עבור לתוכן

הקמת רשת ביתית?

Featured Replies

פורסם

יש לי 2 מחשבים, אחד עם XP אחד עם 98

כבר הצלחתי להקים רשת ביתית, אבל בעקבות שינויים שעשיתי בSERVICEים, נעלמה לי הרשת, המחשב לא זהה את השני וכו'

אז החלטתי להתקין גם בשני XP , ולהפעיל שוב את הסרוויסים אבל זה לא עוזר. המחשב שלי לא מזהה מחשב נוסף ב-WORKGROUP

וכנ"ל גם המחשב השני.

מה לעשות??

פורסם

תבדוק IP ו SUBNET MASK בשביל התחלה

פורסם
  • מחבר

ה-IP והSUBNT MASK מכוונים אותו דבר, ככה זה צריך להיות לא?

מה בנוגע ל-DNS SERVER , זה קשור? (השדה הזה ריק בשני המחשבים).

IP: 192.168.0.1 בשני המחשבים. נראה לי שהכתובת IP צריכה להיות שונה לא? למה לשנות? כל מספר טוב?

אחד מהם צריך להיות גם מוגדר כSERVER לא? או שהSERVER מוגדר אוטומטית כזה שמתחבר לאינטרנט?

פורסם

כן ,כמובן שכל מחשב צריך כתובת IP שונה ,הרי זה "שמו" של המחשב, מבחינת הרשת ,אותו שם=אותו מחשב

בכל מקרה לשם בקרה (יכול להיות שיש לך בעיה טכנית פיזית ברשת) תתקין פרוטוקול נוסף כגון IPX ו NetBEUI שלא זקוקים להגדרות, שבפני עצמם עדיפים אם אין לך שיתוף אינטרנט.

פורסם

Subnet צריך להיות אותו דבר ואילו כתובת IP שונה.

אין משמעות לשרת DNS (אתה צריך רק לקוח DNS) או כתובת לשרתי DNS שאותה אתה מקבל מספקית האינטרט עצם היותך מחובר אליה.

איזה Service בדיוק שינת ביטלת ?

תנסה לתאר יותר במדיוק מה קרה.

פורסם
  • מחבר

אכן, שיניתי IP של מחשב אחד והשיתוף עובד כמו שצריך, רק מה, המחשב שלא מחובר ישירות לאינטרנט מזהה GATEWAY על המחשב השני

אבל לא נכנס לאינטרנט, כלומר שאני מסתכל בCONNECTIONS של המחשב, אני רואה את הLAN CABLE, וגם חיבור לאינטרנט על המחשב השני. המחשב השני מחובר לאינטרנט, אבל הראשון לא מצליח, או פשוט לא משתמש בחיבור שלו לאינטרנט.

איך אני משנה את זה??

זאת הרשימה של הסרווסים שהורדתי: (את רובם כבר החזרתי):

Automatic Updates

Error Reporting Service

Event Log

Fast User Switching Compatibility

IMAPI CD-Burning COM Services

Indexing Service

Help and Support

Messenger

Performance Logs and Alerts

Remote Registry

Shell Hardware Detection

System Event Notification

System Restore Service

Task Scheduler

Themes

משהו יכול להפריע לשיתוף אינטרנט?

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם הצלחתי לסדר את הבעיה, מה שקרה זה שבהתחלה שיניתי את ה-IP במחשב שלא מחובר לאינטרנט ל:

192.168.0.2

אז היו לי IPים שונים והמחשבים זיהו אחד את השני. אבל לא היה אינטרנט

אז שוב ניגשתי למחשב ששונה לו הIP והפעם לחצתי על האפשרות OBTAIN AN IP ADRESS AUTO ועכשיו יש לי גם אינטרנט וגם מדפסת משותפת!!

אז למה זה לא עבד ששיניתי את הIP ידנית?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים