עבור לתוכן

החלפת מעבדים עם סטפינג שונה

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

מה הכוונה?:

"הלוחות של גיגהבייט מקבלים עידכוני ביוס שוטפים..."אני נשארתי עם F10 אבל יש גם F11.

בכל מקרה מה שעשיתי זה שיש לי DUAL BIOS, ולפי ההסבר של גיא אז נכנסתי לביוס ומשם יש אפשרות לאפס אותו לאחר מחיקת הקודם מה-CMOS.

ואז איפסתי את כל הנתונים(למעשה לאחר מה שאמרתי הכל חזר לקודם),כן שיניתי ל-T1 ואז הצלחתי סוף סוף להעלות 100MHZ,

אני מריץ בדיקת PRIME,ובערב אחזור ואנסה להעלות שוב עוד ונראה מה קורה.. :silly:

מקסימום נשארתי עם מעבד גרוע יותר ממה שהיה לי.. :lol:

בכל אופן,מה ההבדלים שמרגישים בין E3 ל-E6?

פורסם

יפה מאוד... איך ההתקדמות בינתיים?

ושוב אני אגיד - השדרוג לE6 בסה"כ שינה מספר פקודות הקשורות לבקר הזכרון. אם תתן את הקוד המלא שעל המעבדים, תהיה לנו דרך נורמלית להשוות ביניהם.

פורסם
  • מחבר

טוב,עידכונים,הארות,וסיכום:

1.החלפתי לביוס F11 וניסיתי לעשות OC..חחח המצב היה יותר גרוע,ניסיתי לעשות הכל!איפסתי,התחלתי כל פעם 5MHZ ונאדה!

המעבד הזה אחרי באס 210 ללא העלאת מתח ל-1.5(!!) לא העלה אפילו עוד הרץ אחד,ולא עשה BOOT.

2.החזרתי ל-F10,כי אמרתי זה היה טוב למעבד הקודם ואולי לאחר ההתקנה החדשה של הביוס המעבד הסורר "יתאהב" שוב בביוס ויעשה משהו.

אכזבה,הוא נתן בידיוק את אותם התוצאות ממקודם(כי כל הזמן רשמתי בצד איזה מתח,יחסי זכרונות וכו' לתיעוד).

3.שלב היאוש לפני חבטת BACKHAND,היה ניסיון אחרון עם מתחים מטורפים של 1.6V והמעבד בקושי עלה ל-220 וזהו!

4.החלפתי חזרה בין המעבדים.. ;D,שוב עבודת ניקיון המשחה וכל השאר ועשיתי איפוס של ה-DUAL BIOS.

5.רציתי להפתיע את עצמי וישר העלתי למעבד שלי(E3 המתוק) ל-220 במתח סטוק!משום מה הוא עשה הכל כמו שצריך,העלה WIN אבל נכשל ב-SP2004 .

העלתי מתח קצת ושוב ניסיון..עובר את הכל!יש!!הייתי מרוצה כמו ילד קטן כי המעבד הזה כבר עשה את זה.

6.הגעתי בחזרה ל-245 באס,מתח 1.425,זכרונות על 223.3(לפני DDR).ואני מרוצה שחזרתי למעבד.

אגב,ניסיתי במחשב שלו לבצע OC ואותם התוצאות,ולמחשב שנלקח המעבד(והוחזר) יש את ה-DFI INFINITI ULTRA.

מסקנות:

1.כמו שכבר נאמר אין קשר בין יכולות ה-OC של המעבד לסטפינג.

2.ביוס לא תמיד מסתדר עם החלפת חומרה,ונדרש איפוס ביוס ע"מ שבכלל יהיה OC.

3.לא ניתן להעביר מעבד ולהשתמש בהגדרות ה-OC.המחשב לא עלה לי(רק לאחר איפוס ההגדרות היה POST).

4.ביוס חדש לא בהכרח טוב יותר(את זה אני יודע מכרטיסי מסך).

5.כיף לעשות ניסויים כשלא מתעצלים.

6.ניצול הניסוי לניקיון יסודי מאוד,עזר להוריד לי כמה מעלות כשהחלפתי משחות.

7.הפורום והניסיון של אחרים עוזר מאוד.. :yelclap:

פורסם

תיראה סטפינג כן חשוב לOC אין לך מה להיתווכח בזה אולי במעבד הזה ספיצפי הוא נפילה חחח כי שלי סוחב אחלה עד 2.65 במחת של 1.55 והלוח מגיע רק ל304 FSB=/ והמתח המוגבל של המעבד בביוס הוא 1.55 אם היה לי 1.65 הייתי סוגר הרבה יותר מ2.65

פורסם

ת'רד מצויין. תודה ששיתפת אותנו :xyxthumbs:.

יש לציין שהמסקנות הללו אינן חד משמעיות משום שמדובר בבדיקה יחידה.

לגבי הסטפינג - הוא כן משנה, אך תלוי באיזה מקרים. הסטפינג מראה על שינויים כאלו ואחרים. לעיתים מדובר בשינויים אקוטיים לעניין האוברקלוק, ולעיתים לא. במקרה של הE3\E4 מול E6 לא מדובר בשינויים הרלוונטיים לאוברקלוק.

פורסם
  • מחבר

ברור שזאת מסקנתי מבדיקה של מעבד יחיד,על זה אין ויכוח.

ציינתי רק שלא בהכרח סטפינג גבוה יתן ביצועים טובים יותר,למרות שההיגיון אומר:חדש יותר=טוב יותר.

אני רואה את זה יותר בכרטיסי מסך,ששם זה מאוד בולט שחדש יותר,ממש,אבל ממש לא בהכרח טוב יותר,ולפעמים גרוע יותר,ונדמה לי שאתה או "סטינגר" אפילו ציינתם שיכול להיות ש"אחורנית" טוב יותר.

עשיתי חיפוש באינטרנט לגבי E3 VS E6 וגיליתי לא מעט פורומים שממש מציינים שדווקא משפחת E3 טוב יותר ב-OC מאשר E6.להגיד שזה מסקנה גורפת?לא יודע,אבל זה מראה משהו על עוד ניסוי שעשיתי ולא התעצלתי והגעתי לאותה המסקנה.

גיליתי גם שכדי ש-OC יהיה מוצלח צריכים להשתתף בכל החגיגה כל "הרקדנים",כלומר לוחM,זכרונות וספק.למה?כי גם במחשב השני עם ספק של ANTEC 400W(לא זוכר את הדגם שלו) ולוח שאמור להיות טוב יותר משלי ל-OC המעבד "הסורר" לא הפגין תוצאות מרשימות,ואפילו עלובות כמו שהותקן במחשב שלי(הכוונה לאותו המעבד).

מה שכן מענין אותי,ואני כנראה אבדוק זה איך המעבד שלי מקלקלר אצלו במחשב עם ה-DFI,כי את הנתונים אני כבר זוכר בע"פ.

זהו,מעניין.אבל חייב לציין שהטפ' ירדו לי משמעותית עם החלפת המשחה(השתמשתי ב-AS5) ומשום מה הזכרונות עושים יותר ממקודם. :jump:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים