עבור לתוכן

בורד ל core 2 duo המשלב AGP ו PCI-E, קיימת כזו חיה?

Featured Replies

פורסם

והאם הוא יהווה פתרון טוב כי להחליף כרטיס מסך יעלה לי סביב האלפייה.

מה שאני מצאתי ב KSP זה:

775Dual-VSTA ASROCK אבל זה לא תומך SATA2:

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=775Dual-VSTA&s=

תודה, אופיר

• תגובות 52
  • צפיות 3.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

נ ראה לי יש של assrock אם אני לא טועה, ואולי ASUS?

פורסם

זה לא PCIX זה PCIE

זה דברים אחרים

פורסם

אני מכיר לוח של Asrock עם PCI-E וגם AGP אבל הוא לAMD

פורסם
  • מחבר

כמו שאמרתי, ה ASROCK לא תומך SATA2

פורסם

למה זה מפריע לך שהוא לא תומך ב-SATA2?

פורסם

התמיכה ב - SATA וב - SATA2 היא בפועל אותו הדבר.

פורסם
  • מחבר

רוצה SATA2 כי אני מעוניין לרכוש HD כזה שהוא מן הסתם מהיר יותר מ ה SATA הרגיל (1.5), אני טועה פה? אני מבין כי הדיסק עצמו לא יותר מהיר, אבל הממשק שלו כן.

למה הכוונה שתמיכה ב SATA שוות ערך לתמיכה ב SATA2, אלו הם לא דברים שונים? ה SATA2 לא יותר מהיר (פי 2 ליתר דיוק)?

פורסם

כמו שאמרתי, בפועל זה אותו הדבר, רוחב הפס של שניהם לא מנוצל גם ככה.

לוחות שתומכים ב - SATA2 יתחברו להארדיסקי SATA ולהפך.

פורסם
  • מחבר

אם זה המצב אז HD מסוג SATA2 זה דבר מיותר? כלומר, אין צורך לקנות כזה ומספיק לי SATA רגיל?

כמו כן, קראתי בסקירה כלשהיא שערוץ PCIE שלו הוא X4 ולא X16, האם גם זה זניח?

פורסם

כן (אבל אם יש HD של SATA2 באותו מחיר אז למה לא ?).

זה לרוב זניח (אלא אם כן יש לך כ"מ מאד חזק, מה שאני מניח שלא).

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה, יש מצב שחסכת לי המון כסף!!

ועכשיו לשאלה המכריעה ואם תוכל לספק לי לינקים לקריאה, מה טוב:

מהו בעצם כרטיס מסך חזק שמסוגל להפיק תועלת מערוץ PCIE X16 , לדוגמא במחשב החדש, שרציתי לרכוש, התכוונתי לקנות, לפי המלצתכם, את ה X1950 pro שעולה סביב ה 1000 ש"ח לערוץ PCIE. כעת, כשיש לי את האופציה של AGP אני אשאר עם ה X1600 pro שלי ורק אשפר את המעבד והזיכרונות.

ועכשיו השאלה הקשה, אם אסתפק בבורד כזה, האם יכול להיות שכשארצה לשדרג את כרטיס המסך שלי אעמוד בפני שוקת שבורה? כי אז (נאמר עוד חצי שנה עד שנה) יצאו כרטיסים תומכי DX10 במחיר סביר (כיום פשוט ה 8800 עולה כ 2000 ש"ח וזה ממש לא ריאלי) והם כן יוכלו לנצל את מלא רוחב הפס של ה PCIE ואני אתקע עם בורד מיושן. האם מצב כזה אפשרי לדעתך?

נ.ב.

קראתי שקירה על הבורד הזה ובו בדקו אותו עם XTX 7900GS ולא נמצא הבדל משמעותי בביצועים מול בורד של INTEL עם PCIE X16.

פורסם

פותח הדיון אתה מודע לזה שחוץ מהמעבד תיצתרך להחליף זיכרונות ?

(אם אני זוכר נכון רוב הלוחות עברו לDDR2 )

בכלל אני לא מבין מה תשיג בליקנות קונרו אם כרטיס מסך שלא ינצל אותו?

ואני מעריך שמחיר כרטיסי DX10 יגיעו לאלף לדירגי ביניים הרבה פחות מישנה

כבר אפשר לימצוא כרטיס ב1900 והמחיר רק צפוי לרדת

לא עדייף לך לחקות כמה חודשים לימכור תישן ולקנות מחשב חדש לגמרי?

הכרטיס הנוכחי שלך גם ככה לא יתן לקונרו לעבוד קשה ולא תשיג תועלת משמעותית מהשידרוג במשחקים

פורסם

לגבי ASROCK הסלוט שלהם לכרטיסי מסך מסוג PCI-E הוא לא PCI-E סטנדרטי (הוא מן יצור מוזר כזה שהמציאו ולכן הוא X4 ולא X16 כמו ב PCI-E סטנדרטי) כדי שללוח תהיה תמיכה בשני סוגי הכרטיסים גם AGP וגם PCI-E כי הצ'יפסט לא יכול לתמוך בשניהם יחד כלומר PCI-E סטנדרטי ו AGP סטנדרטי (תכל'ס הם משתמשים רק בתקן AGP סטנדרטי בלוח הזה) זה דבר ראשון ודבר שני גם העלות משחקת פה תפקיד כי זה עולה כסף להשתמש בתקן ה PCI-E וד"א יש רשימה די מדוייקת של כרטיסים שנבדקו אצלם שניתמכים ע"י הסלוט המיוחד הזה (פעם היו כאלה סלוטים מיוחדים ל AGP ) ומניסיון עם הלוח תעשה עידכון ביוס כדי לקבל את מקסימום התמיכה של סוגי הכרטיסים ויש כאלה שלא רשומים ברשימה ונתמכים לאחר עידכון הביוס...

אני אתן לך קישור לרשימה ואז אתה תבין הכל...

http://www.asrock.com/mb/vga.asp?Model=775Dual-VSTA&s=

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים