עבור לתוכן

האם יש דרך לייבא סכין/חרב חד/ה לארץ?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

היי, קשרים וכו' זה לגיטימי.

אם המניאקים שעובדים במכס לוקחים הביתה את ה bbguns שהם מחרימים (וכן, הם עושים את זה, בדוק)

אז אין סיבה שאני לא אקח משהו שאני משלם עליו ממיטב כספי הביתה גם -___-

• תגובות 50
  • צפיות 14.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

המוסאשי הזאת זה החרב שאתה רוצה? נראית אחלה חרב, פחות עקומה מכל הקטאנות, לא סובל חרבות עקומות כאלה

פורסם
  • מחבר

לא, לא זו מה שאני רוצה.

ואני רוצה חרב שתהיה מעוקלת, כמו קאטאנה מסורתית אמיתית.

חרבות עם להב ישר היו בשימוש ע"י נינג'ות בעיקר, והוחבאו בתוך מקלות הליכה וכו'.

פורסם

^^

זה רק אני או שהחרב מוסאשי הזאת גם קצרה יחסית (בכמה סנטימטרים) לקטאנה מסורתית?

אולי החרב עשוייה מחומר מעפן ולא מהחומר המבוקש אבל אי אפשר לעשות אותה חדה באיזה שהוא מקום בארץ למשל? זה יכול לצאת גם משהו טוב

כמעט כל החרבות ה"דקורטיביות" ששוות התייחסות עשויות, ועולות 60-70 דולר ומעלה, יש להן להבים מהחומר "האמיתי" - high temper carbon steel \ combat steel, ואם פשוט תשחיז אותן הן יהיו חרבות אמיתיות לכל דבר.

פורסם
  • מחבר

אל תהיה בטוח. תלוי איזו חרב.

אני רוצה אחת שנקראת musashi wind dragon

חותכת טאטאמי בלי מאמץ

לעומתה, 90% מהחרבות האחרות באותו מחיר בקושי חודרות חצי טאטאמי. צריך לדעת מה ואיך לחפש.

פורסם

מה זה טאטאמי?

פורסם

אל תהיה בטוח. תלוי איזו חרב.

אני רוצה אחת שנקראת musashi wind dragon

חותכת טאטאמי בלי מאמץ

לעומתה, 90% מהחרבות האחרות באותו מחיר בקושי חודרות חצי טאטאמי. צריך לדעת מה ואיך לחפש.

אם חותכת טאטאמי בלי צורך להשחיז אז כל הכבוד :xyxthumbs:

אני התכוונתי שחרבות אחרות צריך להשחיז כדי שזה יתאפשר, ואחרי השחזה זה יתאפשר בהחלט (אלא אם כן אלו פשוט חרבות גרועות..)

פורסם
  • מחבר

טאטאמי- שטיח רצפה יפני שעשוי בד"כ מסיבי במבוק.

פורסם

Ofen The Assassin? :o :o :o

פורסם

אז אי אפשר לחרטט להם משהו כמו שהחרב המסויימת חשובה לך בגלל שהיא לפי איזה מסורת יפנית או משהו?

פורסם
  • מחבר

Ofen The Assassin? :o :o :o

חכה חכה, הכנתי לך משהו טוב בפוטושופ, אתה כבר תראה מחר P:

ואני משתמש באומנות הנינג'ה המרוקאית העתיקה- "וקנינג'יטסו"

פייטר- לחרטט אפשר עד מחר, זה לא יעזור.

פורסם

זה לא Wעקנינג'יטסו? :smile1:

פורסם
  • מחבר

wעללה P:

אני פותח דוג'ו.

wעקנינג'יטסו- אומנות הלחימה שתפתח'ך ת'תחת!

ועכשיו ברצינות, למישהו יש מה להוסיף?

פורסם

וואו... אתם זורקים כאן שטויות בכמות פשוט מפחידה...

א. זה לא ממש משנה ממה החרב עשוייה אם לא ייצרו אותה בצורה המתאימה... (הסבר בהמשך...)

ב. פלדת אל חלד בד"כ (הרבה) יותר יקרה מ"high carbon steel"... (בגלל כרום וניקל שהם בגדר must ועולים הרבה יותר מפלדה רגילה)

חרב קטנה מייצרים משני סוגים של פלדות- פלדה "מעושרת בפחמן" (למרות שהיא לא היפראוטקטואידית... ככה שזה לא ממש "מעושרת"...) שמכילה 0.7% פחמן, ופלדה דלת נתך שמכילה 0.2% פחמן.

המעושרת נמצאת באזור הלהב והחלק החיצוני של החרב, ו"מדוללת" נמצאת בפנים- בbulk של החרב, עד בערך 1 ס"מ מהלהב (הלהב כולו מהמעושרת...)

את המעושרת מכינים ע"י רידוד גוש פלדה, קיפול שלו, שוב רידוד.... איזה 30 פעם (לפחות), ככה שהמיקרומיבנה של המתכת נהייה עדין מאוד- ואם לא עושים את זה אז החרב תהייה מעפנה בלי קשר לחומר שממנו היא עשוייה.

אחרי כל הרידודים האלה עושים צורה כללית של חרב, עושים חריץ באמצע ומכניסים מעין פס של הפלדה ה"מדוללת", אחרי זה מעצבים את הצורה הסופית ומחסמים= מחממים ל800 מעלות וזורקים למים.

הקימור נוצר בגלל ההבדל בין המתכות שנמצאות במקומות שונים, ובגלל שבתהליך הייצור המסורתי החור מצופה בחימר בהרכב שונה בלהב ובחלק העליון, שגורם ללהב להתקרר מהר יותר מהחלק ה"עליון"...

השילוב של שתי המתכות נותן לחרב גם חוזק גבוה בלהב וגם גמישות- וגם את זה לא עושים בחרבות הזולות

הדבר המייחד את הקטנות המקוריות שמיוצרות ביפן, ע"י אומנים יפניים (לא באופן תעשייתי לתיירים...) זה בד"כ מקור הפלדה- שמופקת ממכרה מסויים שמכיל זרחן וגופרית (שני יסודות שגורמים לפלדה להיות קריספית...) בכמויות קטנות מאוד- וזה, אגב, מייקר משהו כמו פי 10 את מחיר הפלדה הזו ביחס לפלדה ממקורות אחרים...

עכשו, קטנה שמיוצרת בתהליך הזה זו קטנה אמיתית, והיא עולה 1K$ ומעלה...

איך זה בתור תוספת? ;D

פורסם
  • מחבר

לא כל כך חידשת לי משהו X:

את החרבות האלו, שעוברות גם הקשחה דיפרנציאלית, מייצרת ומוכרת חברה בשם Cold Steel במחירים של 900$ ומעלה.

חרבות ברמה שמתאימה אפילו לקרב, לא שיש כל כך במי להילחם היום S:

אגב, שאמרתי תוספת התכוונתי בקשר לדרכים להביא לארץ :\

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים