עבור לתוכן

בעיה עקב תקלת ביוס

Featured Replies

פורסם

שלום, אתמול קרתה לי בעיה בזמן שניסיתי לעדכן את הביוס במחשב. יש לי לוח אם מסוג DFI LanParty nForce 4 SLI-DR וניסיתי לעדכן את הביוס באמצעות תוכנת WinFlash, כפי שמוצג באתר של DFI, אחרי שהייתה לי בעיה באחד הכוננים הקשיחים שלי. העידכון עבר בהצלחה והתוכנה דרשה שאבצע ריסטרט על מנת שהשינויים ייכנסו לתוקף, אז עשיתי ריסטרט והמחשב לא עלה. זה היה נראה כאילו שהוא תקוע בלולאה כלשהי בגלל שכונני הדיסקים עשו רעשים מוזרים שוב ושוב. עשיתי Clean CMOS בעזרת הג'אמפרים על הלוח אם והמחשב עלה סוף סוף רק שהווינדוס לא.

בהתחלה זה הציג לי מסך כחול עם השגיאה "PAGE_FAULT_IN_NONPAGE_AREA" אז עשיתי ריסטרט וזה נתן לי אפשרות לבחור באיזה אופן להפעיל את הווינדוס, בחרתי באופן הנורמלי וזה הקפיץ מסך כחול עם השגיאה "IRQL_NOT_LESS_NOR_EQUAL" שזאת שגיאת זיכרון למיטב זכרוני. אז נכנסתי לביוס ורציתי לקנפג את מאפייני הזיכרון שם, ובסוף שמרתי ויצאתי בלי לעשות כלום ואז במסך בחירת אופן ההפעלה בחרתי בהרצה נורמלית וזה הקפיץ לי עוד מסך כחול עם השגיאה "CONFIG_INITIALIZATION_FAILED".

עכשיו ניסיתי להריץ את המחשב במצב בטוח וזה רשם לי את זה:

Windows could not restart because the following file is missing or curropt:

<Windows root>\system32\ntoskrnl.exe

Please re-install a copy of the above file

אז ניסיתי להריץ את הווינדוס באופן נורמלי וזה רשם לי את אותו דבר רק עם השורה: \WINDOWS\system32\c_1255.nls

ואז בחרתי באפשרות של Last known good configuration וזה הקפיץ לי מסך כחול שוב עם השגיאה "IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL" ועם המידע הטכני: *** STOP: 0x0000000A (0x008D1F50, 0x00000002, 0x00000001, 0x8051E129)

אני ממש מבולבל, מישהו יודע איך לסדר את זה?

תודה מראש!

פורסם

תנסה לעשות אולי תיקון של הוינדוס עם הדיסק

תנסה אולי גם להשתמש בסטיקים אחרים כדי לראות אם הבעיה היא בזכרונות

פורסם

קודם כל תריץ MEM86 בכדי לשלול בעיה בזיכרון.

את עדכון הביוס ביצעת בגלל שהיתה בעיה בדיסק הקשיח?, יכול להיות שהעדכון עבר בהצלחה אבל הדיסק שעשה בעיות מקודם ממשיך לעשות בעיות? (פלש לביוס לא פותר בעיות בדיסק, רק בעיות זיהוי לא תקין).

פורסם

תנסה גם לחפםש את השגיאה בגוגל כדי לראות מה זה אומר

ברב המקרים אתה גם תמצא קישורים לפורומים שיש בהם גם את הפתרון

תעבור על הכמה דפים הראשונים של גוגל

פורסם

חשוב מאוד - קודם כל הכנס לביוס ובחר ב-Load Optimized Defaults.

לאחר מכן שמור וצא ונסה שוב.

אם הבעיות נמשכות בדוק את הגדרת הזכרונות (תדרים ותזמונים), והרץ Memtest86.

במקרה הגרוע הורד את תדר הזכרונות ותחזיר את הביוס הישן.

פורסם

קודם כל ניסתה אולי להריץ RECOVERY CONSOL ולהריץ שם את הפקודה FIXBOOT (מהדיסק של WINDOWS)?

או שאתה יכול משם להעתיק את הקובץ שחסר לך (קודם כל תפתח אותו כי הוא מקובץ) מהדיסק.

פורסם

כשהפעלת את WinFlash פעלת בדיוק לפי המוצג בהסבר?

צריך לסמן שם משהו נוסף ואם לא עושים את זה לפעמים יש בעיה וצריך לאפס את הביוס ומשם קיימת אפשרות להסתבך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים