עבור לתוכן

יש הבדלים בין CREATIVE X-Fi Elite Pro לPlatinum שמצדיק 1000 שקל הפרש?

Featured Replies

פורסם

כל משחק בהיסטוריה שהוא תלת מימדי ותומך דיירקט איקס, FMOD, openAL וכל אלה

זה שלמשל בhalf-life 2 אתה בוחר תצורת רמקולים ובדום 3 הוא מזהה אוטומטית זה בגלל שhl2 משתמש בדבר הזה של rad game tools ודום 3 משתמש בopenAL שמזהה אוטומטית

למה אתה חושב שבמשחקים הביצועים יורדים אם זה אונבורד? בגלל שהכרטיס קול מעבד בזמן אמת במרחב התלת מימדי את הצלילים

אפילו דום 1 בפורט לווינדוס שנוצר על ידי קהילה של שחקנים שיודעים תיכנות, הם שמו את הסאונד בשימוש של דיירקט סאונד וזה איפשר לי לשחק דום 1 עם 7.1

משחקים שלא תומכים 7.1? משחקים דו מימדיים שהם פלטפורמות שבקושי קיימים היום

תודה רבה,החכמתי

• תגובות 46
  • צפיות 3.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

חבל שאין בארץ מקומות שנותנים לשמוע 7.1 עם משחק רץ כדי לקדם מכירות של התצורת רמקולים הזאת, אנשים היו יכולים סוף סוף להבין איזה הבדל יש וכמה זה משפר את חווית המשחק

פורסם

חבל שאין בארץ מקומות שנותנים לשמוע 7.1 עם משחק רץ כדי לקדם מכירות של התצורת רמקולים הזאת, אנשים היו יכולים סוף סוף להבין איזה הבדל יש וכמה זה משפר את חווית המשחק

כמה שאתה צודק.

מסכים איתך מילה במילה.

פורסם

אני לא מתווכח על האיכות החוויה שזה מוסיף , אבל תזכרו שלפי סדר העדיפויות הכי חשוב לו מוזיקה ומשחקים רק בסוף

, אולי היתרון שאתם רואים (שומעים) ב7.1 לא ממש מזיז לו, אבל אם אתם ממליצים לו מערכת 5.1/7.1 אולטימטיבית למשחקים עם כרטיס קול מצוין למשחקים אז הוא יפסיד באיכות החוויה בסאונד. בניגוד לרוב משחקי המחשב הרוב המוחלט של המוזיקה בא בסטריאו.

אם הבחור ישקיע בזוג רמקולים מדפיים ,רסיבר\מגבר וכרטיס קול ,הוא יקבל תוצאה הרבה יותר מספקת במוזיקה.

פורסם

ואם הבנאדם מחזיק פלייליסט שמלא בmp3באיכות של 128KBPS? איך הוא בדיוק ינצל את הריצפתיים?

פורסם

מאיפה אתה יודע מה יש לבן אדם בפלי ליסט , תאמין לי גם ב128 זה ישמע אחלה

ומה הבעייה להשיג מוזיקה גם באיכות גבוהה יותר , זו לא הבעייה העיקרית

משיותר חשוב זה איפה הוא ישים את הרצפתיים בחדר , בגלל זה וגם בהתחשב בתקציב כדאי לשקול זוג מדפיים

פשוט חבל לדחוף לבן אדם מערכת מצויינת למשחקים ובינונית למוזיקה אם העדיפות שלו היא למוזיקה.

פורסם

נו אבל אם פתאום הוא משנה דעה ורוצה זוג רמקולים מדפיים או רצפתיים אז למה אתה לא ממליץ גם לקנות כרטיס סטריאו טוב? אנטולי אומר שהemu משמו הוא די טוב לסטריאו

פורסם

אל תשכח שגם 7.1 אפשר לשמוע בכאילו סטריאו.....בכרטיסי האקס פיי ישנו מצב שנקרא סטריאו סראונד

פורסם

כן אבל הוא טוען שסטליטים לא איכותיים כמו רמקול מדפי או ריצפתי

פורסם

אני לא מתווכח על האיכות החוויה שזה מוסיף , אבל תזכרו שלפי סדר העדיפויות הכי חשוב לו מוזיקה ומשחקים רק בסוף

, אולי היתרון שאתם רואים (שומעים) ב7.1 לא ממש מזיז לו, אבל אם אתם ממליצים לו מערכת 5.1/7.1 אולטימטיבית למשחקים עם כרטיס קול מצוין למשחקים אז הוא יפסיד באיכות החוויה בסאונד. בניגוד לרוב משחקי המחשב הרוב המוחלט של המוזיקה בא בסטריאו.

אם הבחור ישקיע בזוג רמקולים מדפיים ,רסיבר\מגבר וכרטיס קול ,הוא יקבל תוצאה הרבה יותר מספקת במוזיקה.

תאמין לי שלמשתמש הרגיל הוא לא.. רק אם אתה מתעסק עם מוזיקה כל הזמן ויצירת מוזיקה וכו' תצטרך רמקולים אודיופילים

לקנות מערכת של רסיבר\מגבר + שני רמקולים מדפיים\רצפתיים שהם מצדיקים את הקניה במקום ה Z5500 "מבחינת איכות" יהיה עליו לשלם הרבה.. הרבה יותר ממה שהZ5500 עולה וזה ממש לא משתלם.

פורסם

כן אבל הוא טוען שסטליטים לא איכותיים כמו רמקול מדפי או ריצפתי

דבר ראשון אי אפש/ר לעשות השוואה בין סטליטים ובין מדפיים או רצפתיים צריך דגמים זה כמו להשוות בין מרצדס לBMW בלי להגיד דגמים.....

עכשיו ברמת המחירים האלו של ה2300 ש"ח ההבדל בין הסטליטים לרצפתיים יהיה כל כך מינורי שזה לא ישנה רק שב5500 אתה מקבל אופציה של סראונד וכו'....

פורסם
  • מחבר

המחיר לא כל כך חשוב לי חבר'ה אני מוכן לשלם בשביל מוצר איכותי.

והחדר שלי גדול זה וילה

אז מה השילוב הכי מוצלח ומישתלם?

האמת שאני לא יודע מה ליבחור אני בסך הכל מחפש משהו יוקרתי זה הכל.

אני רוצה שרוב חברי בפורום יגיעו להחלטה מה הכי מישתלם בעיניין הזה..

ושוב פעם אני אומר מוזיקה זה הכי חשוב לי אני צריך לעשות מסיבת גיל 17 בקרוב ואני חייב רמקולים טובים שיהיה באסים ומוזיקה בווליום גבוהה!!

וגם סרטים זה מקום שני אצלי אני מידי פעם רואה אז שישמעו טוב זה הכל.

משחקים בכלל לא חשוב אצלי אולי רק GTA וניד פור ספיד חוץ מי זה כלום.

אז חבר'ה אני מחכה לעזרתכם אני לא יודע מה להחליט כי כל אחד אומר משהו אחר.

אז תגבשו דעה אחת. ;)

פורסם

אם זה בעיקר למסיבות אז אין לך מה לעשות עם סראונד...תקנה 2 רמקולים מוגברים כל אחד ב2500 תקנה להם סטנדים (רגליים) וזהו.....אולי האיכות לא בשמיים אבל עוצמה הם בהחלט ייתנו לך

פורסם

תאמין לי שלמשתמש הרגיל הוא לא.. רק אם אתה מתעסק עם מוזיקה כל הזמן ויצירת מוזיקה וכו' תצטרך רמקולים אודיופילים

לקנות מערכת של רסיבר\מגבר + שני רמקולים מדפיים\רצפתיים שהם מצדיקים את הקניה במקום ה Z5500 "מבחינת איכות" יהיה עליו לשלם הרבה.. הרבה יותר ממה שהZ5500 עולה וזה ממש לא משתלם.

מה זה בשבילך להתעסק כל היום עם מוזיקה? אני חושב שהרעיון העיקרי הוא לחזור הביתה להדליק את המערכת ולהנות, לא צריך "להתעסק" עם יצירת מוזיקה, מערכת טובה תהייה כזאת שיהיה כיף לשמוע בה מוזיקה נקודה.

bmw5 אני לא ממש מבין ..אתה רוצה מערכת לחדר ואתה רוצה שהמסיבה תהייה אצלך בחדר? אני לא יודע מה גודל החדר שלך אבל כמה כבר אנשים אתה מתכוון להכניס לשם, אולי אם יש לכם בוילה מרתף גדול אתה תקח עליו בעלות ותארגן משהו שם.

בכל מקרה המושג "יוקרתי" הוא מאוד סוביקטיבי , יש רמקולים "יוקרתיים" במחיר של מכונית משפחתית חדשה ואני לא חושב שלזה התכוונת כשדיברת על יוקרתי.

תראה, לא הפורום הזה צריך להסגר על מה עדיף ומשתלם , אתה צריך להסגר על הצרכים שהרכישה שלך אמורה לספק לך.

תראה מסיבות בבית לא יהיו לך כל היום והלילה , רוב הזמן תאזין למוזיקה לבד או בחברה מצומצמת, מערכות יוקרתיות לא מנסות להגיע לעוצמה מטורפת ולהרקדת המונים ,אם כי יש מערכות יוקרתיות שיכולות לעשות גם את זה.

בשביל להתרשם אני מציע לך לקחת דיסק או שניים שאתה מכיר ואוהב לשמוע וללכת לחנות סטריאו טובה או לחבר שיש לו מערכת רצינית ופשוט לשבת ולהאזין , אולי תגלה שיש צלילים שלא שמעת בכלל מקודם, אולי תרגיש כאילו שהלהקה מנגנת מולך ממש ולא מתוך הרמקולים, אולי הכלים והזמרים ישמעו כמה שיותר "טבעיים" ו"אמיתיים" ואולי אתה תתרשם ותחליט שאת המוזיקה שלך אתה מתכוון לשמוע רק ככה ולא דרך איזה מערכת מיני ישנה שכתוב עלייה 3200 וואט ומשמיעה צליל של טרנזיסטור.

אם באמת תתרשם ותחליט שהחוויה מספיק מהנה בשביל להשקיע בה אז תוכל לחשוב מה אפשר לעשות כדי להגיע לרמה של סאונד מספק גם בחדר שלך.

ברגע שהחלטת שאתה מעוניין להשקיע, יהיה אפשר להכנס לנושא השיחה של מה כדאי לקנות . בכלליות הרכיבים במערכת מתחלקים לכמה חלקים בשרשרת:1. ההקלטה עצמה, הדיסק הקובץ MP3 ,תקליט וכו.. 2. המכשיר שאחראי על הפיכת המידע בהקלטה למשהו שאפשר להניע איתו רכיבים חשמלים שמפיקים צלילים כמו רמקול או אוזניה, המכשיר הזה יכול להיות DVD ,CD ,מחשב עם התוכנה המתאימה וכרטיס קול וכו..3. ההגברה שאחראית על הפיכת האות החלש שהפיקה חוליה 2 בשרשרת , לאות חזק שיכול להניע רמקולים , יכול להיות רסיבר, מגבר משולב, קדם מגבר ומגבר כוח, ועוד כל מני שילובים כאלה ואחרים. 4.. הדבר הזה שמפיק צלילים וקולות, רמקולים לווינים ,רצפתיים, מדפיים, אוזניות, סאבים וכו.. מקבלים את האות החשמלי מוגבר מהחוליה מספר 3 ובעזרתו מניעים את הרכיבים שלהם שיוצרים תנודות באוויר שהאוזניים שלנו מתרגמות למוזיקה במקרה הטוב. 5 , זה ישמע טריויאלי אבל האוזניים והמוח, בלי יכולת לשמוע או בלי יכולת לתרגם את מששמעת , כל העסק אבוד לך =]. כמובן שאת כל החלקים האלה מחברים כבלים שונים ומשונים, התקנים על חוטיים וכו..

נשמע מוכרב ומסובך , אבל זה לא ממש משנה כי המטרה שלנו היא לא ללמוד איך זה באמת פועל אלא לקבל תוצאה מספקת

..כל רכיב במערכת חשוב בפני עצמו ואי אפשר לשמוע משהו בכלל אם חסרה חוליה אחת בשרשרת.

בקשר לאוזניים ולראש אין הרבה מה לעשות , אבל אפשר להתחיל ברמקולים קדום , למה ברמקולים ? כי זה החלק שסביר להניח יהיה אחראי באופן הכי גדול על איך זה ישמע , אחרי שהחלטת על רמקול צריך לשדך לו הגברה שתוכל להניע אותו ולהגברה לחבר את המקור שלך שכניראה יהיה המחשב+כרטיס קול, למוזיקה שלך כבר תדאג לבד, תקנה תוריד מהאנטרנט וכו ..פה אי אפשר לעזור לך הרבה.

מערכת כמו Z5500 מכילה גם רמקולים וגם את ההגברה בתוך הסאב וגם כרטיס קול פנימי, מספיק רק לחבר הכל למחשב והכל יפעל, הדבר היחיד שתוכל להוסיף הוא כרטיס קול למחשב שישמש במקום הכרטיס של המערכת במקרה וצריך אחד כזה. הבעייה היא שלא תוכל לשדרג או לשנות רכיבים ,אם תרצה לשפר יום אחד את האיכות , תצטרך להחליף את כל המערכת. אם בסופו של דבר החלטת ללכת על המערכת הזאת אני ממליץ לך לשמוע אותה בלי לשדך לה כרטיס קול ורק אחרי כמה זמן אם באמת זה יהיה חשוב לך לחפש כרטיס קול ולבדוק איתו אם יש הבדל משמעותי ששווה השקעה.

אם החלטת בכל זאת לחפש רמקולים, אני ממליץ לך פשוט ללכת ולשמוע אותם, רמקול רצפתי לא בהכרח טוב ממדפי או מלוויני וסאב

וכל דבר שתבחר הוא סך של פשרות , אולי רמקול אחד יהיה טוב יותר בצלילים נמוכים אבל לא מפורט מספיק והאחר יהיה מפורט ומדויק אבל יהיה לו צליל "מתכתי" מדיי ובס לא מספק, רמקול אחר יזדקק להגברה רצינית ויקרה בשביל להוציא ממנו צליל מספק.

משטוב במערכת שמורכבת מחלקים שונים הוא שתמיד תוכל להחליף חלק אחד באחר בלי להפתר מכל המערכת.

בשביל שנוכל להמליץ לך על מערכת אתה חייב להגדיר לנו תקציב, בדיוק כמו שמרכיבים מפרט מחשב ואז נוכל להמליץ, רק מה פה אין באנץ-מרקים, אדם אחד יכול להאהוב מערכת שהוא שמע ואדם אחר לא יתרשם ממנה כלל. תשקול גם את האפשרות לקנות ביד שנייה.

פורסם
  • מחבר

ממש ממש תודה, נהנתי לישמוע מילים סוף סוף בנאדם רציני! :)

5 אלף זה התקציב הסופי מקסימום כמובן שעדיף כמה שפחות למערכת רמקולים וכל השאר למחשב.

ביגלל שאף פעם לא היה לי רסיבר ורמקולים רציניים אולי עדיף כבר ליקנות רסיבר ורמקולים איכותיים בסכום הזה מה אתם אומרים?

מאשר ליקנות כרטיס קול ורמקולים למחשב.

האמת אני כבר לא יודע מה כדאי...

אני חייב רמקולים למוזיקה זה דבר ראישון חברים באים אלי בחורות אני חייב משהו למוזיקה קודם כל שיהיה איכותי ככה לריקודים אולי באמת אני יעשה מהמרתף דיסקוטק אני עדיין לא יודע . אולי אני ידבר איתכם על זה עוד כמה ימים או שבוע הבא....

אולי נרכיב איזה מערכת רמקולים ורסיבר ונעשה משהו יפה במרתף אני ידבר איתכם על זה בקרוב עכשיו בקשר למחשב.

בקשר למחשב תנו לי פיתרון כזה רק לחדר לישמוע ככה בסבבה שירים טראנסים בעיקר.

ניארלכם z5500 + XTREME MUSIC זה הכי מישתלם... חשבתי אפילו על Z5450 ביגלל הרמקולים האחוריים אלחוטיים משהו כזה וגם כי יש מחסור ב-Z5500 . מה אתם אומרים..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים