עבור לתוכן

צריך עזרה בנוגע לנגן X5, לא מצליח להטעין.

Featured Replies

פורסם

תכננתי לקנות נגן חדש, אחרי שנעלם לי המטען של ה-X5, וגם חשבתי שהוא התקלקל (חשבתי כך, בגלל שחיברתי את הנגן למחשב עם USB HOST והוא לא נדלק).

היום הלכתי לבאג, וקניתי ערסל טעינה לנגן (מתאים לגרסת ה-X5 שיש לי), שעובד על USB2.

חיברתי למחשב את ערסל הטעינה ושמתי בתוכו את ה-X5. המחשב בכלל לא מזהה את ערסל הטעינה או עושה איזה שהיא פעולה כשאני מחבר את הנגן!

הוא אמור גם להטעין, וגם להראות את המחיצה של ה-X5, מה שלא קורה.

USB הצליח לעבוד לי על העכבר MX510 שיש לי, כל היציאות הצליחו להפעיל אותו, רק את ה-X5 אני לא מצליח להעלות דרכם. יש לי שני כבלים לחיבור הערסל למחשב (מצד אחד USB, מצד שני חיבור קטן כזה שנכנס לערסל), ועם שניהם הערסל לא מזוהה.

מה זה אומר?

הנגן התקלקל וסתם ביזבזתי כסף על ערסל טעינה? המחשב לא היה אמור לזהות את הערסל בכל מקרה, בלי קשר לנגן?

עריכה:

שאלתי גם בפורום Head-Fi, שם אמרו שחלק מעריסות הטעינה צריכות את המטען שמחבר את הערסל לחשמל.

אין לי אותו מן הסתם, והמוכר בבאג (קניון איילון) הבטיח לי גם שאני לא צריך אותו!

מישהו התנסה ויכול לענות אם צריך בסופו של דבר את המטען גם בשביל העריסה?

פורסם

יש לי את העריסה ,היא המקורית שנמכרת בבאג ,די יקר .

בכל מקרה מתחבר למחשב עם העריסה ללא בעיות וללא מטען.

שאני יבין איבדת את המתאם הקטן שמגיע עם הנגן?

או רק את המטען ?(יכול להיות שיש לי מטען ספייר דבר איתי)

מלקוםx שמתי לב שאתה לא שומר על הדברים שלך נו נו נו ;-)

פורסם

-האם יש בעריסה גם line in/out? בדקת אם הם עובדים?

-האם אתה יכול להתחבר עם שקע ה-USBOTG למחשב (1.חבר אותו כשהוא דלוק 2. צריך FW עדכני)

-האם זה לא עובד רק עם Windows או גם על linux (נסה livecd כלשהו)? אולי על מחשב אחר?

נ.ב.

לא יפתור לך את הבעיה הספציפית, אבל Get Rockbox.

פורסם
  • מחבר

חיברתי את העריסה למחשב נייד וגם ניסיתי לחבר עם LINE IN OUT, עדיין לא עובד (מבחינת המחשב, לא חיברתי שום דבר).

אין לי לינוקס, בכל זאת לא רואה סיבה שהעריסה לא תעבוד תחת XP.

מה הכוונה USBOTG?

תודה על הלינק ל-FW, אם יעבוד הנגן אני אתקין :).

איבדתי את המתאם הקטן שמגיע, וגם את המטען שלו. מבחינת מטען אין לי בעיה לקנות, סך הכל 80 שקלים, אבל חבל לי להמשיך ולבזבז כסף, כי כנראה הנגן עצמו לא תקין.

ניסיתי לעשות ריסט דרך הכפתור הקטן, לא עוזר.

פעם אחרונה שאני נוגע במוצרים של IAUDIO, במיוחד בארץ. אני מאבד חלק קטן, אני נדפק וחייב להוציא רבע מסכום הנגן עצמו על החלק שאיבדתי!!!

פורסם

USBOTG זה הפורט בצד המכשיר.

כששאלתי על line in/out התכוונתי האם אתה יכול לנגן/להקליט דרכם כשהחיבור הוא דרך העריסה (לבדוק אם אולי העריסה כולה דפוקה)

לי יש דווקא נסיון חיובי עם באג (עבור נגנים בכלל ו-IAUDIO בפרט) - אולי תממש אחריות?

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

עידכון

בסופו של דבר הלכתי לבאג, ביקשתי מהם שיטעינו את המכשיר לרבע שעה רגיל דרך החשמל, כדי שאני אוכל להפעיל את האפשרות בנגן לטעינה דרך USB.

עכשיו הוא מצליח להיטען רגיל דרך ערסל הטעינה :).

תודה על העזרה.

דרך אגב, לא הצלחתי למצוא כמה זמן לוקח לו להיטען דרך USB?

פורסם

עידכון

בסופו של דבר הלכתי לבאג, ביקשתי מהם שיטעינו את המכשיר לרבע שעה רגיל דרך החשמל, כדי שאני אוכל להפעיל את האפשרות בנגן לטעינה דרך USB.

עכשיו הוא מצליח להיטען רגיל דרך ערסל הטעינה :).

תודה על העזרה.

דרך אגב, לא הצלחתי למצוא כמה זמן לוקח לו להיטען דרך USB?

לגירסאת ה-L לכאורה טעינה מלאה 36 שעות. למרות שב rockbox הוא מראה לי 100% טעינה אחרי פחות שעות (פחות מ-24).

עם זאת זה יכול להיות כי המכשיר קצת ישן (יותר משנה וחצי) וה capacity של הסוללה ירד או שהחיוו של rockbox לא מדוייק.

rockbox היא גרסת firmware פתוחה לנגן ה-x5l שכוללת אפשרויות רבות נוספות - כולל תמיכה בעברית.

למרות שלדעתי השימוש בה פחות נוח.

והיא לא תומכת וידיאו או USB TO GO בנתיים. (היא כן תומכת תמונות - וגם צפיה בתמונות בזמן האזנה).

פורסם
  • מחבר

אז אני משער שאמור לקחת 12-18 שעות לגרסת ה-X5 להיטען (חצי כוח סוללה מה-X5L).

דרך אגב, כדאי לי לעבור את הטירחה ולעדכן בכלל ל-Rockbox? נכנסתי לאתר שלהם דרך גוגל, וקראתי את כל המידע שיש עליה, ולא מצאתי משהו מיוחד שיגרום לי לעדכן. אולי חוץ מיכולת ההקלטה לרדיו, שאני לא יודע אם קיים בגרסה המקורית של X5.

פורסם

טעינה דרך USB היא ב-500mA והמטען הוא של 2.5A, מכאן ההבדל. טעינת X5L אמורה לקחת 6 שעות וטעינת X5 שלוש.

ה-35 שעות של X5L זה הזמן שהסוללה מחזיקה.

עוד מקור מידע טוב (לא רשמי) לרוקבוקס על X5 הוא http://iaudiophile.net/forums/forumdisplay.php?f=40

רוקבוקס כבר עושה וידאו (בינתיים רק MPEG-2), תומך בהרבה פורמטים (כולל FLAC, AC3, VORBIS ושאר זוטות - הכל פרט ל-WMA), קונפיגורבילי בצורה טובה (themes, fonts, etc), תומך ביוניקוד בכלל ובעברית בפרט (בכיוון הנכון, בלי היפוכים מטופשים), יש לו פלאגינים (משחקים ועוד), תומך גם בחיפוש לפי קבצים (כמו ב-X5 הרגיל) וגם לפי ID3 tags (כמו אייפודים).

ובעצם יש dual-boot (שנכתב ע"י הח"מ) עם ה-firmware המקורי כך שבעצם אין סיבה לא להתקין ולהנות משני העולמות.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה על הפרטים :). אני אקרא עליו עוד ואעדכן אותו בזהדמנות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים