עבור לתוכן

יש הבדלים בין CREATIVE X-Fi Elite Pro לPlatinum שמצדיק 1000 שקל הפרש?

Featured Replies

פורסם

אני דיי סגור כבר ליקנות את הCREATIVE X-Fi Elite Pro ביגלל הפאנל הנוח שיושב על השולחן.

אבל המחיר מצדיק 1000 שקל הפרש מהפלטיניום?

מה ההבדלים בינהם?

דרך אגב רמקולים הם Z5500 .

השימושים הם סרטים - מוזיקה - משחקים .

• תגובות 46
  • צפיות 3.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מעבד סאונד ברמה יותר גבוהה מ3 הכרטיסים הראשונים ופאנל חיצוני שגם מכיל חיבור לגיטרה או משהו כזה

פורסם

לא יודע מה איתך אבל לי יש את הפלטיניום ואני מרוצה ממנו בצורה שאי אפשר לתאר....

בכל אופן לא מאמין שעם הרמקולים שיש לך אתה תרגיש בהבדל מהותי שמצדיק 1000 שקל....(לא שנאי אומר שהם גרועים להיפך) פשוט לפי שעתי צריך מערכת ואוזן ממש טובים בשביל להבדיל בין הפלטיניום והאליט

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה רבה על התגובות, אני רציתי לדעת מה ההבדלים בינהם ועכשיו אני מבין בטוח יש גם כניסה לאורגן ואני צריך. אני ילך על האליט גם ביגלל שהפנל של הפלטיניום לא יהווה שימוש במארז אם דלת.

;)

פורסם

אחלה תתחדש

פורסם

אני מקווה שאתה מודע שאתה אמור להתחבר אנאלוגית לרמקולים?

אחרת זה יהיה ביזבוז של 2000 ש"ח רק בשביל פאנל קידמי

לפי משידוע לי לZ5500 יש מעבד סאונד משלו ,ובמקרה הזה מספיק כרטיס און-בורד עם יציאה דיגיטלית

פורסם

2000 ש"ח? הפרו עולה 1600 שקלים, נראה לי עכשיו 1400 לא בטוח

פורסם

http://start.zap.co.il/model.asp?model_id=372484

אבל המחיר זה לא מה שמשנה

אם הוא רוצה לנצל את יכולות הכרטיס הוא הוא יאלץ לחבר אותו אנלוגית למגבר,

רק רציתי להיות מודע שהוא מבין.

פורסם
  • מחבר

רגע לא הבנתי תסבירו לי....

אין לי מגבר בינתיים, בשביל מה צריך מגבר בכלל?

פורסם

יש לך מגבר מובנה בתוך הסאב של המערכת

אין שום טעם להשקיע בכרטיס קול איכותי אם אתה מתחבר ממנו דיגיטלית

כי את את העיבוד עושה המעבד סאונד של המערכת שלך ולא הכרטיס קול עצמו,

יציאה דיגיטלית (אופטיות או קוקסיאלית) של כרטיס און בורד תספיק.

זה בעצם אומר שהכרטיס שתרכוש לא יעשה כלום חוץ מלהוציא מידע דיגיטלי לא מעובד

וזה בזבוז של 2000 ש"ח לכרטיס

יש לך חיבורים אנלוגיים שנקראים 6 channel direct שדרכם אתה צריך לחבר כרטיס בכדי שהוא יעשה את העיבוד

ולא המעבד סאונד של לוגיטק. מכיוון שלמעבד סאונד של לוגיטק יש מפענחי DTS וDD וכמו שנאמר פה בפורום אף אחד לא המציא את הגלגל מחדש במפענחים האלה , אתה לא תקבל שיפור מהותי בסרטים , אם כבר מדובר על מוזיקה אז עדיף להשקיע את הכסף בכרטיס סטריאו איכותי שיתן תוצאות טובות יותר ויהיה זול משמעותית , הדבר היחיד שאתה אמור להנות ממנו הוא משחקים אבל ניראה לי שמספיק כרטיס כמו X-FI בשביל המטרה הזאת , אני בטוח שהרמקולים שלך הם איכותיים ואחלה אבל השאלה היא אם באמת תוכל לשמוע בהם הבדל באיכות ואם כן ..האם ההבדל הזה שווה את ה2000 ש"ח בשבילך.

אני מציע לך לשקול טוב את הצרכים שלך כי זה סכום מכובד של כסף ואולי תוכל לקנות בו שני כרטיסים , אחד למוזיקה ביחד עם כל הכנסיות והיציאות המקצועיות עם פאנל שאתה צריך ואחר למשחקים ,שיספיק בהחלט למערכת שלך.

אני חייב לציין שלא שמעתי את המערכת שלך ולא את הכרטיסים שאתה רוצה לרכוש ,העצה שלי היא לבדוק ולשמוע את השילוב בעצמך אם זה אפשרי.

פורסם

אני דיי סגור כבר ליקנות את הCREATIVE X-Fi Elite Pro ביגלל הפאנל הנוח שיושב על השולחן.

אבל המחיר מצדיק 1000 שקל הפרש מהפלטיניום?

מה ההבדלים בינהם?

דרך אגב רמקולים הם Z5500 .

השימושים הם סרטים - מוזיקה - משחקים .

היי

אני יגיד לך בדיוק מה ההבדל בניהם, אחר כך תחליט אם זה משתלם לך להוסף את ה 1000 שקל.

בנוסף למה שאמרו קודמיי ל elite pro יש זיכרון 64 מגה על הכרטיס (מה שב platinum אין) שבעתיד ככל הניראה משחקים הולכים לתמוך בו.

אחוז העיוות (THD) ב elite pro הוא 0.0008% לעומת 0.004% ב platinum.

יחס הרעש לאות (SNR) ב elite pro הוא 116dB לעומת 109dB ב platinum.

לגבי הפאנל של ה platinum אני לא יודע בדיוק איזה חיבורים יש, אבל אתה יכול לשאול אנשים שיש להם אותו.

לגבי ה elite pro אני יגיד לך בדיוק איזה חיבורים וכניסות יש לו.

אז ככה, מקדימה יש לך 7 בוררים (ווליום, EAX, CMSS-3D, 3DMIDI, 24-BIT CYSTALIZER, ושניים של line in) ו 3 כניסות (אוזניות, ושניים line in)

מאחורה יש לך כניסת כבל שמתחברת לכרטיס קול, SPDIF IN ו SPDIF OUT, כניסה אופטית ויציאה אופטית, MIDI OUT ו MIDI IN, כניסה\יציאה DIN(לא יודע בדיוק מזה), AUX IN ו PHONO IN.

מתוך ניסיון אם אתה מכוון לכיוון של נוחות הרסיבר הקטן הזה לא ממש מועיל, כי הרוב אתה תעשה כבר במחשב דרך התוכנות.

אבל אם בעתיד אתה מתכוון להוסיף רסיבר (מגבר) ורמקולים יותר רציניים או שתחבר גיטרה או מקלדת וכו' אז זה כן משתלם וזה יכול לחסוך לך הרבה בלאגן.

מקווה שעזרתי, ובכל אופן תתחדש :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תודה תודה תודה. :)

רק כמה שאלות:

בקשר לרמקולים אני יוכל לחבר אותם לכרטיס קול מובנה שלי?? :smile1:

אם כבר מדובר על מוזיקה אז עדיף להשקיע את הכסף בכרטיס סטריאו איכותי שיתן תוצאות טובות יותר ויהיה זול משמעותית

על זה מדובר מקום ריאשון אצלי זה מוזיקה שני זה סרטים מישחקים זה שלישי .

אני דיי צריך את המערכת בשביל מסיבות בבית פה ושם אז תגיד על איזה כרטיס סטריאו אתה מדבר אפשר המלצות בבקשה כי כניראה זה מה שאני מחפש ולא משהו אחר....

אין שום טעם להשקיע בכרטיס קול איכותי אם אתה מתחבר ממנו דיגיטלית

אז איך עוד אפשר להיתחבר....

הדבר היחיד שאתה אמור להנות ממנו הוא משחקים

מישחקים לא כל כך חשוב לי זה הדבר האחרון שחשוב לי אני מחפש כרטיס קול למוזיקה וסרטים בלבד!!! משחקים זה פרט שולי .

יש כרטיס שדיברו עליו EMU משהו כזה איפה אפשר להשיג... הוא מתאים לי ?

פורסם

תחליט. או שיש לך את ה Z5500 או שלא..

אם אכן יש לך את הרמקולים הנ"ל, אין שום סיבה שתשקיע בכרטיס מעבר ל X-FI כי אתה לא תרגיש הבדל בניהם.

שנית, אם מעניין אותך מוזיקה אז תלך על שני רמקולים גדולים ורסיבר(מגבר) ואז אולי תחשוב על כרטיס יותר איכותי מה X-FI (למרות שאני בספק גדול מאוד אם תצליח להבדיל באיכויות הצליל בניהם. כי באמת דרוש רמקולים hi-end בשביל לדעת להבדיל..)

אם מעניין אותך סרטים (סראונד) אז ה Z5500 הם בחירה מצויינת.

פורסם
  • מחבר

הרמקולים עדיין לא אצלי

אני מנסה לשלב פה ודיי לא מצליח לי כי כל אחד אומר משהו אחר..

מה אי אפשר להנות גם ממוזיקה וגם מסרטים?

ואיזה כרטיס יותר איכותי אפשר להביא מהXFI ?

ואיזה רמקולים היג אנד אפשר להביא יותר מהZ5500 ?

פורסם

רגע ..? הזמנת או לא?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים