פורסם 2007 במרץ 118 שנים כיצד אני מוצא כושר הבחנה של ממיר D\A, הבנוי ע"י מגבר שרת וסולם נגדי R, 2R ???תודה אנשים !
פורסם 2007 במרץ 118 שנים כושר ההבחנה שווה לVO-LSB,זאת אומרת למתח במדרגה הראשנה.לכן בנוסחה אתה מציב בD את הערך 1.בנוסחה הזאתhttp://hwzone.co.il/community/index.php?action=dlattach;topic=241505.0;attach=80997;image
פורסם 2007 במרץ 118 שנים מחבר וואי אחי אתה עושה את שאלון (מה שהיה כי עכשיו זו השנה הראשונה לפי הרפורמה...) מס' 750001 ???כי לפי דף הנוסחאות שהורדתי אין שם את זה... איך זה הגיוני ?
פורסם 2007 במרץ 118 שנים באמת מוזר,אולי בנוסחאון של שנה שעברה היה,כי אני חושב שפעם ראשנה שאלו על הממיר הזה...בממירי D/A אחרים,מחשבים את הכושר הבחנה בדרך אחרת..
פורסם 2007 במרץ 118 שנים אם ירצו שתחשב את כושר ההבחנה דרך הנוסחה אז לא תהיה לך ברירה...לפעמים יש שאלות שצריך לחשב את כושר ההבחנה בדרך אחרת (ממירי D/A וA/D) או ע"י פיתוח נוסחה שתצטרך לפתח או ע"י הגיון על פי הנתונים שמביאים.אם לדוגמא אומרים לך את המתח במדרגה הגבוהה אז כדי לחשב את כושר ההבחנה תצטרך לחלק את המתח הנ"ל במספר המדרגות.מספר המדרגות זה 2 בחזקת מספר הסיביות פחות אחד.עריכה: תסתכל בשאלה 7 סעיף ד' כאןhttp://elecomp.cet.ac.il/elecomp/docs/75000105.pdf וגם על שאלה 8 סעיף א'.
פורסם 2007 במרץ 118 שנים יותר נכון - אתה צריך למצוא את ההפרס של רמות המתח הקיצוניות - מקסימום חלקי מינימום.בהנחה שXmax = Xmin(מה שבדרך כלל מתקיים):כל רמת מתח היא 2*Xmax/2^bכאשרB זה מספר הביטים, הדיוק הוא:Xmax/2^b כלומר, בידיוק חצי ממקודם.
פורסם 2007 במרץ 118 שנים אחי לא הבנתי במדויק מה אתה אומר פה..האם אתה מה שכתבתVMAX/2^B זה הנוסחה למציאת כושר ההבחנה?
פורסם 2007 במרץ 118 שנים מחבר תראו.. רזולוציה (כושר הבחנה) זה הרי הפרש בין 2 דרגות המתח (ככל שקטן יותר כך הגל יהא קרוב יותר לאנלוגי...).כעת.. המרווחים בין רמת מתח אחת לאחרת (מבחינה אידיאלית) שווים, אי לכך אני טוען שיש לקחת מילה בינארית כך שמתח"1" ייצג מתח ממשי (בד"כ 5V), ולפתור לפי שיטות כמו תבנין ולחשב מתח ממשי במוצא באותה נק' זמן, ולאחר מכן לבצע אותו הדבר עם המס' הבינארי העוקב שלו ואז הדלתא V תהא הרזולוציה (מודדים רזולוציה בוולטים).למשל לקחת (אם זה 4 סיביות) המס': 0101B ולאחר מכן את 0110B למצוא VOUT לכל מקרה ולחסר ביניהם וזו הרזולוציה..ככה נראה לי לא ?
פורסם 2007 במרץ 118 שנים מה קשור תבנין? לרוב בכלל לא נותנים לך את המעגל עם כל הרכיבים...לחשב את כושר ההבחנה זה החלק הכי קל,רק שבכל שאלה החישוב משתנה,למרות שהוא מבוסס על אותו עיקרון.בממיר מסוג R/2R חישוב כושר ההבחנה הוא הכי פשוט,סך הכול להציב בנוסחה,רק צריך להבין שכושר ההבחנה שווה למתח במדרגה הראשנה-001 שזה 1 בעשרוני(VLSB)בשאר כמו שאמרתי יתנו לך את המתח במדרגת הגבוהה(VMAX),ופשוט צריך לחלק אותו ב2 בחזקת מספר הסיביות פחות אחד.קל ופשוט.
פורסם 2007 במרץ 118 שנים מחבר תבנין בשביל R 2R כאשר מחשבים את VOUT צריך בשביל המתח המחושב להגבר.. אבל אצלי אין דף נוסחאות עם הנוסחא הנ"ל... כן אני מאלה שצריכים לחשב כמו ניגרים... (בלי להפלות שחורים..)
פורסם 2007 במרץ 118 שנים חח נו מה הבעיה לזכור אותה? הרבה יותר קשה זה לפתח אותה לבד באמצע המבחן אתה עושה שלוש תרגילים עם הנוסחה הזאת ואתה זוכר בעל פה...
פורסם 2007 במרץ 118 שנים מחבר אז אני אהיה חוצפן ואבקש בפעם המיליון שתשים לה לינק ;D הפעם אני מדפיס אותה מבטיח
פורסם 2007 במרץ 118 שנים פירסמתי אותה בעמוד הראשון http://hwzone.co.il/community/index.php?action=dlattach;topic=241505.0;attach=80997;image עריכה: הדבר היחיד שאתה צריך להבין בנוסחה הזאת זה הD שהוא מייצג את הערך העשרוני. לדוגמא אם מכניסים 110 אז בD מציבים את הערך העשרוני שהוא 6
פורסם 2007 במרץ 118 שנים מחבר נוסחא אליפות באמת ! רק יש לי התקלה קטנה... ברוב התרגילים הנבל_ות ;D לא נותנים לנו את ערכי R ...מה עושים ?
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.