עבור לתוכן

מעוניין לעשות Vmod, צריך הסבר

Featured Replies

פורסם

אהלן

בקרוב מגיע אליי 7600GS Sonic של פאליט והייתי רוצה לעשות לו Vmod.

בינתיים יש לי במחשב Radeon 9800Pro במצב חצי לא תקין ולכן אני רוצה לעשות עליו איזה Vmod קטן בשביל להתאמן כי אני לא מפחד שייהרס.

אתם יכולים להביא לי בבקשה הסבר קטן על כל נושא ה-Vmod (הסבר כללי) וכן מה הכלים הדרושים ומה מחירם (הבנתי שצריך מודד מתח ונגדים).

תודה רבה לעוזרים.

פורסם
  • מחבר

תודה, אבל הייתי גם רוצה לינק למדריך שמסביר בדיוק מה עושים בVmod כי לא אוהב לעשות משהו בלי לדעת מה בעצם אני עושה ^^

אוקיי, לפחות אני אוכל להתאמן על הלחמות עם המדריך שנתת לי...

בכל מקרה, כמה עולה מודד מתח כזה? כי אני חושב שבשביל מוד המתח ל-7600GS Sonic אני אצטרך אותו.

פורסם

חבל להתחיל מוולט מוד שכולל הלחמות, עדיף להתחיל עם מוד עיפרון...

פורסם
  • מחבר

חבל להתחיל מוולט מוד שכולל הלחמות, עדיף להתחיל עם מוד עיפרון...

אין לי בעיה לעשות מוד עיפרון, אבל תבינו- הידע שלי באלקטרוניקה מאוד בסיסי, ולכן הייתי רוצה קצת להעשיר אותו לפני שאני עושה Vmods. אני מדבר גם על ידע תיאורטי וגם על ידע פרקטי.

פורסם

רב מודד אמור לעלות בסביבות ה100-50+- שקל...(כמובן יש דיגיטלים וכו ביותר)..

פורסם

תיראה עדיף להתחיל אם עיפרון באמת כדי ליראות ולהבין את העסק ואחרי זה לנסות להלחים על כל מיני לוחות ישנים וליבדוק שהם עובדים [לא חייב לוחות מחשב.. מין הסתם חח]

ורק אז על כרטיס מסך.... כי ברגע שאתה מלחים על הכרטיס אם טעיתה והרסתה משהו אין לך אחריות

פורסם

גם לי יש 9800 פרו ורציתי לעשות לו וולטמוד, בינתיים אני לא עושה כי הכרטיס מספיק למה שאני צריך (גם ככה הוא באוברקלוק...).

אם אתה רוצה זה לא צריך להיות מסובך, גם אני לא מבין באלקטרוניקה אבל אחרי שקראתי את כל המדריך כאן: http://www.techspot.com/tweaks/radeon_voltmod/ אז אין לי ספק שאני אצליח לעשות אותו, זה מאוד מפורט.

מה שיש במדריך זה המוד הבסיסי, ל-GPU והזכרונות. אם אתה רוצה משהו קצת יותר מתקדם אז תקרא כאן: http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=10

זה לא בדיוק מדריך אבל יש שם יותר נתונים ויותר מודים אז אם אתה חושב שאתה מבין את העסק אז גם תעשה מה שכתוב פה.

המלצה חמה: אם יש לך איזה חבר או מישהו שאתה מכיר שמבין באלקטרוניקה אז תיעזר בו בכל שלב בתהליך. בכל מקרה, אולי זה רעיון טוב דוקא להתחיל עם מוד עיפרון.

בהצלחה!

פורסם

מבלי לרדת לפרטים, volt mod הוא הקטנת ההתנגדות, דבר שמוביל להעלאת המתח.

התאוריה מסביב לא צריכה להיות לך עקרונית ליישום, בתנאי שאתה מזהה היכן לבדוק את המתח, היכן לבצע את ההלחמות\מוד עפרון, ואתה מוודא שאתה לא נוגע בחלקים אחרים.

פורסם

מרבית המודים הם שינוי המתח שמגיע לרגל החישה של הצ'יפ שאחראי על המתח.

כלומר, מחברים נגד לאותה רגל (VSENS) ואז מורידים התנגדות, מה שגורם לצ'יפ לקבל פחות מתח חזרה. לדוגמא הוא נותן 2V ורגל החישה מקבלת חזרה 2V אז מבחינתו הכל בסדר, הוא נותן 2V - אבל עם נחבר נגד לאותה רגל חישה ונוריד התנגדות הוא יקבל לאותה רגל רק 1.5V (לדוגמא) ולכן יתן עוד 0.5 כלומר סה"כ הוא יתן עכשיו 2.5V אמיתי...

מקווה שהבנתם.

פורסם

רגע אז לפי מה שאתה אומר זה בעצם מרתיח את הלוח אם השנים ?

פורסם

אתה מדבר על VMOD למעבד או לכרטיס מסך? כאשר מדובר על המעבד אז יש יותר עומס על מייצבי המתח(בגדול על המוספטים) ועל המעבד.

המצב -די- דומה בכרטיס מסך רק שמדובר על מייצבי המתח של כרטיס המסך וה-GPU, ואין עומס משמעותי נוסף על הלוח.

פורסם
  • מחבר

מרבית המודים הם שינוי המתח שמגיע לרגל החישה של הצ'יפ שאחראי על המתח.

כלומר, מחברים נגד לאותה רגל (VSENS) ואז מורידים התנגדות, מה שגורם לצ'יפ לקבל פחות מתח חזרה. לדוגמא הוא נותן 2V ורגל החישה מקבלת חזרה 2V אז מבחינתו הכל בסדר, הוא נותן 2V - אבל עם נחבר נגד לאותה רגל חישה ונוריד התנגדות הוא יקבל לאותה רגל רק 1.5V (לדוגמא) ולכן יתן עוד 0.5 כלומר סה"כ הוא יתן עכשיו 2.5V אמיתי...

מקווה שהבנתם.

הבנתי, תודה רבה :)

טוב, אני אנסה לעשות וולט מוד ל9800 PRO ואם הכל ילך כשורה אני אעבור ל-7600GS Sonic שאני אקבל מחר.

לצערי אני לא מכיר אף אחד שמבין באלקטרוניקה אז אני איאלץ להסתדר לבד.

יש לי רק עוד 3 שאלות:

1.) במוד מתח עם נגדים, איך אני יכול לשנות את המתח? אני אהיה חייב כל פעם להחליף את הנגד שהלחמתי לנגד בנגד חזק/חלש יותר?

2.) מה עושים בדיוק במוד עיפרון ואיך זה גורם להתנגדות לגדול?

3.) איזו תוכנה נחשבת הכי טובה לאוברקלוק של כרטיסי Nvidia?

שוב תודה לעוזרים P:

פורסם

לא תצטרך להחליף כל פעם נגד כי משתמשים בנגד משתנה (טרימר) זהו רכיב אלקטרוני קטן שמשמש כנגד משתנה, על ידי סיבוב בורג קטן אתה משנה את ההתנגדות..

במוד עיפרון משתמשים בחוד של עיפרון מעופרת על מנת לקצר שני רגלים של רכיב אלקטרוני, עופרת מוליכה אבל ברמה נמוכה ולכן זה משמש כמו נגד מאולתר סטייל מקגיוור אני אישית לא אוהב את הרעיון..

אם תצטרך עזרה אני אשמח לעזור

פורסם
  • מחבר

לא תצטרך להחליף כל פעם נגד כי משתמשים בנגד משתנה (טרימר) זהו רכיב אלקטרוני קטן שמשמש כנגד משתנה, על ידי סיבוב בורג קטן אתה משנה את ההתנגדות..

במוד עיפרון משתמשים בחוד של עיפרון מעופרת על מנת לקצר שני רגלים של רכיב אלקטרוני, עופרת מוליכה אבל ברמה נמוכה ולכן זה משמש כמו נגד מאולתר סטייל מקגיוור אני אישית לא אוהב את הרעיון..

אם תצטרך עזרה אני אשמח לעזור

אוקיי, אז במוד עיפרון זה בעצם פחות מדוייק כי אני לא יכול לדעת בדיוק בכמה אני מעלה את ההתנגדות נכון?

וכמה עולה נגד משתנה? כמה שקלים כמו נגד רגיל?

ושוב, איזו תוכנה נחשבת להכי טובה לאוברקלוק של כרטיסי Nvidia?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים