עבור לתוכן

שימוש ב-live histogram

Featured Replies

פורסם

שלום,

ברשותי מצלמת canon S3 ואני רוצה ללמוד עוד בנוגע לשימוש ב-Live histogram.

קראתי קצת על פענוח הגרף עצמו ואני מבין מה צריך בשביל שהתמונה תצא טובה. שאלתי היא, איך אני יכול לשלוט על נתוני הגרף (בעת הצילום, לא בפוטושופ). כלומר, אם זה over or under exposed אני יכול לשחק עם ה-iso, זמן החשיפה, גודל הצמצם וכו'. אבל איך "מורחים" גרף שהוא כולו בעיקר במרכז?

אשמח לקבל עוד הסברים (או לינקים טובים) על השימוש ב-live histogram בעת הצילום.

תודה,

פורסם

אם אתה מצלם אובייקט וההיסטוגרמה מצויה כולה באמצע זה לא מעיד על חשיפה לא נכונה.

יכול להיות שהטווח הדינמי של האובייקט שלך קטן מיכולת המצלמה.

לך בתור מתחיל בינתיים חשוב לשמור שלא ייוצרו לך שפיצים בקצוות, מה שמעיד על תת חשיפה או אובר (ושוב גם זה לא תמיד מעיד על חשיפה לא נכונה, עם הזמן תוכל למצוא בהיסטוגרמה את האובייקט העיקרי של הצילום שלך).

פורסם

כשהכל מתרכז באמצע זה בד"כ יוצר חוסר ניגודיות, שאת זה אפשר לתקן בפוטו.

כמו כן, אם אין ברירה עדיף שחשיפה תהיה בתת מאשר באובר כי כאשר היא בתת עדיין הביטים קיימים ובסה"כ אפשר להבהיר את החלק הנ"ל בפוטו,

כאשר חלקים שהם באובר אי אפשר וזאת משום שהם פשוט "שרופים ומתים", ולכן עדיף תת מאשר אובר (בד"כ ותלוי גם מה מטרות הצילום וכו').

פורסם
  • מחבר

תודה

פורסם

כשהכל מתרכז באמצע זה בד"כ יוצר חוסר ניגודיות, שאת זה אפשר לתקן בפוטו.

כמו כן, אם אין ברירה עדיף שחשיפה תהיה בתת מאשר באובר כי כאשר היא בתת עדיין הביטים קיימים ובסה"כ אפשר להבהיר את החלק הנ"ל בפוטו,

כאשר חלקים שהם באובר אי אפשר וזאת משום שהם פשוט "שרופים ומתים", ולכן עדיף תת מאשר אובר (בד"כ ותלוי גם מה מטרות הצילום וכו').

לא קשור לחוסר ניגודיות. לפחות לא במובן שכאן.

פשוט לא נפרש על כל התחום הדינמי של המצלמה. הניגודיות תהיה תוצאה של עיבוד. אין לך יכולת לשנות ניגודיות של סצנה שאתה מצלם (אלא אם אתה קובע תאורה וכו'...).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים