עבור לתוכן

דילמה בקניית מעבד

Featured Replies

פורסם

שלום

חבר שלי רוצה לקנות מעבד אינטל 4 1.8 GHZ של אינטל

עכשיו אני ועוד כמה חברים ניסיתי לשכנע אותו גם מבחינת מחיר ויכולת ש

AMD Athlon XP 1800 יותר טוב וזול ואמין יותר

אבל הוא עדיין בסימני שאלה וחושב שאינטל זה שם ויותר סומך עליהם שלא יקרה כלום וקצת חושש מ-AMD.

הייתי שמח לשמוע את דעתכם אולי תצליחו להוציא אותו ממה שהוא חושב או אפילו לשכנע אותי שאינטל יותר כדאי (לא נראה לי שזה בדיוק יקרה)

בכל מקרה תודה לכולכם

נ.ב. - אף אחת מהחברות לא "זבל" בשבילי שניהם מאוד טובות פשוט אני חושב שAMD זול אמין ועדיף יותר

P:

פורסם

כאשר מדובר במהירות של 1.8GHZ אז היתרון הוא של AMD. בנוגע לעניין האמינות והשם.. גם AMD זה שם רק שבארץ הם לא תפסו כל כך חזק בחו"ל מדובר ב יותר מ 30% משוק המעבדים.

נ.ב. עשרות דיונים נפתחו בשאלה אינטל או AMD.. תחפש. אין מצב שלא תמצא אחד (או מאה )

פורסם

מכיוון שאני מכיר את הבנאדם והוא נתון להשפעה של שניי ליימרים ...

אני יגיד ואני יחזור !!

AMD יותר זול וגם אמין ,לא כדאי אינטל בגלל שזה יקר מידי וגם הלוחות M ....

פורסם
  • מחבר

תודה, בכל מקרה אשמח לקבל יותר תגובות כי זה יעזור לשכנע את חבר שלי ;D

פורסם

לא בהכרח AMD אמינים יותר מאינטל ומה זה בדיוק אמין ?

במחשבים חשוב לקחת את הסטנדרט כי הוא מבטיח יותר תאימות ויעילות

אם 70-80% (אולי גם יותר) זה מעבדי אינטל הרי שההסתברות אומרת שאותו האחוז קיים גם במחשבים שמשמשים לפיתוח כך שיש יותר סיכוי לתאימות ויעילות על ידי שימוש בציוד של אינטל.

פורסם

אף חברה מסחרית לא תפתח תוכנה ש30 אחוז מהמשתמשים בעולם לא יוכלו להשתמש בה.

מתוכנן OC?

פורסם

אם 70-80% (אולי גם יותר) זה מעבדי אינטל הרי שההסתברות אומרת שאותו האחוז קיים גם במחשבים שמשמשים לפיתוח כך שיש יותר סיכוי לתאימות ויעילות על ידי שימוש בציוד של אינטל.

מאיפה הוצאת את השטות המטופשת הזו?

מעבדי AMD תואמים לפחות כמו מעבדי אינטל , מהסיבה הפשוטה ששניהם עובדים על אותו תקן - 8086.

בנוגע ליעילות, מעבדי AMD יותר יעילים מהמעבדים מקבילים להם (לפחות כשמדברים על מעבדים עד 2.5GHZ )

פורסם

למעבד אינטל אין למה להיות תואם, רק לעצמו.

פורסם

אם כולם היו עושים את זה בחיים לא הייתה נוצרת תחרות ומכאת פיתוח הרבה יותר איטי. זה שאינטל מוכרים יותר (מוניטין טוב לפני הרבה שנים) לא אומר שהם יותר טובים.

והנה עובדה החברה הקטנה שנקראת ATI בינתיים מביסה את NVIDIA הגדולה...לולא התחרות זה לא היה מתאפשר.

תמיד צריך ללכת על מה שטוב יותר ולא על מה שיש יותר ממנו!

פורסם

מעניין תמיד ידעתי ש- ATI הרבה יותר גדולה מ- NVIDIA

חס וחלילה אני לא נגד תחרות אלא בעד ומבחינתי מי שנותן יחס עלות/תועלת * גימיק טוב יותר שינצח.

פורסם
  • מחבר

אם כולם היו עושים את זה בחיים לא הייתה נוצרת תחרות ומכאת פיתוח הרבה יותר איטי. זה שאינטל מוכרים יותר (מוניטין טוב לפני הרבה שנים) לא אומר שהם יותר טובים.

והנה עובדה החברה הקטנה שנקראת ATI בינתיים מביסה את NVIDIA הגדולה...לולא התחרות זה לא היה מתאפשר.

תמיד צריך ללכת על מה שטוב יותר ולא על מה שיש יותר ממנו!

קודם כל...

ATI היא לא חברה כזאת קטנה וגם הרבה יותר ותיקה מNVIDIA בכל מקרה זה שלאינטל יש שם ומוניטין ולרוב השוק יש את המעבדים שלה זה לא אומר כלום (יותר חשובה האיכות מהכמות).

בכל מקרה אני חושב שAMD עדיף (הן מבחינת מחיר וביצועים) רק צריך קצת לשטוף לחבר שלי את המוח ולהראות לו שאין רע בAMD והשוק הקטן והחכם בוחר בהם.

פורסם

איזה מעבד יש לך?

תראה לו בסנדרה שלAMD יש ביצועים טובים יותר

פורסם

בעיקרון, זה בטח ירגיז המון חברה כאן, אבל חבר ש'ך צודק.. האינטל לא סתם לוקח נתח שוק של 90% (ולא המספרים שראיתי כאן) כאילו בגלל המוניטין, אלא בגלל שכשצריך עבודה קשה באמת (לא משחקים), לוקחים אינטל, אין מה לעשות, אפילו לא לחברה נחמדה כמו AMD שנותנת לאינטל אחלה פייט (כך נדמה להם ולנו לפחות...).

..אבל, אם הבנאדם צעיר וחולם על לשנות 'תעולם, שיהיה יותר פייר, יותר ירוק וכו'... הוא חייב ל-AMD.

בקיצור כמו בסרט 2 הצריחים; הטובים הולכים על AMD, הרעים על INTEL.

פורסם

אני משתמש באינטל מאז שאני מכיר את עצמי,ואני בן 27 אף פעם לא הייתה לי בעיה עם אינטל,אז כמו שאומרים למה לתקן משהו שעובד

פורסם

אף אחד לא אמר שיש בעיות לאינטל....

אבל נותנים לך בשתי חנויות שונות גלידה מאותו סוג, רק שבחנות אלת זה עולה 5 שקל ובשניה 7

מה תעדיף?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים