עבור לתוכן

האם יכול להגרם נזק גדול אם המאוורר על המעבד לא עובד ?

Featured Replies

פורסם

אני יודע כמובן שזה לא טוב שזה יהיה כך אבל רציתי לדעת אם זה יוצר נזק מהיר-ישר או רק אם זה לאורך זמן והמעבד מועמס ?

פורסם

לפנטיום 4 יש הגנה טרמית טובה, זה יהיה לא פשוט לגרום לו נזק.

פורסם
  • מחבר

אבל מה יקרה אם המאוורר לא יפעל במשך זמן רב ?

פורסם

כן.

המעבד יישרף תוך כמה דקות\שעות תלוי במעבד ובעומס שעליו.

פורסם

אם זה Amd המעבד ישרף לאחר מספר דקות

אם זה Intel המעבד לא אמור להישרף כי שמעבדי Intel מגיעים לטמפ' מסיומת הם נכבים

פורסם

המטרה שלך היא שקט? אם כן אז אני ממליץ לך לחבר נגד בטור למאוורר שלך כדי להוריד לו את המתח ל-7 וולט. אתה יכול להשתמש בתוכנה שלי (הקובץ הקטן מבין השניים) שנמצאת במדור ההורדות כדי לחשב איזה נגד אתה צריך.

פורסם

כן.

המעבד יישרף תוך כמה דקות\שעות תלוי במעבד ובעומס שעליו.

לא תמיד, אגב היום ללוחות AMD יש הגנה פנימית אשר בודקת את טמרטורת המעבד ומאפשרת גם לכבות את כל המחשב כאשר טמרטורה זו עולה מעבר לערך נקוב, במעבדי הפנטיום 4 יש מנגנון פנימי.

פורסם

אוקיי אז ככה:

יש לי מחשב פנטיום 3 של אינטל. ולפני איזה שנה בערך המחשב התחיל להיתקע לעיתים. בהתחלה זה קרה לעיתים רחוקות, פעם בשבועיים בערך משהו כזה.

משום מה לא עלה לי לראש לבדוק את המאוורר של המעבד, וגם לא לבדוק טמפ'. (נ.ב.- אני יודע שאני מפגר).

אז בהתחלה הוא נתקע לעיתים רחוקות ועשיתי ריסטארט ועזבתי את זה. רק כאשר הוא התחיל להיתקע לעיתים יותר תכופות (פעמיים-שלוש ביום) חשבתי לבדוק מה קורה. אז בדקתי, והמאוורר של המעבד אכן נשרף. וזאת הייתה הסיבה שהוא נתקע כ"כ הרבה.

בכל מקרה, כל הפואנטה של הסיפור הוא שהמעבד שלי עבד בלי מאוורר למשך תקופה של 3-4 חודשים!!! (מאז שהתחילו התקיעות ועד שבדקתי את המאוורר)

אני לא יודע אם נגרם נזק למעבד בינתיים, יכול להיות שכן, אבל החלפתי מאוורר ומאז עד היום הכל עובד כמו שצריך.

כמובן שזה לא מומלץ לעבוד בלי מאוורר, וכל מי שאין לו מאוורר שישים עכשיו! אבל נוכחתי לדעת ע"פ ניסיון אישי שמעבדים של אינטל לא נשרפים כ"כ מהר. לא פנטיום 3 בכל מקרה...

פורסם

אם זה מעבד P4 שמיוצר ב 0.13 מיקרון ובעל ליבת Northwood, יש סיכוי שהוא גם יפעל עם קירור פסיבי עליו (תלוי כמובן בתנאי הסביבה). כל עוד לא תאמץ אותו יותר מדי (משחקים וכו' לא באים בחשבון).

פורסם

אם זה מעבד P4 שמיוצר ב 0.13 מיקרון ובעל ליבת Northwood, יש סיכוי שהוא גם יפעל עם קירור פסיבי עליו (תלוי כמובן בתנאי הסביבה). כל עוד לא תאמץ אותו יותר מדי (משחקים וכו' לא באים בחשבון).

המעבד בתנאים רגועים של עבודת וינדשוס יכול לעבור עם קירור פאסיבי יחד עם מארז מקורר היטב, וזה כמעט תמיד, אפילו באוברקלוקינג חביב, אם רוצים משחקים ? זה כבר עבודה קשה יותר אבל זה אפשרי !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים