עבור לתוכן

כמה זיכרון RAM צריך לויסטה? האם 2G או 4G ? (כמו שאיזה מומחה אחד בארה"ב קבע?)

Featured Replies

פורסם

יש עכשיו כתבות בעולם שאומרות - שבכל הנוגע לויסטה :

1. 512M זה בדיחה גרועה

2. 2G זה אופטימאלי לXP אבל לא ממש לויסטה

3. 4G זה אופטימאלי ל ויסטה עבור ניצולת מקסימאלית

מה אתם אומרים?

???

פורסם

אני חושב שענית לעצמך על השאלות:

ה512 שM$ כתבו זאת בדיחה, 2G זה אופטימאלי לXP ו- G4 זה אופטימאלי ל ויסטה עבור ניצולת מקסימאלית.

:lol: :lol: :lol: :lol:

פורסם

לא יודע, דברים עבדו לי די חלק על ויסטה עם 2 גיגה...

XP רץ סביר למרבית הדברים עם 512 מגה, 2 גיגה זה overkill למרבית השימושים.

פורסם

עם 2 ג'יגה המערכת עובדת בסדר גמור

לא ניסיתי פחות ולא ניסיתי יותר :)

פורסם

4GB לVista זה לשימוש מירבי בדיוק כמו 2GB בXP.

פורסם

נראה לי שגם בג'יגה ויסטה תרוץ סבבה...

אם בהגדרות האופטימליות Microsoft רשמו שג'יגה מספיק, הם לא טועים.

פורסם

הם גם אומרים ש מחשב עם 300MHZ ו 128 מגה מומלצים לפחות להרצת XP (עם מינימום של 233 ו 64)

פורסם

יש לי חבר שמריץ Vista על 1GB (עם E6400)

הוא טוען שזה איטי, אני ניסיתי על המחשב שלו ולדעתי זה בסדר גמור

כרגע הוא מתכנן שידרוג ל-2GB

פורסם

אם תבצע השוואה ברוב המשחקים בין 2GB ל4GB תחת XP אתה לא תיראה הבדל.

אם תבצע את אותה ההשוואה תחת Vista יש סיכוי לא רע שיהיה שיפור ב4GB.

אני לא אומר ש4GB זה כדאי, ולא אומר ש2GB זה מינימום, אני סך הכל אומר שאם יש אפשרות ל4GB, למה לא?

פורסם

בדיוק עכשיו קניתי 2GB לבניית מערכת חדשה. ביעסתם אותי. :(

פורסם

לא יהיה שום בעיות עם 2GB ויסטה תעבוד חלק עם כמות כזו . אין טעם למהר להגדיל ל4GB כמו הטעם למהר לשדרג לויסטה

פורסם

כשאני מריץ BF2 או BF2142 כמות הזיכרון הפנוי שלי יורד לעיתים לקו ה400 מגה במפות מסוימות ובד"כ הוא על 500~. זה על XP.

בויסטה המצב היה חמור יותר ולא ממש נשאר הרבה זיכרון.

אז כן, 2GB בXP זה אופטימלי, ולמשחקים מודרניים בויסטה, 4GB לא יזיק כלל!

זה לא אומר שכל משתמש צריך 4GB ... אתה מכיר הרבה אנשים עם 2GB בXP ?

במחשב של אישתי יש ויסטה ULTIMATE והוא רץ מצוין עם 1GB (לא מריץ משחקים חוץ מC&C GENERALS . (המפרט רשום ).

פורסם

VERTIGO - כבר דובר על זה : אי אפשר לדעת כמה זיכרון פנוי יש , המידע בדיווח המערכת כולל כמובן זיכרון CACHE כדיווח של זיכרון תפוס. מערכת הקאש בVISTA היא מאוד חכמה , אבל זה לא אומר שבאמת נשארו לך 300 או 400 מגה פנויים. בניגוד לXP מערכת VISTA יודעת לנצל כל זיכרון שתביא לה לטעינה מראש של אפליקציות שהיא למדה שאתה נוהג להישתמש בהן הרבה (לפי שעות וכו....) , ואז כשתיפתח אותן הן ישר יעלו כי הן כבר בזיכרון , ומינגד אם המערכת תצתרך את אותו זיכרון שכרגע מוקצה לCACHE למשל בהפעלת אפליקצייה כבדה - הזיכרון יתפנה תוך אלפית שנייה לטובת האפליקצייה, זה הכל. בXP זה לא עובד ככה , מנגנון הקאש הרבה פחות חכם ולכן תוספת זיכרון לא ממש עוזרת מעל כמות מסויימת - אבל זה לא אומר לרגע שאם VISTA יודעת לנצל כל זיכרון שתביא לה לשיפור ביצועי טעינה של תוכנות אז היא באמת צריכה הרבה זיכרון. כמות הזיכרון שVISTA צריכה לעבודה טובה לא גדולה בהרבה מהכמות שXP צורכת.

עם 1300-1500 אתה מסודר מבחינת ביצועים ללא ספק (גם עם גיגה אין בעיות רציניות - כמו שיש לXP עם 512) , אבל כיוון שאי אפשר וגם לא מומלץ לקנות 1300 מגה (או 1500) אז ההמלצה היא 2 גיגה למי שרוצה לכסות הכל מבחינת ביצועים טובים. מי שרוצה האצה בטעינת יישומים הוא זה שישקול אם זה שווה עוד השקעה במחיר של 2 גיגה נוספים (או לחלופין מעבר חלק בין אפליקציות כשמשתמשים במשחקים מאוד כבדים).

פורסם

אחלה הסבר והכל...

1. מה זה אפליקציות ?

יישומים פעילויות...?

2. מה זאת אומרת "זיכרון CACHE כדיווח של זיכרון תפוס"

זיכרון CACHE זה לא שייך בכלל למעבד?

מה זה ומה זה עושה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים