עבור לתוכן

Z5500 או S750 ? דחוף כי מחר אני קונה

Featured Replies

פורסם

חברה מצאתי חנות שיש לה במלאי את ה Z5500 אבל אני עדיין מתלבט בינה לבין הS750.... אני מחבר את המערכת לX FI פלטיניום בחיבור אנלוגי....

איזה מערכת תיתן לי יותר איכות שמע?.... עזבו עוצמה או יחס מחיר/תועלת.....איכות שמיעה נטו.....יכול להיות שהשילוב של כרטיס קריטיב ורמקולים קריאטיב ייתן לי את איכות נוספת?

• תגובות 61
  • צפיות 3.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני משתמש ב Z5500 של לוגיטק עם כרטיס קול של קרייטיב X-FI FATALITY ואני חושב שזה שילוב מעולה, לי הרמקולים נשמעים מעולה ואני קניתי אותם כשהמחיר שלהם היה הרבה יותר דומה ל-S750 של קרייטיב.

תיראה על הנייר ה S750 אמורים להיות איכותיים יותר כי יש להם 2 אלמנטים (רשמתי נכון?) ז"א הרמקול הבינוני והקטן יותר אבל דווקא ממה שקראתי עליהם אומרים שהרמקול הקטן יותר לא משפיע ממש.

הסtבוופר של הלוגיטק גדול יותר, הוא 10 אינץ' לעומת 8 אינץ' ועוד כל מיני...

כאן יש לך ביקורת על ה S750

כאן על ה-Z5500

ועוד

ביקורת קצרה על ה-Z5500 בתרגום מגרמנית לאנגלית שדווקא עושה רושם שהלוגיטק נשמעים טוב יותר.

פורסם

חברה מצאתי חנות שיש לה במלאי את ה Z5500 אבל אני עדיין מתלבט בינה לבין הS750.... אני מחבר את המערכת לX FI פלטיניום בחיבור אנלוגי....

איזה מערכת תיתן לי יותר איכות שמע?.... עזבו עוצמה או יחס מחיר/תועלת.....איכות שמיעה נטו.....יכול להיות שהשילוב של כרטיס קריטיב ורמקולים קריאטיב ייתן לי את איכות נוספת?

קודם כל תתחדש, ואין לך מה לדאוג מבחינת שביעות רצון כי שתיהן איכותיות למדי :xyxthumbs:

בעניין הרמקולים בכללי, אם אתה מחפש איכות ולשמוע מוזיקה, אז עדיף זוג רמקולים רצפתיים\מדפיים + מגבר

ועל זה אין ויכוח.

אני ינסה לעזור לך כמי שהתנסה עם שתי המערכות "כרגע יש לי את הS750" ואני יציג לך יתרונות וחסרונות של שתיהן

וכמובן שזאת דעתי האישית ויכול להיות שיהיו אנשים שלא יסכימו איתי. אבל אני בטוח שיהיו הרבה שכן.

S750,

יתרונות:

הספק כולל של 700 RMS, חזקה בטירוף.

בכל אחד מ 7 הרמקולים יש מידרנג' וטוויטר טיטניום, הרמקולים איכותיים ביותר ומצליחים לנגן את כל התדרים יפה מאוד.

7.1 במקום 5.1 (יותר רמקולים=יותר עוצמה).

הרמקולים מעוצבים מאוד יפה (גם הסאב) ומשתלבים טוב עם הפריטים בחדר.

חסרונות:

אין כניסות דיגיטליות.

הסאב 8 אינץ' (אני לא יודע אם זה חיסרון כי הבאסים שהוא מפיק מאוד איכותיים ועוצמתיים)

היחידת שליטה בלי מסך וקצת מעצבן להתעסק איתה.

Z5500,

יתרונות:

כניסות דיגיטליות.

סאב 10 אינץ' מטורף ויותר חזק משל הS750 למרות שההגברה שלו קטנה מזו של S750 (וכמובן ש"מטורף" זה מושג יחסי..).

עיצוב "והשימוש" ביחידת השליטה והרמקולים מאוד יפה ויוקרתי (למעט הסאב).

נותנים תמורה מעולה יחסית לכסף.

חסרונות:

הדבר שהכי הפריע לי במערכת זה שלרמקולים חסר הטוויטר. זה מאוד מציק במיוחד כששומעים מוזיקה איכותית, כי ניתן להבחין בבירור שחסרים לך התדרים הגבוהים.

הסאב ממוקם בקופסא מקדימה (בעיניי זה לא אסתטי ) וגם ככה היחידה שלו ענקית ולא סימטרית.

5.1 :-\

זהו, זה בגדול מה שאני חושב על שתי המערכות.

ולדעתי, האישית כמובן, הS750 יותר טובה מבחינת איכות וגם נשמעים יותר עוצמתיים.

אבל בגדול שתי המערכות מספקות את הסחורה ללא ספק. ומה שלא תבחר אתה תהיה מפסוט בסוף.

מקווה שעזרתי, ובהצלחה :)

פורסם

שכחת לציין ש7.1 זה דבר מנצח במשחקים בגלל שהם נותנים לשמוע גם מהצדדים שלמשל אם הבנאדם משחק באיזה משחק יריות והוא בדיוק יוצא מהמסדרון ומישהו בא מצד ימין הוא ישר שומע את הצעדים מהצד מתחזקים ואז זה אומר לו "בנאדם, תסתובב ימינה ותירה!" בום השחקן עם ה7.1 ניצח, למה? כי ה5.1 לא היה מספר לו את זה

פורסם
  • מחבר

אוקיי ממש תודה לכם נראה ל ישאני ילך על הS750 כי אני בעיקר צופה בסרטים ומשחק ורק אז מוזיקה

פורסם

בומבדיר

רק אל תשכח

בthx setup console תבחר את הפרופיל של הרמקולים

תגדיר שהם קטנים, תגדיר אם הסנטר מעל או מתחת למסך ובלשונית של הבאס תשים את הקוסאור על 80HZ כי הרמקולים הם סטליטים אז לא יברח לשם הבאס

פורסם

בומבדיר

רק אל תשכח

בthx setup console תבחר את הפרופיל של הרמקולים

תגדיר שהם קטנים, תגדיר אם הסנטר מעל או מתחת למסך ובלשונית של הבאס תשים את הקוסאור על 80HZ כי הרמקולים הם סטליטים אז לא יברח לשם הבאס

fighte,

סאבוופר טוב נמדד בכמה נמוך הוא יכול לרדת (תדרים), ובאיזה איכות ועוצמה הוא יכול לנגן אותם.

זה שרשום THX ליד ה 80HZ בלשונית, לא אומר שאם תחתוך אותו ב 80HZ אתה תקבל את המצב האופטימלי של הסאונד.

וזה אפילו יכול להיות מין פספוס כזה, כי למעשה כל התדרים מתחת ל 80HZ לא ישמעו וזה פוגע בחווית ההאזנה

ואתה יכול לעשות ניסוי קטן עם טראקים של תדרים. פעם כשאפשרות ה bass redirection מופעלת, ופעם כשהיא לא.

ותיראה איזה הבדל יש בין שני המצבים.

ודבר שני הבאס אף פעם לא יברח לסטליטים, כי הרמקולים שם אלה מידרנג' וטוויטר. והם אלה שצריכים להתמודד עם הסאב לא ההפך.

רק שאחת הבעיות הן שיש תדרים נמוכים שהמידרנג מנסה לנגן אבל בגלל המבנה הפיזי הקטן והיעוד שלו לתדרים הבינוניים הוא מתחיל לעוות(וזה גם מסוכן לרמקול) ולא נשמע טוב, אפשר לתקן את זה להוריד קצת את עוצמת הבאס או לחתוך את התדרים כמו ש fighter אמר אבל לא ב 80HZ.

עוד טיפ קטן ממני, לעולם אל תשתמש ב subwoofer gain עם הרמקולים האלה כי הסאב (וגם הרמקולים) לא מסוגלים להתמודד עם זה בווליום גבוה.

וגם ככה לא צריך את זה כי הסאב מספיק חזק.

פורסם

זה לא cutoff שמעלים את התדרים או משהו כמו במצב אוזניות

זה הcrossover שנותן לך להחליט מאיזה תדר ומטה לשלוח את הסאונד לסאבוופר בגלל מה שציינת שהרמקולים הקטנים לפעמים לוקחים את הבאס והם עושים לך עיוותים

אני משתמש רק בcrossover 80hz וsubwoofer volume 100% בלי gain כי כמו שאמרת הסאבים האלה לא בנויים לזה

אני אשמח אם תוכל לספר מה התדר ההכי טוב לקרוסאובר לS750 ומה התדר לt7900 כי כנראה שאתה יודע

דרך אגב אני אמרתי לו את זה בתגובה הקודמת שלי כדי שבמקרה שהוא לא יודע אז שהוא יעשה את זה כי יש אנשים שלא עושים את זה כי הם לא יודעים וכמו שאמרת התדרים הנמוכים בורחים לסטליטים ויכולים לגרום לנזק

פורסם

לפי creative ההיענות של הסאב מתחילה ב 25HZ

כך שאם מתחשבים בנתון הזה כל חיתוך מתחת לתדר הזה הוא חסר תועלת.

אני אישית חותך את הסאב שלי בתדר 35HZ בהאזנה רגילה, ובתדר 45-50HZ אם אני רוצה להרביץ בווליום. "כדי לשמור על יותר אורך חיים לרמקולים"

את ה subwoofer level אצלי תמיד על 75% (את האמת לא הצלחתי להבדיל כ"כ בין 0% ל 100% :-\)

לגבי ה t7900 אף פעם לא התנסיתי איתם, אבל אני מאמין שחיתוכים כמו שאני עשיתי עם ה S750 ישמעו טוב, רק שזה יהיה פחות איכותי מה S750 זה הכל.

ועד דבר, בכלליות ככל שהסאב יותר גדול כך שהוא יכול לרדת יותר נמוך (לא תמיד זה נכון כי זה תלוי בדגם של הסאב וברמת האיכות שלו, אבל אני מדבר על סאבים מאותה חברה ואותה סדרה רק הגודל שונה), ובאותה מידה נדרש יותר כוח להזיז אותו.

פורסם

אנחנו יכולים לשלוט בעוצמה של הסאב מהשלט האלחוטי או החוטי ככה שבגלל זה אני שם על 100% כי אחרת זה סתם מוריד עוצמה, בטח עשו בשביל כאלה שאין להם שליטה על העוצמה של הסאב

בקשר למה שאמרת

הfrequency response זה ההענות לתדר? אז אני יקח את מה שיש לי באמצע?

פורסם

סליחה שאני קצת סוטה מהנושא אבל איפה אפשר להגדיר את ה bass redirection או מה שזה לא יהיה? יש את האפשרות הזאת רק בכרטיסי קול חיצוניים?

פורסם

fighter,

על העוצמה של הסאב (bass ליתר דיוק) אפשר לשלוט כמעט בכל מקום .

מספיק להעלות את ה bass מהנגן שאתה משתמש בו, או את ה DB מהאיקולייזר שבא עם הכרטיס ויש לך באס יותר חזק (וכמובן שיש עוד מלא דרכים)

אבל בלשונית של ה crossover אתה לא משחק עם עוצמת הבאס וזה דבר שונה לחלוטים

מה שאתה עושה עם crossover זה לקבוע לאלמנט איזה תדרים לנגן, ובמקרה שלנו "תרשה לי לתקן אותך גם" הקרוס שבתוכנה נותן לדרייבר לנגן כל מה שמעל לתדר אותו בחרת. ולצורך העניין אם אתה חותך אותו ב 80 HZ למשל, אז כל התדרים מעל 80HZ הסאב ינגן וכל מה שמתחת לא ינוגן.

וזה מסביר את העניין שאם נחתוך את הסאב גבוה, אז כל מה שנשאר לו לנגן זה תדרים גבוהים בשבילו, ובגלל זה אנחנו מרגישים ירידה בעוצמת הסאב.

וכמובן שההפך הוא נכון.

ובקשר לשאלות כן.. הfrequency response זה ההענות לתדר.

וכדי לדעת מתי לחתוך זה מצריך בדיקה קלה

תקח טראק עם באסים טובים ונמוכים, ואני מציע לך לא קבצי mp3 אלא מדיסק מקורי או משהו בסגנון (אגב יש דיסקים מקצועיים לדברים האלה)

תרים ווליום כמעט עד הסוף במערכת ותתחיל לשחק בכיוונים, ברגע שאתה מרגיש שהרמקולים התחילו לעוות אז תוריד את הכיוונים קצת ובזה נגמר העניין.

Monopoly,

bass redirection זאת אופציה בכרטיסי קול של creative מסדרת X-FI

פורסם

לא בקשר לחלק הראשון לא הבנת

מתחת למד של הקרוסאובר יש subwoofer volume

אז אני אומר שאם כבר יש חוגת ווליום בשלט אז עדיף לשים את זה כבר על 100%

פורסם

לא בקשר לחלק הראשון לא הבנת

מתחת למד של הקרוסאובר יש subwoofer volume

אז אני אומר שאם כבר יש חוגת ווליום בשלט אז עדיף לשים את זה כבר על 100%

אוק' עכשיו אני מבין בדיוק על מה דיברת.

בכל אופן כמו שאמרתי באחת מההודעות שלי, אני ניסיתי לשחק עם ה subwoofer volume ולא הרגשתי שזה עושה משהו משמעותי

כך שמה שחשוב יותר הוא כיוון ה rossover והמשחק ב equalizer.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים