עבור לתוכן

CPU-Z לא מראה לי פרטים על הזכרון + בעיה במכפלות המעבד

Featured Replies

פורסם

אוקי אז ככה:

תחת הלשונית MEMORY ב CPU-Z אני רואה רק כמה זיכרון יש ולא פרטים עליו.

כמו כן, בלשונית הCPU הוא רושם לי נתונים עבור כל ליבה בנפרד. בעיה מוזרה נופסת היא שהוא משנה את המכפלה של הFSB כל הזמן מ8 ל6 וחזרה.

המפרט הינו המפרט שכתוב לי בצד.

תמונות מצורפות.

[attachment deleted by admin]

פורסם

תקשיב הדבר הראשון שמוזר לי זה הלוגו שלך..רשום אינטל CORE ולי יש גם ואצלי הלוגו שונה וראיתי אצל הרבה אנשים וגם אצלם הלוגו שונה...תבדוק איזו גירסה של התוכנה יש לך...תנסה להוריד את הכי חדשה ולבדוק...למשל לפני כמה זמן הגירסא פחות מעודכנת היה רשום אצל הE6300 אצלי שהליבה היא "אלייינדיל" וכשהורדתי את החדשה זה הישתנה לקורנו..

פורסם
  • מחבר

:xyxthumbs:

בעיית הצגת הזכרונות נפתרה עם התקנת הגירסה החדשה של CPU-Z. גם הלוגו התעדכן.

ובקשר למכפלות המעבד, בדקתי בביוס וראיתי שהמצב של המכפלה מוגדר כ"לא נעול -מקסימום 8 מינימום 6"

השאלה היא האם לנעול אותו על 8? ואם כן איך עושים זאת?

ועכשיו עוד שאלה

הזכרון מופיע לי כSingle Channel. איך אני מגדיר אותו ל DUAL?

( אני מניח שהוא מופיע בתדירות של 399.1 כי הוא עובד ביעילות פי 2 ואז זה 800, אבל תקנו אותי אם אני טועה )

והאם כדאי לנעול את מהירות הזכרון בביוס על 800? אני מתכוון לDRAM CLOCK?

פורסם

מאוד פשוט , תקרא בחוברת של הלוח אם שלך איפה לשים את השתי סטיקים שלך

כדי שיעבדו בדואל צאנל ---> תשים , וכל השאר אוטומטי .

אבל קודם תעלה תמונה של ה spd מה cpu-z

פורסם
  • מחבר

אוקי. אז יש זכרונות בDUAL כבר.

תודה רבה.

מחכה לתשובה בנוגע לשאר השאלות.

פורסם

הלוח שלך לא נועל את המכפלה של המעבד בשביל חיסכון כלומר כשהמעבד במאמץ המכפלה עולה ל 8 וכשהמחשב במנוחה המכפלה יורדת ל 6 תשאיר את המכפלה במצב אוטומטי כמו שהיא עכשיו...

פורסם
  • מחבר

אחלה, תודה רבה.

נשארה רק שאלה אחת לא פתורה ואני מצטט את עצמי:

אני מניח שהזכרון מופיע בתדירות של 399.1 בCPU-Z כי הוא עובד ביעילות פי 2 ואז זה 800, אבל תקנו אותי אם אני טועה

והאם כדאי להגדיר את מהירות הזכרון בביוס על 800? כרגע היא על AUTO. אני מתכוון לDRAM CLOCK.

פורסם

קודם כל - תוריד גירסה חדשה יותר של התוכנה מהאתר הרשמי: http://www.cpuid.com/cpuz.php (טוב, שמתי לב שהורדת, אבל זה האתר רק ליתר ביטחון). נכון לרגע זה, הגירסה החדשה ביותר היא 1.39, כאשר לך יש רק את גירסה 1.32...

בקשר למכפלת המעבד - זאת תכונה של המעבדים שמורידה את המכפלה שלהם למינימום, שהוא 6, כדי לחסוך אנרגיה כאשר המעבד לא בשימוש. כאשר נעשה שימוש במעבד, המכפלה חוזרת להיות 8 (במקרה שלך, כיוון שיש לך E6400). אין לך מה לדאוג בקשר לזה, אבל אם זה ממש מפריע לך, יש אפשרות לכבות את זה בביוס (תחפש בחוברת של הלוח שלך).

(עריכה: ענו כבר)

אני מניח שפתרת את בעיית הזיכרון בתצורת DUAL, אז בקשר לשאלה האחרונה (לאיזו מהירות לקבוע את הזיכרון) - זה תלוי באיזה זיכרון יש לך. אם הזיכרון שלך הוא DDR2 800MHz, אז אתה יכול לקבוע אותו בביוס כ 800MHz, אבל אם הוא לא, אתה בעצם עושה OC לזיכרון, מה שיכול לגרום לבעיות אם אתה לא יודע מה שאתה עושה. כמו שאמר yehudaa - הכי טוב שתיתן תמונות של ה SPD של הזיכרון, ולפיהם נדע איזה זיכרון בדיוק יש לך.

פורסם
  • מחבר

ענו לי על כל השאלות כבר חוץ מהאחרונה.

הנה צילום של CPU-Z בקשר לזיכרון.

הזכרון עצמו זה שני סטיקים של DDR2 800 512

[attachment deleted by admin]

פורסם

אין צורך לקבע אתה נמצא על המהירות המוצהרת של הזיכרונות שלך לגבי ה 399 אל תתרגש אתה עובד במהירות 798 כך שמבחינתך אתה מנצל את מלוא המהירות זה עניין טכני של מכפלות והאמת שלא בא לי לבלבל לך את השכל למה זה 399 ולא 400 אני בטוח ש 2MHz לא יורידו את הביצועים של המחשב שלך... :)

פורסם

ש: הזכרונות שלי הם DDR 400MHz אבל כתוב לי ב CPU-Z / Sandra / Everest / AIDA שהם רק 200MHz. מה קורה פה?

(תופס לגבי כל זכרון DDR/DDR2 שמופיע בחצי מהמהירות שלו בתוכנות הנ"ל)

ת:משפחת הזכרונות של ה DDR (ראשי תיבות של Dual Data Rate),

בניגוד לזכרונות ה SDRam שולחים מידע פעמיים בכל סיבוב שעון

המהירות הבסיסית שלהם נשארה אותו דבר (133MHz, 166MHz, 200MHz, 266MHz, 333MHz) אבל המהירות האפקטיבית שלהם הוכפלה (266MHz, 333MHz, 400MHz, 533MHz, 667MHz)

הכל בסדר ואתה לא צריך לשנות כלום בביוס

פורסם
  • מחבר

מצויין.

כל השאלות נענו בהצלחה.

תודה רבה רבה לכולם.

אור.

( כן ככה קוראים לי )

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים