אנחנו לא שומעים כמעט כלום מתחת לאיזור ה-80הרץ, זה הרגשה ולא שמיעה (כמעט ולא שומעים, יש עדיין הנחתה גלשהי) ובתדרים הגבוהים אנחנו מאבדים עם הגיל יותר ויותר. אני הצלחתי לשמוע 19100הרץ עם האוזניות שלי שהן מאוד לינאריות, אבל בן אדם ממוצע לא שומע שום דבר מעל ה-17000 ולפעמים אפילו פחות מזה.

לאילו שעוקבים אחרי הדיון ורוצים להבין קצת יותר על מה מדובר פה, אני ממליץ לקרוא את זה:

http://hwzone.co.il/articles/audio_guide/

Anatoli.

פורסם

תודה אנטולי

בקשר ל7.1 אני תמיד ממליץ לגיימרים כדי שישקלו במקרה שהם יכולים לתלות בצדדים ושאין להם חדר מכוער כמו של אחותי

בקשר לcrossover, אני יודע שיש מערכת פנימית שעושה אבל לפעמים היא מפשלת, יש באס שבורח לסטליטים וזה הורג לי את האוזן

מה זה הsweep הזה בדיוק? האם זה מין קטע אודיו שאני יכול להשיג כדי לבדוק איתו?

פורסם

7.1 זה מומלץ לגיימרים כמובן. אבל צריך חדר ארוך (בחדר ממוצע של 3-4 מטר אורך זה לא יעזור כמעט בכלל) וצריך עמדת ישיבה במרכז החדר. רוב האנשים מצמידים את המחשב לקיר כלשהו ויושבים שם, אני כבר לא מדבר על כאלה שמצמידים לפינות ואז זה בכלל אסון.

בנוגע לקרוס הפנימי, אני לא מסכים איתך. זיופים הם לא בגלל הקרוס, הם בגלל הרמקולים. הקרוס מתוכנן במיוחד למערכת הזו ולתדר שנדרש. אם למערכת יש קרוס פאסיבי (כמו שנהוג) אז כמובן שיש חריגה כלשהי (ונעזוב לרגע שהיא לא לינארית, ושסביר להניח שהיא באיזור הסדר הרביעי של 24דציבל לאוקטבה) ולכן המלצתי לבדוק מהו התדר שבו הסאב נחתך ורק בו לעשות ניתוב מחדש של הסאונד אל עבר הסאב בצורה אקטיבית (דיגיטלית בכרטיס הקול).

sweep היא מילה באנגלית, פתח מילון :)

הכוונה היא לרצף תדרי סינוס. אתה יכול להריץ אותו בעזרת תוכנות שונות ומשונות ובעזרת קבצי בדיקה כלשהם. אני מצרף כיווץ של תכנה שכזו שמסוגלת להריץ סינוס רציף בכל תחום תדר שתבחר, רק קח בחשבון שהיא מוגבלת בגלל יכולות כרטיס הקול ולכן המלצתי להריץ מאיזור ה-50 עד ה-200 בערך ולבדוק היכן המעבר החד לעבר הסטאליטים. כמובן שתריץ אחרי כך בתחום קטן יותר (אם לדוגמא מצאת שזה באיזור ה-115, אז תריץ 110-120 שהוא איטי יותר) ותשמע את התדר המדויק. לאחר מכן תבחר את התדר הזה בכרטיס הקול וזה הכל. יותר טוב מזה לא תגיע. לפחות לא מבחינת כמות הדיסטורשן.

*ראה קובץ מצורף.

Anatoli.

[attachment deleted by admin]

פורסם

טוב ויתרתי על הקרוסאובר

בקשר ל7.1 אני לא מסכים בקשר לחדר ארוך

עכשיו אמא שלי היתה פה ונכנסתי לפאנל ואמרתי לה "אני עכשיו משמיע צליל ברמקולים בכיוון השעון תגידי אם את שומעת מהכיוונים"

ושומעים מכולם

אני באמצע החדר של 3 על 3

ושמתי סנטר על המסך, שניים מקדימה על הקיר, שניים מהצדדים ושניים מאחורה במרחקים שווים ובמרחק שווה מהתקרה של איזה 35 סנטימטר

בזמן משחק אני מסוגל להבחין מאיזה כיוון בא לי הצליל, האם הוא בא לי מאחורה, מהצדדים מקדימה, מכיוונים אלכסוניים או אפילו מאיזה מרחק וגובה

אתמול למשל שיחקתי בwow והצלחתי לשמוע מהרמקול הצדדי ימני שמישהו מהקבוצה נמצא בקרב ושאף אחד אחר לא שמע את זה כי כמו שכולכם כנראה יודעים רוב שחקני wow יש להם מחשב פשוט עם שני סטליטים 2.0 גועליים

אז הוא כזה שואל אותי, איך הצלחת לשמוע שאני בקרב הרי אתם רחוקים, אז אמרתי לו "קסם"

אני חושב שרמקולים רחוקים רק יכולים ליצור דיליי בהבחנה

וזה עוד שכרגע יש בעיה עם הEAX של המשחק והתמיכה בhardware והם אמורים לתקן את זה בפאץ' קרוב אז מעניין שאחרי שהם יסדרו את המערכת של הסאונד איך זה ישמע

המשחק משתמש בFMOD

פורסם

יואו אני פשוט לא מבין למה אנשים אוהבים להתווכח על דברים שאין להם מושג לגביהם.

אתה שמעת 5.1 מול 7.1 באותו החדר כשכל אחד מהם מוקם בצורה אופטימלית?!

אני בטוח שלא. תאמין לי, מערכת 5.1 שמוקמה נכון בחדר של 3*3 כמו אצלך תיתן לך 99.9% מהכיווניות של המערכת 7.1 שלך. אני בדקתי את זה כבר לא פעם. תאמין לי שאני לא מדבר סתם, אני בניגוד לרוב האנשים בודק דברים לפני שאני סתם אומר. גם אני פעם התעניינתי ב-7.1, אז פשוט ישבתי ובדקתי עם כמה וכמה מערכות (יותר רציניות ממה שיש לך בהרבה) וזה בולשיט 7.1 בחדר קטן.

Anatoli.

פורסם

טוב לא יודע לי מתאים 7.1 בחדר קטן, אני בדקתי והתאים לי, בגלל שהרי אני יכול לבטל שני רמקולים והופה זה 5.1

פורסם

כן אתה יכול לבטל וזה יהיה 5.1. אבל זה לא יהיה ממוקם נכון בשביל 5.1. כי לא ממקמים רמקולים סתם ליופי אלא בודקים איפה הכי מתאים.

Anatoli.

פורסם

איך בודקים את זה בדיוק, עושים 20 ברגים בקירות ואז תולים כל פעם על בורג אחר?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים