עבור לתוכן

אי השוויון נמשך - חוק טל יוארך בחמש שנים

Featured Replies

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3366528,00.html

21 שרים בעד, 1 נמנע (טוען שקיימת אפליה בלתי נסבלת ובכל זאת לא מצביע נגד). אני חושב שצריך להציב לאותם משתמטים (למרות שלפי החוק הם לא משתמשים) בחירה - שירות לאומי או צבא, רק מי שחולה/נכה או לא מסוגל לשרת צריך לקבל פטור.

פורסם

באמת חשבת שהם מתישהו ישרתו ? אתה לא מציאותי..דוסים תמיד ישבו בשקט בבתי כנסת שלהם ו"ילמדו" תתורה שלהם..בזמן שחיילים נלחמים..ואחרי מלחמה תמיד יקחו את הקרדיט שבזכות התפילות המעפנות שלהם ישראל תמיד מנצחת

פורסם

השאלה החשובה היא איך ליברמן הצביע בנושא :P

פורסם

השאלה החשובה היא איך ליברמן הצביע בנושא :P

הוא לחץ אל הקפתור לא ככה מצביעים בכנסת?אבל הדתיים לא צריכים לשרת קקי עליהם

פורסם

אי אפשר להכריח אותם לשרת. באופן כללי אני לא אוהב את הרעיון שהמדינה תחליט בשבילי מה לעשות. מה שכן אפשר לעשות, זה להתנות את זכות ההצבעה שלהם (לפחות) בשירות. ועל זה כבר היו לנו דיונים מאוד ארוכים.

בכל מקרה, חבל מאוד שלא עושים בקשר לזה שום דבר ונכנעים לסחטנות שלהם פעם אחרי פעם (ושוב, אני לא חושב שמלהכריח אותם לשרת היה יוצא הרבה טוב, אבל יש אלטרנטיבות מצויינות).

פורסם

פורסם
  • מחבר

אי אפשר להכריח אותם לשרת. באופן כללי אני לא אוהב את הרעיון שהמדינה תחליט בשבילי מה לעשות. מה שכן אפשר לעשות, זה להתנות את זכות ההצבעה שלהם (לפחות) בשירות. ועל זה כבר היו לנו דיונים מאוד ארוכים.

בכל מקרה, חבל מאוד שלא עושים בקשר לזה שום דבר ונכנעים לסחטנות שלהם פעם אחרי פעם (ושוב, אני לא חושב שמלהכריח אותם לשרת היה יוצא הרבה טוב, אבל יש אלטרנטיבות מצויינות).

אי אפשר שהם גם לא ישרתו בצבא וגם יקבלו קצבאות מהמדינה על זה שהם לומדים תורה, למה המדינה לא מביאה לסטודנטים באוניברסיטה את הכסף הזה? אני גם חושב שאי אפשר להכריח אותם אבל צריך ליצור עידוד לשירות צבאי כמו למשל משכורת גבוהה יותר לחיילים או תעודה לחיילים משוחררים עם הנחות במגוון תחומים ומוסדות ציבוריים.

פורסם

אני חושב שכן צריך להכריח ואת האלה של הלימוד תורה (או כל אחד שיש לו סיבה מיוחדת) שיעשה שירות לאומי

אני אישית חשבתי על פטור במס

פורסם

אין פה איזה חרדי...?

אני חושב שהדבר הזה ספציפית יוצר פילוג בעם "גדול העיניים" שלנו, שמסתכל תמיד על הדשא של השכן..אם הדתיים היו משרתים בצה"ל היו מפנים את השנאה שלהם למקום אחר, לא שזה טוב לשנוא כן..?

פורסם

רוב בדתיים הלאומיים משרתים הצה"ל

פורסם

יאללה תעשו כבר את ההבחנה בין דתיים לחרדים, שונה לגמרי - לדתיים כל הזכויות והחובות שיש לחילונים ולכן, רובם ככולם משרתים בצה"ל... החרדים לעומת זאת... Well, You know...

פורסם

אני יכול לקבל נייר טואלט??

אם תיקחו את הישיבות התיכוניות שיעור הגיוס שמה(ואני לוקח חמש ישיבות שאני מכיר) הוא כזה שכל מנהל היה מתגאה בו

בישיבות התיכונות כן, כי הם בד"כ שייכים לפלג הדתי- לאומי...

החוק הזה הוא ספיישל עבור החרדים בבני ברק ו100 שערים (וכו'..) שאחוז המתגייסים מהם הוא פשוט אפסי. יש עשרות (אם לא מאות) אלפי חב"דניקים וש"סניקים שלא מתגייסים בגלל שהחוק הזה מאפשר להם.

פורסם

אי אפשר שהם גם לא ישרתו בצבא וגם יקבלו קצבאות מהמדינה על זה שהם לומדים תורה, למה המדינה לא מביאה לסטודנטים באוניברסיטה את הכסף הזה? אני גם חושב שאי אפשר להכריח אותם אבל צריך ליצור עידוד לשירות צבאי כמו למשל משכורת גבוהה יותר לחיילים או תעודה לחיילים משוחררים עם הנחות במגוון תחומים ומוסדות ציבוריים.

עובדה שזה אפשרי :silly: ותכלס סטודניטים מקבלים מהמדינה הרבה יותר ממה שמקבלים הישיבות הרבה יותר

פורסם

כן.. הזכות לשירות מילואים.

פורסם

למה את הדוסים אי אפשר להכריח לשרת ואותי אפשר ?

לעזעזל גם לי לא בא כל כך לשרת..אבל בכל זאת הכריחו אותי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים