עבור לתוכן

לוח ASUS P5B DLX ותאימות ספק כוח

Featured Replies

פורסם

שלום חברים.

קניתי את הלוח הנ"ל עם מעבד וכו' אך ללא ספק ומארז כי יש לי כבר.

לאחר חיפוש ארוך בפורום וגם במדריך המשתמש של הלוח לא מצאתי תשובה לשאלה אם הספק שיש ברשותי מתאים.

אני מבין שעל הלוח קיימים חיבורי חשמל של 24 פינים וחיבור נוסף של 8 פינים בשביל 12V

אם הספק שלי הוא 450W ויש לו רק חיבור 24 פינים, האם המערכת תעבוד?

לא הבנתי את הקונפיגורציה הזו של 24+8. ראיתי מקומות בהם רשום שצריך 24+4 או שבכלל צריך את ה- 4 האלה רק אם יש לי חיבור 20 פין (מכיוון שב-24 יש כבר 12V)

אשמח לקבל תשובות לשאלותי.

ובכלל.. למה צריך את החיבור הנוסף הזה, האם זה רק אם המערכת שלי "מועמסת" ?

*מחובר כ. מסך אחד, HDISK אחד , DVD אחד.

תודה רבה!

פורסם

מהפנטיום 4 הראשונים ועד היום צריך את ה-4 פינים הנוספים

אתה צריך גם 24 פינים (ראשי) וגם 8 פינים (עם חוטי 12V ואדמה - צהובים ושחורים בלבד) בתצורה של 4x2.

פורסם
  • מחבר

אז אם אני אחבר את ה 24PIN בלבד הלוח/מחשב לא יעבוד?

ולגבי החיבור 12V הנוסף - אם הבנתי נכון 4X2 הכוונה 2 רבעיות או שמנייה אחת.

פורסם

גם חיבור 4-pin אחד בנוסף ל-24 עובד.

הלוח מגיע עם כיסוי לרביעייה השניה שמיועדת למקרה של ספק שיש לו חיבור pin-8.

פורסם

אז אם אני אחבר את ה 24PIN בלבד הלוח/מחשב לא יעבוד?

ב-99% מהמקרים המחשב לא יידלק

ולגבי החיבור 12V הנוסף - אם הבנתי נכון 4X2 הכוונה 2 רבעיות או שמנייה אחת.

זה שמיניה אחת שמתפרקת לשניים של 4 (כשבאחד אפשר להשתמש כשצריך 4 פינים ולא 8)

פורסם
  • מחבר

גם חיבור 4-pin אחד בנוסף ל-24 עובד.

הלוח מגיע עם כיסוי לרביעייה השניה שמיועדת למקרה של ספק שיש לו חיבור pin-8.

את הכיסוי אכן ראיתי בתמונות בפורומים.

אז למה בעצם יש את החיבור הרבעייה הזו? אם רבעייה אחת מספיקה. עוד אפשר לשים 2 רבעייות.

אני מאמין שזה שיש בזה צורך רק אם המחשב שלי "מועמס" בכל טוב.. 2 כרטיסי מסך, 4 הארדיסקים וכו'..

אם יש לי חיבור 24 פין בלבד המחשב לא יעבוד בתצורה "בסיסית"?

פורסם

הלוח לא יעבוד ללא החיבור הנוסף. זה כתוב ב-manual של הלוח. (לא קשר לעומס)

במקרה של ספק עם חיבור 4-pin צריך להשתמש רק ברביעיה אחת.

במקרה של ספק עם חיבור 8-pin מורידים את הכיסוי מהרביעיה השניה ומחברים.

:xyxthumbs:

פורסם

מתקופת הפנטיום 4 היו לנו שני חיבורים ללוח אחד הרחב עם ה 20 פינים ועוד אחד דק עם 4 פינים בלי חיבור של אחד מהם המחשב לא ידלק כלומר

אם תחבר רק את ה 20 פין המחשב ידלק אך לא יתן מסך ולא יתן כלום אבל אתה תראה שהמאוורר של המעבד ידלק וכנ"ל הספק וכו'

אם תחבר את ה 4 פין בלבד ללא ה 20 פין המחשב לא ידלק בכלל כי הסוויצ' שמדליק את הספק נמצא במערכת ה 20 פין...

מכאן אנו מבינים שצריך את שניהם ולא משנה מה!

הטכנולוגיה התקדמה והמערכת התחילה לצרוך עוד קצת כוח אז הגדילו את מערכת ה 20 פין בעוד 4 פינים נוספים שלא מחייבים המציאות אך מבחינת היציבות של הלוח בעומסים עדיף שה 4 פינים הנוספים יחוברו גם הם... במידה ואין לך את זה בספק והספק שלך בעל חיבור 20 פין כמו פעם אז לא נורא כל עוד אתה לא מעמיס על המחשב באובר או משהו דומה...

ישנם לוחות אחרים שיש להם בנוסף לכל מה שציינתי גם חיבור מולקס 4 פין נוסף על הלוח באיזור כרטיסי המסך והוא נועד לתת תוספת כוח ויציבות במערכי SLI אם אתה לא מחזיק לוח כזה במערך SLI אין צורך לחבר אותו...

זה על קצה המזלג והכי פשוט וברור שאני יכולתי להסביר אם יש תחושה של התנשאות תסלח לי מראש אני ממש לא התכוונתי... :)

ישנם עוד חיבורי מתח לכרטיסי מסך אבל אני מאמין שאתה לא צריך עוד בלבולי מוח בנושא...

פורסם
  • מחבר

למון-גראס.

לא התנשאות בכלל לא, זה בסדר.

תאמת שאני מבין מאוד טוב במחשבים וחומרה וכו' אך דווקא עניין של חשמל וספקים זה משהו שעד עכשיו לא היה לי מושג עליו.

עכשיו אני כבר מבין את כל הנושא.

בהקשר ללוח הספציפי הזה (ASUS P5B DLX) - יש אפשרות לחבר בנוסף ל24 פין, 4 פין וגם יש אופציה לחבר 2 יחידות של 4 פין.

זה בעצם ליציבות הכי טובה?

יש בכלל ספקים שיש בהם 2 חיבורים 4(12V)? ראיתי מספר ספקים מהרמות הגבוהות אך הם עם חיבור רביעיה 12V אחד.

אני פשוט אקנה ספק חדש וזהו. השקעתי כבר 5 וחצי במחשב אז נשקיע עוד 500 בספק. .. אהה ועוד 500+ על אלפסק :)

פורסם

lemongrass

לא דובר על המולקס כאן אלא על ה-EPS12V שהוא ה-8 פינים שבא במקום ה-ATX12V שהוא ה-4 פינים

פורסם

אני היום מקבל ציון נמוך בהבנת הנקרא רק עכשיו קלטתי על איזה לוח מדובר... :kopfpatsch:

את החיבור של השמינייה חבר רק אם יש לך אותו וזה עם אותו תפקיד כמו הארבע פין הנוסף של ה 20 פין...

פעם זה היה רק בשרתים אם אני לא טועה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים