עבור לתוכן

741 עם סליל

Featured Replies

פורסם

בתרגיל המצ"ב איך אני מוצא את אות המוצא הראשון כפונק' של ה- Vin המצויין בתרשים?

אבקש הסבר ללא לפלס...(מבחן הנדסאים)

תודה !

[attachment deleted by admin]

פורסם

זה תרגיל מבחינה חיצונית?

פורסם
  • מחבר

לא מהארץ אבל כן... היא מבחינה חיצונית להנדסאים.

פורסם

רצוי מאוד להשתמש בלפלס כאן! אני אסביר למה:

במגבר הראשון יש לך אדמה וירטואלית אחרי הנגד, ולכן אתה יודע מה הזרם דרכו לפי חוק אום.

כעת לא ניכנס זרם למגבר ולכן הזרם זורם דרך הנגד וסליל ומשוב. אתה צריך לדעת איך מתפצל הזרם ולכן אם משתמש בלפלס אז לסליל יש "התנגדות" L*S ולנגד אותה התנגדות , ותוכל להשתמש במחלק זרם פשוט.

עוד סיבה להשתמש בלפלס היא תיאור נוח של אות הכניסה (u(t ,ובלפלס אתה מקבל פשוט 1 חלקי S.

פורסם
  • מחבר

אתה לא יכול לעבוד לפי התנגדויות כי אין לך את התדר כי אין תדר למעגל... פשוט אתה מתכוון למציאת תגובה למדרגה ע"י לפלס הופכי

וזה נכון אבל לא ביקשו תגובה למדרגה, ביקשו צורות גלים... נכון שעם תגובה למדרגה אתה מוצא הכל אבל בשביל צורות גלים-

תגובה למדרגה וגם תגובה להלם לא יעזרו לך פה...

שאלה לא טריויאלית כ"כ אבל תיתכן בהחלט בבחינה אומרים שהשנה היא תהיה בחינה קשה ...

אולי משוואת הדפקים היתה כן עוזרת כאן... או אינטגרציה על הסליל של הזרם...

או מש' דיפ' (מה שלא לומדים בהנדסאי...)

פורסם

אני לא חושב שמשוואת התפקים תעזור פה, אולי כן אבל באופן מסובך. הרבה יותר קל להשתמש בלפלס, ואני לא מבין מה הבעיה שלך פה.

זה ממש יוצא פה פשוט עבור תגובה למדרגה !

מה זאת אומרת ביקשו צורות גלים ?

פורסם

לעניות דעתי צריך להשתמש כאן בנוסחה של טעינת סליל במתח קבוע

עריכה:

yosi-m הוא מתכוון שביקשו לסרטט את צורת הגל של V1 וV0 בתלות בזמן.

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

לפלס אתה יכול לעשות כאשר אתה רוצה לדבר במרחב התדר, אבל אין לך מרחב התדר כי אות הכניסה אינו סינוסי..

הרי בלפלס S מייצג בעצם את jw ויש לך jw רק כאשר המעגל מקבל גל סינוסי, לכן לפלס אינו נכון פה...

ניתן לתפור פה מש' דיפ' אולי ולהמיר אותו ע"י וריאציית פרמטרים (היא תהיה מסדר 2 בגלל הקבל והסליל..), למש' אלגברית

וככה לפתור, או לתת פשוט פתרון הנדסי שאני אינני רואה כרגע לצורת הגלים לצערי .... :(

פורסם

התמרת לפלס מתארת הרבה צורות של כניסות, ולאו דווקא כניסות הרמוניות. התמרת פוריה של אות מדרדה היא 1 חלקי jw והתמרת לפלס של מדרגה היא 1 חלקי S.

ע"י התמרת לפלס אתה יכול למצוא הרבה תגובות של מערכות לינאריות לכל מיני אותות כניסה.

אתה ממיר הכל למישור התדר S, ובמישור התדר אתה פותר משוואות אלגבריות במקום דיפרנציאליות, אתה מגיע לפתרון בתדר, ואז אתה מבצע התמרה הפוכה לפי כללים של התמרה הפוכה של לפלס!

פורסם
  • מחבר

נכון אני מסכים איתך יוסי אבל תבין משהו לפלס זה מישור התדר ולא יעזור כלום אין לך כאן תדר...

אם אתה חושב אחרת תפתור ונראה אם הפתרון פשוט..

מה גם שאני מאמין שניתן לפתור לפי מש' טעינה ופריקה או אינטגרציה.. רק שאני לא יודע כיצד בדיוק... לצערי. :nixweiss:

פורסם

נכון אני מסכים איתך יוסי אבל תבין משהו לפלס זה מישור התדר ולא יעזור כלום אין לך כאן תדר...

אם אתה חושב אחרת תפתור ונראה אם הפתרון פשוט..

מה גם שאני מאמין שניתן לפתור לפי מש' טעינה ופריקה או אינטגרציה.. רק שאני לא יודע כיצד בדיוק... לצערי. :nixweiss:

ברור שיש לך תדר !!! לכל אות כניסה יש ספקטרום תדרים, ובמיקרה שלך זה אות מדרגה ויש לו סקלת תדרים, ואתה יכול "לתאר" את התדר שלו ע"י לפלס.

אם למדת אנליזה הרמונית, אז כל אות אתה יכול לפרק להרמוניות בתדרים שונים, והתמרת לפלס באה להקל עליך לפתור מערכות עם כניסות שיש להם סקלה של תדרים ולא תדר בודד כמו סינוס.

פורסם
  • מחבר

אז מבחינת רישום אני יכול לומר שיש לו jw ואז לבצע לפלס לפי מה שאתה אומר ?

פורסם

כן, jw זה בהתמרת פוריה, עדיף להתשמש בלפלס ש- S=jw וככה להגיע לפתרון תלוי ב-S ואז לבצע התמרה הפוכה !

פורסם
  • מחבר

יפה... נניח שעשיתי לפלס ואח"כ לפלס הפוך ומצאתי מזה את התגובה למדרגה, לאחר מכן

אני מעוניין למצוא את מתח המוצא (צורת ההשתנות), איך אני מוצא את צורת מתח המוצא מהתגובה למדרגה ?

פורסם

תיראה, אתה מוצא פונקצית תמסורת של המערכת במישור לפלס לגבי המתח ביציאה, ואני מקווה שאתה יודע מה זה (זה די בסיסי..).

שנית, אתה מתמיר את אות הכניסה שלך ללפלס (לכל אות יש התמרה, ואתה עושה התמרה לאות הספציפי שאתה מכניס בכניסה, לא חייב להיות מדרגה).

לאחר מכן אתה כופל את התמרת את הכניסה בפונקצית התמסורת, התוצאה היא ההתמרה של היציאה.

אתה מבצע התמרה הפוכה לתוצאה שקיבלת, וכך אתה מקבל את אות היציאה בזמן !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים