פורסם 2007 במרץ 218 שנים אני מצליח לפתור טרינום אבל עם משתנים אני מסתבך לדוגמא 2a^2 -5ab +3b^2 אם אפשר פתרון בשלבים עם קצת הסבר בצד תודה.
פורסם 2007 במרץ 218 שנים יש לך פה שתי משתנים ומשוואה אחת = אין פתרון.אם הבנתי נכון המשוואות שאתה מדבר עליהם הם משוואות ריבועיות סטנדרטיות מהצורה - Ax^2 +Bx +C = 0
פורסם 2007 במרץ 218 שנים 2a^2-5ab+3b^22a^2-2ab-3ab+3b^22a(a-b)-3b(a-b)(2a-3b)(a-b)התהליך הוא תהליך רגיל, מחלקים את האיבר האמצעי לשני חלקים, כך שיהיה ניתן להוציא גורמים משותפים עם האיברים ממעלה שניה (2a^2, 3b^2)מוציאים גורמים משותפים, בודקים ששני האיברים בסוגריים זהים, ומוציאים אותן בתור איבר משותף אחד גדול.
פורסם 2007 במרץ 218 שנים מחבר תודה אני חושב שירד האסימון .. אם אפשר עוד שאלה (אני לא מנסה לרמות או משהו רק צריך להבין את החומר) (2a+x):(a^2-ax)=x:(2a-2x)
פורסם 2007 במרץ 218 שנים מה צריך לעשות? להביע את X באמצעות a? רצוי שתלווה את התרגיל בכתיבה.(2a+x):(a^2-ax)=x:(2a-2x)(2a+x):[a(a-x)]=x:[2(a-x)] /// 2a(a-x) /// מכנה משותף4a+2x=ax /// כפלנו כל אגף במה שהיה צריך כדי להגיע למכנה המשותף. המכנה כמובן, מתבטלax-2x=4ax(a-2)=4ax=(4a):(a-2)
פורסם 2007 במרץ 218 שנים מחבר 2a^2-5ab+3b^22a^2-2ab-3ab+3b^22a(a-b)-3b(a-b)(2a-3b)(a-b) ברוך השם הבנתי איך פתרים בשיטה הזאת . אפשר לפתור את התרגיל הזה עם נוסחאת השורשים ? ואני קצת מבולבל , מה הוא הקשר בין נוסחאת השורשים לנוסחה/פתרון שהראת לי ?
פורסם 2007 במרץ 218 שנים איך אתה עושה את זה!? יש איזה תוכנה מיוחדת? *לא לפתרון.. אלה למתמטיקה.. להראות מתמטיקה ככה...)
פורסם 2007 במרץ 218 שנים 2a^2-5ab+3b^22a^2-2ab-3ab+3b^22a(a-b)-3b(a-b)(2a-3b)(a-b)התהליך הוא תהליך רגיל, מחלקים את האיבר האמצעי לשני חלקים, כך שיהיה ניתן להוציא גורמים משותפים עם האיברים ממעלה שניה (2a^2, 3b^2)מוציאים גורמים משותפים, בודקים ששני האיברים בסוגריים זהים, ומוציאים אותן בתור איבר משותף אחד גדול.יש פה טעותמצד אחד A-B שווה אפס ומצד שני 2A-3B שווים 0לפי החלק הראשון זה ידוע שA וB זה מספרים זהים אבל החלק השני לא אפשרי לפי החלק הראשון
פורסם 2007 במרץ 218 שנים מחבר אחשלי עשית לי את היום TheReaper הוא לא טעה יש לי את הפתרון והוא צודק רק רציתי לדעת את השיטה .
פורסם 2007 במרץ 218 שנים המשוואה אמורה להיות שווה ל0 אם היא לא אתה צריך לתקן את זה ואם היא כן אז זה לא נכון
פורסם 2007 במרץ 218 שנים יש פה טעותמצד אחד A-B שווה אפס ומצד שני 2A-3B שווים 0לפי החלק הראשון זה ידוע שA וB זה מספרים זהים אבל החלק השני לא אפשרי לפי החלק הראשוןבכדי לאפס את המשוואה הריבועית הנ"ל (שפתרונותיה הם כמובן בהתייחס להשוואת המשוואה ל 0, אחרת אין אפשרות למצוא את הפתרונות לפי נוסחאת השורשים.), תוכל להציב במקום a את b, או להציב במקום a את 3b/2.אין כאן שום סתירה, מאחר ולמשוואה ריבועית יש שני פתרונות אפשריים. האם במשוואה הריבועית x²+x-2=0 ->>> (x-1)(x+2)=0שפתרונותיה x=1 ו x=-2 יש איזושהי טעות? כי הרי x=1, אבל רגע! x=-2. אין כאן שום טעות, שני הפתרונות מקיימים את המשוואה. איך אתה עושה את זה!?יש איזה תוכנה מיוחדת?*לא לפתרון.. אלה למתמטיקה.. להראות מתמטיקה ככה...)הדבר נכתב באמצעות אובייקט של MS Word, הנקרא Microsoft Equation 3. הוא צריך להיות כלול אצל כל אדם שיש ברשותו Word.-----------------TheReaper - אורן שוסטר?!
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.