עבור לתוכן

חידה

Featured Replies

פורסם

אני רואה שפה אפשר לפרסם חידות, אז ככה:

יש לי ברז שבו זורמים מים (או קולה, מה שבא לכם) ושני דליים; האחד של 5 ליטר והשני של 3, המטרה שלי היא למלא 4 ליטר, איך אני עושה זאת?

(ולכל המתחכמים למיניהם, אני לא יכול לעשות "בערך" או "למלא חצי דלי").

• תגובות 55
  • צפיות 6.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני לא יודע אם זה אפשרי אבל:

קח את הדלי של ה5 ותמלא אותו,ואז תשפוך ל3,כל מה שישפך החוצה תאסוף,ואז תעשה את זה שוב ותאסוף שוב לאותו מקום ויש לך 4 ליטר :P

פורסם

מלא את ה5

שפוך ל3

רוקן את ה3

תעביר את ה2 שנשארו ב5 ל3

מלא את ה5

שפוך עד שתמלא את ה3

נשאר לך 4 ב5

פורסם

תמלא את הדלי של השלוש ושפוך לתוך החמש

כרגע דלי חמש מלא השלוש ליטר ודלי שלוש ריק

מלא שוב את דלי שלוש ושפוך אותו לדלי חמש עד שיתמלא

כלומר הוספת לדלי חמש עכשיו עוד שני ליטר ובדלי שלוש נשאר ליטר אחד

שפוך את הדלי של החמש ותרוקן אותו

את הליטר שנשאר בדלי שלוש תשפוך לתוך החמש

כרגע דלי חמש עם ליטר אחד דלי שלוש ריק

מה שנשאר זה למלא את דלי שלוש עד הסוף ולשפוך לדלי חמש שבתוכו יש ליטר אחד כבר :xyxthumbs:

פורסם

מלא את ה5

שפוך ל3

רוקן את ה3

תעביר את ה2 שנשארו ב5 ל3

מלא את ה5

שפוך עד שתמלא את ה3

נשאר לך 4 ב5

פורסם

זה לא היה אחד מהחידות בנשק קטלני 3 ?

פורסם

רוצה שאני יקנה לך דלי ? :screwy:

פורסם
  • מחבר

אוקע....צדקתם, ממלאים את הדלי של החמש, שופכים לשלוש, מרוקנים את מה שיש בשלוש ומעבירים את מה שיש בחמש לדלי של השלוש (2 ליטר) ושוב ממלאים דלי של חמש ומעבירים לדלי של השלוש את הליטר הנוסף.

חידה נוספת: לאדם עיוור נתן הרופא 4 כדורים: 2 אדומים ו-2 לבנים; האדם צריך לקחת אחד מכל סוג (ז"א אחד לבן ואחד אדום), אם יקח יותר- ימות; לאדם אין עזרה והוא עיוור לחלוטין, איך הוא יכול לקחת כדור אחד מכל סוג? (כמו שציינתי, אין פה שומדבר כמו "שאישתו תעזור לו" או משהו כזה)

פורסם

הוא לוקח כל כדור, חותך אותו לחצי - בולע חצי אחד וזורק את השני :smile1:

פורסם

1. מלא את ה 5 עד הסוף.

2. שפוך כמה שאפשר מה 5 ל 3.

3. שפוך את כל ה 3 לאדמה.

4. שפוך את מה שנשאר ב 5 ל3.

5. מלא את ה5 עד הסוף.

6. שפוך כמה שאפשר ל 3.

7 . WALLA! יש לך 4 ליטר ב 5.

פורסם
  • מחבר

הוא לוקח כל כדור, חותך אותו לחצי - בולע חצי אחד וזורק את השני :smile1:

נכון, כל הכבוד :)

QuAKeR_996, כבר עניתי על זה, וענו גם עוד 4 לפניך את אותה התשובה :kopfpatsch: פעם הבאה שים לב.

חידה נוספת:

תולעת מטפסת כל יום 2 מטרים ויורדת כל לילה מטר 1; כמה זמן יקח לה לטפס 9 מטרים?

פורסם

חידה נוספת: לאדם עיוור נתן הרופא 4 כדורים: 2 אדומים ו-2 לבנים; האדם צריך לקחת אחד מכל סוג (ז"א אחד לבן ואחד אדום), אם יקח יותר- ימות; לאדם אין עזרה והוא עיוור לחלוטין, איך הוא יכול לקחת כדור אחד מכל סוג? (כמו שציינתי, אין פה שומדבר כמו "שאישתו תעזור לו" או משהו כזה)

איזה רופא מניאק

פורסם

זה 2 מטרים וקצת או 2 מטרים בידיוק? כי אם זה בידיוק אז היא תגיע לקצה ולא תסיים לעלות, ובלילה היא תרד ל8 מטר.

עריכה: 7 וחצי בלי התחכמויות.

פורסם

להגיע לקצה זה כן לעלות, לפחות זה ההיגיון. ולכן ייקח לה 8 ימים לעלות (אם לא טעיתי בחישוב משום מה)

הנה כמה חידות: (חלק יותר קלות, חלק יותר קשות)

אתה נמצא בחדר שגובהו 100 מטר. לתקרה קשורים 2 חבלים שמגיעים עד לרצפה (100 מ' כל חבל)

החבלים רחוקים מאוד אחד מהשני (כלומר אי אפשר להגיע עם חבל אחד לשני או לקפוץ ביניהם או שטות דומה)

אתה מסוגל לקפוץ מ-20 מטר גובה בלי פגיעה (מעבר ל-20 אתה מת בטוח. בלי התחכמויות מפגרות בבקשה)

ויש לך סכין.

אתה רוצה לסיים עם כמה שיותר חבל על הרצפה חתוך (ואתה כמובן צריך להיות על הרצפה גם, לא תלוי באוויר)

עם כמה חבל אפשר לסיים ואיך עושים את זה?

יש לך 2 כדורי בדולח ובניין בן מאה קומות. אתה רוצה, במספר הנמוך ביותר של ניסיונות לבדוק באיזה קומה בדיוק כדורי הבדולח ישברו.

כלומר אתה צריך לדעת בוודאות שבקומה X כדור נשבר ובקומה X-1 הכדור לא נשבר (ואז התשובה היא X, מן הסתם)

מה המספר ניסיונות הקטן ביותר שצריך? (אם אתה למשל מנסה בכל קומה החל מהראשונה ועולה בצעדים של 1 אז אתה צריך 100 ניסיונות, כי המקרה הגרוע

ביותר זה שהכדור בדולח יישבר בדיוק בקומה ה100)

זאת חידה מעצבנת, אני מודה. וצריך לשבת ובאמת לחשב את הפתרון, ובגלל זה לא אהבתי את החידה, אבל שיהיה...

יש חתול ועכבר. העכבר נמצא בתוך מעגל בעל רדיוס R. החתול יכול לנוע רק על ההיקף של המעגל. החתול מהיר פי 4 מהעכבר

החתול רוצה לתפוס את העכבר והעכבר רוצה לברוח מחוץ למעגל. החתול חכם מאוד (כלומר הוא תמיד ינוע ככה שהוא יהיה הכי קרוב לעכבר

שהוא מסוגל בכל רגע). איך העכבר יכול בכל זאת להצליח לברוח מהמעגל?

טוב, זה כל מה שיש לי כרגע...

אני אערוך או משהו אם אני אחשוב על עוד משהו

פורסם

למעשה התולעת מתקדמת רק 1 מטר ליממה.... ולכן יקח לה 9 ימים להתקדם 9 מטרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים