עבור לתוכן

האם יש דרך לייבא סכין/חרב חד/ה לארץ?

Featured Replies

פורסם

אין לי מושג לאיזה תוספת אתה מתכוון

ועכשו 2 בלילה... תגיד תודה שכואב לי הראש ואין לי כוח לפרט דברים שכן יחדשו לך :P

אגב, מה זה הקשחה דיפרנציאלית? (לא מכיר מושגים מיסחריים :-\)

• תגובות 50
  • צפיות 14.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הקשחה דיפרנציאלית זה מה שאתה הזכרת בעצמך:

הקימור נוצר בגלל ההבדל בין המתכות שנמצאות במקומות שונים, ובגלל שבתהליך הייצור המסורתי החור מצופה בחימר בהרכב שונה בלהב ובחלק העליון, שגורם ללהב להתקרר מהר יותר מהחלק ה"עליון"...

וכן, התהליך שפירטת אכן מוכר. ראיתי חלק ממנו בפעולה במו עיניי. (אבל לא עם חרבות אוריינטאליות, אלא חרבות אירופאיות של ימה"ב. עד כמה שזכור לי סגסוגת המתכות היתה קצת שונה)

פורסם

באירופה לא היו מייצרים ככה חרבות... באירופה הייצור הייה יותר המוני ופשוט... (מה זה ימה"ב?)

אגב, היום מתכננים את הקירור ע"י בכל מיני פרמטרים (קצב קירור, זמנים, טמפ' בשלבי תהליך...) ולא ע"י חימר :)

פורסם

ימה"ב = ימי הביניים..

ובצורה דומה מאוד ייצרו את חרבות האצילים והאבירים המשובחות (התהליך דומה, התרכובת קצת שונה). רבים מהם, כיאה לתקופה של שלטון פיאודלי, לקחו תחת חסותם אמן משלהם לייצר להם את כלי הנשק.

הייצור ההמוני והפשוט היה כמובן ללוחמים ה"פשוטים".

ד"א, מישהו מכם עוסק באומנויות לחימה?

פורסם

רגע

חרב ימה"ב מושקעת מול קטאנה מושקעת, מי יותר יעילה בקרב?

פורסם

אי אפשר להשוות סתם כך, זה תלוי ביריב שלך בקרב.

כל חרב היתה אופטימאלית כנגד האופן בו הלוחמים היו מצויידים מבחינת נשק ומיגון.

שים לב שגם המונחים "חרב קאטאנה", ו "חרב ימה"ב" כוללים כל אחד מגוון עצום של חרבות למטרות ושימושים שונים כמו לחימה נגד יריב משוריין (עד כדי התאמת חרב לסט מסויים של שריון), לחימה נגד יריב על סוס, לחימה בצוות לעומת לחימה כאינדיבידואל וכו'.

חוץ מזה, גם היו חרבות ימה"ב שדומות מאוד בלהבים שלהן לקאטאנה באלגנטיות, בעידון ובצורה, אבל מעוצבות שונה. אם תשווה אחת כזו לקאטאנה מסורתית שמקבילה לה, לדעתי הקאטאנה תתגלה כחרב הטובה יותר, כי בימי הסמוראים הקדישו לחרב משמעות מיוחדת ועמוקה הרבה יותר מאשר באירופה.

פורסם

תגובה הדיותית לגמרי : מדוע אינך מביא חרב קהה, ומשחיז אותה בארץ?(במידה והאופציה לא צוינה באשכול).

פורסם

אחרי קריאת עמוד אחד בלבד אני מסתכן ומציין שהיה פה כבר דיון בדיוק כזה לפני איזה שנה.

תחפש אותו, בטח יש בו מידע רלוונטי.

פורסם
  • מחבר

קראטה, 4 שנים, נאלצתי להפסיק בגלל מעבר דירה ומאז אני מתאמן בבית

יאידו

קנדו בבית.

Silky- לא ראיתי עדיין חרבות קהות מחומר נורמלי, הכל מ 440 Stainless steel או יותר גרוע- מ 420.

חוץ מזה שהשחזה לגמרי הורסת את המראה של החרב.

פורסם

ימה"ב = ימי הביניים..

ובצורה דומה מאוד ייצרו את חרבות האצילים והאבירים המשובחות (התהליך דומה, התרכובת קצת שונה). רבים מהם, כיאה לתקופה של שלטון פיאודלי, לקחו תחת חסותם אמן משלהם לייצר להם את כלי הנשק.

הייצור ההמוני והפשוט היה כמובן ללוחמים ה"פשוטים".

ועדיין... בארופה לא השתמשו במתכת באיכות של היפנים, ולא השקיעו מאמץ בחישול (הרדוד והקיפולים) כמו שמושקעים בקטנה סטאנדרטית... והם לא השתמשו בשילוב של שתי מתכות (B-metal)...

החרבות הארופאיות אולי יכולות לחתוך כמו קטנה ולבקע שריון כמו קטנה (ואולי אפילו יותר טוב), אבל הן הרבה יותר כבדות ולא מאפשרות שליטה על החרב כמו הקטנה...

קראטה, 4 שנים, נאלצתי להפסיק בגלל מעבר דירה ומאז אני מתאמן בבית

יאידו

קנדו בבית.

Silky- לא ראיתי עדיין חרבות קהות מחומר נורמלי, הכל מ 440 Stainless steel או יותר גרוע- מ 420.

חוץ מזה שהשחזה לגמרי הורסת את המראה של החרב.

אל תזלזל ב420 וה440... זה פלב"מים מרטנזיטיים שמגיעים לחוזק של הפלדה של הקטנה... לפחות ה440... (יש לה גם 0.7% פחמן ויותר- מה שמאפשר פוטנציאל חיסום כמו בפלדה של הקטנה+ יש תוספות של כרום ועוד כמה יסודות שמקשים אותה- אבל מפריעים קצת לחיסום..)

וזה לא ההשחזה שפוגעת- זה חוסר הליטוש של הלהב :)

פורסם
  • מחבר

אני אגיד לך מה הבעיה עם ה stainless steel

הן אף פעם לא עוברות tempering ו hardening כמו שצריך. ותכולת הפחמן שלהן ממש לא עומדת על 0.7%, אלא אם כן יש לך מזל שלא מהעולם הזה.

חרב מ 440 שלא עברה טיפולים כהלכה לא תהיה שווה כלום אם היא באורך של יותר מ 10 אינץ'.

פורסם

לפי הגדרה של 440 זה תכולת פחמן מעל 0.6% אאל"ט... אפילו יותר...

לגבי התהליכים- זה בעייה שלא קשורה למתכת :-\ זה קשור לרצון של המפעל לעשות $$

פורסם
  • מחבר

לא אמרתי שהבעיה קשורה למתכת.

כתבתי- בד"כ חרבות שמיוצרות מ SS, לא עוברות את התהליכים הנ"ל. אכן בגלל הרצון של המפעל לעשות כסף :\

פורסם

פאק IG ההנדסת חומרים מעניינת אותי יותר ויותר :x

כעת זה לימודים פיזיקה\חשמל\חומרים :-X

---

אופק, זה בשביל לשים את החרב בבית ליופי או שאתה מתאמן איתה?

פורסם

ועדיין... בארופה לא השתמשו במתכת באיכות של היפנים, ולא השקיעו מאמץ בחישול (הרדוד והקיפולים) כמו שמושקעים בקטנה סטאנדרטית... והם לא השתמשו בשילוב של שתי מתכות (B-metal)...

החרבות הארופאיות אולי יכולות לחתוך כמו קטנה ולבקע שריון כמו קטנה (ואולי אפילו יותר טוב), אבל הן הרבה יותר כבדות ולא מאפשרות שליטה על החרב כמו הקטנה...

נכון, מה גם שחלק גדול מההשקעה של האירופאים הלך לעיצוב האומנותי של החרב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים