עבור לתוכן

הגיע הזמן להחליף עדשה

Featured Replies

פורסם

היי , אז אחרי קצת זמן עם ה K100D שלי ועדשת הקיט החלטתי להחליף את העדשה הישנה.

הצרכים שלי הם צילום בתנאי תאורה קשים (מועדונים) .

ככה שהיא חייבת להיות 2.8 קבוע (יש פחות?).

בדקתי לאחרונה כמה עדשות שונות , אורכי המוקד צריכים להיות באיזור ה 24-70 \ 28-74

עכשיו אני משתמש ב 18-55 , והיא טיפה יותר רחבה ממה שאני צריך... הבעיה העיקרית איתה שהיא 3.5 - 5.6 .

יש עדיפות לעדשות פנטקס \ סיגמא מיכוון שאני בקשרים טובים עם היבואן , ככה שאני אוכל לקבל הנחה כלשהי.

פנטקס - קרט

סיגמא - MDK

בכל מקרה התקציב הוא 2500-3000 שקל ברגע שאני נמצא עדשה אני אקנה אותה באותו היום סביר להניח.

עד עכשיו הסתכלתי על כמה עדשות :

סיגמא :

http://www.bsdphoto.co.il/productspec.asp?id=1696

פנטקס (יש לי הרגשה שזאת עדשה לפילים, אם כן , עזרו לי למצוא משהו טוב יותר באתר של פנטקס)

http://www.pentaximaging.com/products/product_details/camera_lens--smc_P-FA_28-70mm_F2.8/reqID--3028/subsection--Digital_35mm_zoom

תודה! :-*

נ.ב - כמה אני יוכל לקבל על העדשה הישנה? אם בכלל.. אני יודע שזה לא יהיה הרבה. Pentax 18-55 f3.5-5.6

ועל המצלמה הישנה Canon S2is שגם אותה אני רוצה למכור...

פורסם

לא הייתי הולך בשום אופן על עדשת all-in-one שמתחילה ב-24 או 28 מ"מ (לפני הקרופ). ואם תבדוק עם תוכנה סטטיסטית את התמונות שצילמת עד היום, אני בטוח שתבין שזה לא רעיון הגיוני.

זה משאיר אותך שתי עדשות בעצם - 17-70/2.8-4.5 ו-18-50/2.8. באופן אישי הייתי הולך על העדשה השנייה (בגריסתה החדשה שכוללת מקרו ושיפורים אופטיים), אבל רק אתה יכול להחליט מה חסר לך יותר - צמצמים פתוחים יותר או עוד קצת טלה.

מחיר הגיוני עבור ציוד משומש הוא בד"כ בין 50% ל-80% ממחיר חדש, בתלות במצב הציוד וברמת הביקוש שלו בשוק. תרים טלפון לאחת החנויות הגדולות ותראה מה המחיר של עדשת הקיט ואז תוכל לחשוב על מחיר מציאותי עבורה.

פורסם
  • מחבר

הסתדרתי עד היום עם ה 18-55 , אני חושב שאני אסתדר עם ה 18-50...

לפחות עכשיו אני יוכל להשתמש בזום ולא להתקרב עד לפנים של האנשים בשביל לצלם אותם.

רק שאני יהיה בטוח , לזאת אתה מתכוון ?

http://www.sigmaphoto.com/lenses/lenses_all_details.asp?id=3320&navigator=6

יש לך מושג מה המחיר שלה בארץ פחות או יותר? (אם יש אותה בכלל O_o)

והבחור שאני עובד איתו ב MDK מבקש את השם של הדגם שלה , אז יש לה שם קוד או משהו כזה?

עריכה : השאלה אם אני צריך עדשת מאקרו (או יכולות מאקרו) בשביל סוג הצילום שלי... שמבחינת מרחק הוא עומד על מטר עד שני מטרים..

זאת באמת העדשה שמתאימה לי?

פורסם

בעדשות 2.8 צד שלישי יש לך 3 חברות שיש להן עדשות שמתאימות לדרישות שלך : סיגמה, טמרון וטוקינה. רוב עדשות הזום עם F2.8 הן בטווח (ממוצע) של 17-50 או 28-70 ולכן עלייך קודם כל לדעת מה יותר שימושי לך, טווח רחב או הטיפונת אקסטרא טלה בקצה.

במקרה ובחרת בטווח הרחב, יש לך 2 אפשריות (עד שטוקינה יוציאו את ה 16-50 F2.8 שלהם) והן Sigma AF 18-50mm f/2.8 או Tamron AF 17-50mm f/2.8. ממבחנים שונים ברשת, ומביקורות בשטח של משתמשים, הטמרון עדיפה ומציגה ביצועים יוצאים מן הכלל. חבר שלי גם רכש לאחרונה אחת כזו ל D70S שלו, ואכן רואים שיפור משמעותי באיכות התמונה, בחדות ובצבעים לעומת עדשת הקיט שהייתה לו (שהיא לא רעה בכלל בפני עצמה!).

במידה ותבחר בטווח של 28-70 יש לך 3 אפשרויות טובות: Sigma 28-70mm f2.8, Tamron AF 28-75mm f/2.8 ו Tokina AF 28-70mm f/2.8. לי אישית יש את הטוקינה, ואני ממליץ עליה בחום. העדשה בנויה כמו טנק, וגם נראית ככה.מחירה זול מאוד (בצורה בלתי יאומנת!!!) ועומד על 250$ בלבד, והיא מציגה ביצועים נפלאים, ונותנת תמורה מצויינת לכסף. תוכל לקרוא עליה ביקורת בעברית באתר של טד.

פורסם
  • מחבר

מאוד מעניין...

אני שוקל ברצינות ללכת על הסיגמא 18-50 , אני רק צריך לקבל דעה מboren

למה טוב המאקרו (אני יודע מה זה מאקרו , אני לא יודע למה הוא חושב שזה טוב בשבילי)

ולמה עדיף 18-50 על 28-70

ואחרי כל זה , מה שהוא מציע...

פורסם

תקשיב, ממה שהבנתי עד עכשיו אתה מצלם במועדונים לאתר אטרף (אני מצלם לאתר BASE דרך אגב). לכן אתה צריך לבחור עדשה שמתאימה לצרכים שלך מבחינת טווח, וכן שתהיה עם מפתח צמצם 2.8. כשאני חשבתי על רכישת העדשה שלי, עשיתי את שיקוליי והגעתי למסקנה שאני מעדיף לוותר טיפה על הצד הרחב ומעדיף טיפה יותר בצד הטלה שחסר לי. מנסיון שלי בצילום מועדונים ראיתי שאינני זקוק כל כך לעדשה רחבה, מכייון שגם ככה רוב הצילומים שלי הם של אנשים בודדים וזוגות. הדבר שונה מצילום חתונה למשל, ששם אתה צריך לצלם משפחה שלמה, או נוף ואז חוסר בצד רחב יהיה בעוכרייך.

לגבי הסיגמא שהצעת פה, לא הבנתי איך השיקול של המאקרו קשור לצילום מועדונים בדיוק? אומנם יש במועדונים "יצורים" מוזרים לעיתים...אבל לא נראה לי שהם שווים כל כך את ההשקעה שלך ;)

אם בכל זאת תחליט לבחור בעדשה רחבה, הייתי דווקא מציע לך לבחור בטמרון ולא בסיגמה. המלצתי נובעת גם מביקורות של אנשים ברשת, וגם מנסיון של צלמים בשטח שדיווחו עליה רק טובות בניגוד לסיגמא שהתגלתה כפושרת ביותר.

ושוב, אם תחליט בכל זאת ללכת על עדשה בטווח 28-70, אני ממליץ לך בחום על הטוקינה שלי. מצורפת גם תמונה מיום שישי האחרון (התמונה עברה רק הקטנה, ללא חידוד או עריכה).

dsc3534qn3.jpg

פורסם
  • מחבר

התמונה יפה מאוד , אבל אני בטוח שבחרת את הטובה ביותר , אז היתי רוצה לראות את הגלריה השלמה עם העדשה שלך :]

והרעיון שאם אני מצלם על הצד של הטלה ב 18-50 , זה בהחלט מספיק. הזום יחסית מספיק..

אני לא מצלם אנשים ממרחק של יותר מ 2 מטר , ככה שאם אני עושה זום ורוצה רק את הפנים של מישהו אחד

הזום יגיע יופי...

אבל שוב פעם , אני גם חשבתי ש 28-70 יתאים לי יותר , אבל boren כתב "בשום פנים ואופן לא" זה נשמע שיש לו סיבה מאוד גדולה

למה לא ללכת על הסגנון הזה.. אז אני אחכה לדיעה שלו בעיניין.

פורסם

boren אומר לך ככה, כי זו המנטרה הקבועה שלו :D. אין לי שום כוונה להיכנס פה לוויכוח עם אף אחד, ובסופו של דבר תעשה מה שנראה נכון בעינייך ולא בגלל מה שאני אמרתי לך או ש boren אמר לך. נכון שעדשה רחבה זה דבר שימושי מאוד, אבל לצילומי מועדונים אין לכך חשיבות רבה לפי דעתי והטווח של 28-70 מספיק בהחלט!

אם תשתמש בעדשה הזו גם לשימושים אחרים כגון משפחה וטיולים, זה כבר נושא אחר ופה באמת הייתי מעדיף לקחת עדשה עם צד רחב. אבל מצד שני, יש לך כבר את עדשת הקיט שלך לא? ;)

לגבי הגלריות שלי, אתה מוזמן להיכנס. אני צלם הבית של מועדון הדנטה ותוכל להתרשם מהמקום ומהצילום.

פורסם
  • מחבר

התמונות שלך קצת חיוורות , מה שכן מאוד צבעוניות.

תסתכל על הגלריה הזאת :

http://www.bin.co.il/gallery-events/200702/DnD/2007-02-15/index.html

יום אחד אני שואף להגיע לרמה הזאת :)

היא מצולמת עם Canon D20 \ ex580 \ Canon 28-70

מה שכן , העדשה שלה עולה סביב ה 6-7 אלף שקל

פורסם

התמונות שלך קצת חיוורות , מה שכן מאוד צבעוניות.

תמיד רצוי לעבור בפוטו אחרי הצילומים.

פוטושופ היא בעצם "חדר חושך דיגיטלי", אנשים נוטים לחשוב שאחרי הקליק הצילום הסתיים, אבל לא, רק שלב אחד הסתיים.

פורסם

Kenny - קצת חיוורות? באמת שאין לי מושג על מה אתה מדבר, כי לפי דעתי הן בסידר גמור. אבל שוב, כל צלם וההעדפות של הצילום שלו מבחינת WB וכאלה. באמת הדגש אצלי זה על הצבעוניות בתמונה, ואני משתדל שכל התמונות יהיו עם "תפאורה" יפה מאחורה.

לגבי הגלריה שהבאת לי, באמת שלא הבנתי מה כל כך מיוחד בה ולמה אתה שואף שם כל כך? בינונית מאוד לפי דעתי, וגם הקומפוזיציות לא משהו בכלל!

Dr. Evil, אם אתה מצלם 10-20 זה עוד בסיידר לעבור עליהן בפוטושופ אחרי זה. אבל לעבור על גלריה של 200-300 תמונות זו כבר מטלה כבדה מידי.מה שגם, אני לא רואה שום צורך לעבור על התמונות שלי שהן טובות מאוד גם ככה, ובהתחשב בכך שהן בסך הכל הולכות לאתר באינטרנט ולא לאיזה פיתוח או משהו.

פורסם
  • מחבר

החדות של התמונה שם הרבה יותר גבוהה... תסתכל על התמונות , הם פשוט אמיתיות לגמרי..

צבעים חדים (ולא חיוורים\בהירים מידי) , תמונות חדות ומדוייקות...

אני מוכן גם לחכות למישהו שמבין בזה שיגיד את דעתו , עם כל הכבוד לגלריה שלך (שהיא מאוד יפה לדעתי) הגלריה ההיא מבין , רמה מעל שלך.. ושתיים משלי :]

פורסם

הסתדרתי עד היום עם ה 18-55 , אני חושב שאני אסתדר עם ה 18-50...

אין לי ספק שתסתדר.

רק שאני יהיה בטוח , לזאת אתה מתכוון ?

http://www.sigmaphoto.com/lenses/lenses_all_details.asp?id=3320&navigator=6

בדיוק.

יש לך מושג מה המחיר שלה בארץ פחות או יותר? (אם יש אותה בכלל O_o)

שאל את sfo.co.il

והבחור שאני עובד איתו ב MDK מבקש את השם של הדגם שלה , אז יש לה שם קוד או משהו כזה?

אני לא יודע מה הדגם, אבל יש לסיגמה רק עדשה אחת בשם "18-50mm F2.8 EX DC MACRO" עבור פנטקס.

עריכה : השאלה אם אני צריך עדשת מאקרו (או יכולות מאקרו) בשביל סוג הצילום שלי... שמבחינת מרחק הוא עומד על מטר עד שני מטרים..

זאת באמת העדשה שמתאימה לי?

המקרו לא חשוב, מה שחשוב שזה סימן ההיכר של המודל החדש והמשופר (עם אלמנט SLD נוסף).

לגבי הרוחב, הרצת את הבדיקה הסטטיסטית שהצעתי? אחרי שתריץ אותה לא יהיו לך ספקות שאתה לא רוצה עדשה שמתחילה באורך מוקד שמקביל ל-42 מ"מ.

מעבר לכך, גם אם היום אתה חושב שזה מספיק לך (ואני משוכנע שהבדיקה תראה אחרת), למה להגביל את עצמך רק לצילום מועדונים? הרי אם תרצה להמשיך לצלם ארועים תהיה חייב עדשה רחבה. עדיף לקנות עדשה כזו עכשיו מאשר להכנס לעוד סבב שדרוגים מיותר בעתיד. שהרי על כל מכירה של ציוד אתה מפסיד כסף.

פורסם

Dr. Evil, אם אתה מצלם 10-20 זה עוד בסיידר לעבור עליהן בפוטושופ אחרי זה. אבל לעבור על גלריה של 200-300 תמונות זו כבר מטלה כבדה מידי.מה שגם, אני לא רואה שום צורך לעבור על התמונות שלי שהן טובות מאוד גם ככה, ובהתחשב בכך שהן בסך הכל הולכות לאתר באינטרנט ולא לאיזה פיתוח או משהו.

ולכן אתה יכול להריץ batch (אוסף פקודות מתוכננות מראש) לכל התמונות ונגמר העניין.

פורסם

שוב כמו שאמרתי, אני לא רואה שום צורך בכך !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים