עבור לתוכן

ממיר D\A

Featured Replies

פורסם

כיצד אני מוצא כושר הבחנה של ממיר D\A, הבנוי ע"י מגבר שרת וסולם נגדי R, 2R ???

תודה אנשים !

פורסם
  • מחבר

וואי אחי אתה עושה את שאלון (מה שהיה כי עכשיו זו השנה הראשונה לפי הרפורמה...) מס' 750001 ???

כי לפי דף הנוסחאות שהורדתי אין שם את זה... איך זה הגיוני ?

פורסם

באמת מוזר,אולי בנוסחאון של שנה שעברה היה,כי אני חושב שפעם ראשנה שאלו על הממיר הזה...

בממירי D/A אחרים,מחשבים את הכושר הבחנה בדרך אחרת..

פורסם
  • מחבר

באיזו דרך ? למקרה ולא תהיה לי הנוסחא ?

פורסם

אם ירצו שתחשב את כושר ההבחנה דרך הנוסחה אז לא תהיה לך ברירה...

לפעמים יש שאלות שצריך לחשב את כושר ההבחנה בדרך אחרת (ממירי D/A וA/D) או ע"י פיתוח נוסחה שתצטרך לפתח או ע"י הגיון על פי הנתונים שמביאים.

אם לדוגמא אומרים לך את המתח במדרגה הגבוהה אז כדי לחשב את כושר ההבחנה תצטרך לחלק את המתח הנ"ל במספר המדרגות.

מספר המדרגות זה 2 בחזקת מספר הסיביות פחות אחד.

עריכה: תסתכל בשאלה 7 סעיף ד' כאן

http://elecomp.cet.ac.il/elecomp/docs/75000105.pdf

וגם על שאלה 8 סעיף א'.

פורסם

יותר נכון - אתה צריך למצוא את ההפרס של רמות המתח הקיצוניות - מקסימום חלקי מינימום.

בהנחה שXmax = Xmin(מה שבדרך כלל מתקיים):

כל רמת מתח היא 2*Xmax/2^b

כאשרB זה מספר הביטים, הדיוק הוא:

Xmax/2^b כלומר, בידיוק חצי ממקודם.

פורסם

אחי לא הבנתי במדויק מה אתה אומר פה..האם אתה מה שכתבת

VMAX/2^B זה הנוסחה למציאת כושר ההבחנה?

פורסם
  • מחבר

תראו.. רזולוציה (כושר הבחנה) זה הרי הפרש בין 2 דרגות המתח (ככל שקטן יותר כך הגל יהא קרוב יותר לאנלוגי...).

כעת.. המרווחים בין רמת מתח אחת לאחרת (מבחינה אידיאלית) שווים, אי לכך אני טוען שיש לקחת מילה בינארית כך שמתח

"1" ייצג מתח ממשי (בד"כ 5V), ולפתור לפי שיטות כמו תבנין ולחשב מתח ממשי במוצא באותה נק' זמן, ולאחר מכן לבצע

אותו הדבר עם המס' הבינארי העוקב שלו ואז הדלתא V תהא הרזולוציה (מודדים רזולוציה בוולטים).

למשל לקחת (אם זה 4 סיביות) המס': 0101B ולאחר מכן את 0110B למצוא VOUT לכל מקרה ולחסר ביניהם וזו הרזולוציה..

ככה נראה לי לא ?

פורסם

מה קשור תבנין? לרוב בכלל לא נותנים לך את המעגל עם כל הרכיבים...

לחשב את כושר ההבחנה זה החלק הכי קל,רק שבכל שאלה החישוב משתנה,למרות שהוא מבוסס על אותו עיקרון.

בממיר מסוג R/2R חישוב כושר ההבחנה הוא הכי פשוט,סך הכול להציב בנוסחה,רק צריך להבין שכושר ההבחנה שווה למתח במדרגה הראשנה-001 שזה 1 בעשרוני(VLSB)

בשאר כמו שאמרתי יתנו לך את המתח במדרגת הגבוהה(VMAX),ופשוט צריך לחלק אותו ב2 בחזקת מספר הסיביות פחות אחד.

קל ופשוט.

פורסם
  • מחבר

תבנין בשביל R 2R כאשר מחשבים את VOUT צריך בשביל המתח המחושב להגבר..

אבל אצלי אין דף נוסחאות עם הנוסחא הנ"ל... כן אני מאלה שצריכים לחשב כמו ניגרים... (בלי להפלות שחורים..) :nixweiss:

פורסם

חח נו מה הבעיה לזכור אותה? הרבה יותר קשה זה לפתח אותה לבד באמצע המבחן :lol:

אתה עושה שלוש תרגילים עם הנוסחה הזאת ואתה זוכר בעל פה... :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

אז אני אהיה חוצפן ואבקש בפעם המיליון שתשים לה לינק ;D הפעם אני מדפיס אותה מבטיח :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

נוסחא אליפות באמת ! רק יש לי התקלה קטנה... ברוב התרגילים הנבל_ות ;D לא נותנים לנו את ערכי R ...

מה עושים ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים