עבור לתוכן

בעייה בחיבור מסך LCD Fujicom Fckb32" למחשב

Featured Replies

פורסם

קניתי מסך טלויזיה לא מזמן והחלטתי לחבר אותו כמסך המחשב שלי...

המסך בעל חיבור HDMI וחיבור VGA.

במחשב יש לי כרטיס מסך ATI Radeon 9500 Pro עם יציאת VGA וDVI.

עם הטלויזיה קיבלתי כבל VGA אז כרגע הטלויזיה מחובר בחיבור זה... אבל איכות החיבור לא כל כך טובה...

הכיתוב במסך נראה לא חד ומאוד לא ברור... לכן אני רוצה לחבר את המחשב באמצעות כבל HDMI.

קניתי כבל DVI ל-HDMI עם 18+1 פינים.

ניסיתי לחבר את הטלויזיה אבל התמונה יצאה ירוקה לגמרי ומלאה ריצודים. ניסיתי לשחק עם ההגדרות של הכרטיס

מסך אבל זה לא עזר... ניסיתי גם לחבר את הטלויזיה למחשב אחר עם כרטיס מסך ATI Radeon X1800 XT עם 2xDVI.

וגם שם הייתה אותה תוצאה...

האם למישהו פה יש איזשהו פיתרון...? אני מאוד אשמח לעזרה...

תודה מראש

פורסם

לפני שאתה שובר את הראש - ראית פעם את המסך שלך מוציא תמונה יותר חדה וברורה ? יכול להיות שזה פשוט מה שהוא מסוגל לעשות (קשה מאוד לדעת מהתיאור שלך - אבל זו נקודה חשובה).

פורסם

באיזה רזולוציה בחרת ?

פורסם
  • מחבר

טוב אז קודם כל כן ראיתי אותו כמו שאמרתי הוא מחובר כרגע בכבל VGA והוא מוציא תמונה סבירה...

ודבר שני כשכתבתי שהוא מוציא תמונה ירוקה ומרצדת לא התכוונתי למשהו בקטנה... אלא ממש מרצד

וממש ירוק עד כדי כך שאי אפשר לראות כמעט כלום במסך...!

הרזולוציה הייתה 1360X768 אבל גם ניסיתי לשחק עם זה ולשנות רזולוציות זה לא ממש עזר

פורסם

לי יש בחדר FUJICOM LCD 32" ואני עובד עם VGA ורזולוציה 1024X768 ורואים מעולה !

פורסם

עם הטלויזיה קיבלתי כבל VGA אז כרגע הטלויזיה מחובר בחיבור זה... אבל איכות החיבור לא כל כך טובה...

הכיתוב במסך נראה לא חד ומאוד לא ברור...

אני מדבר על המשפט הזה ולא על הצעד אחד קדימה לאחר שהחלטת שיש איזו בעייה באיכות החיבור או הכבל , שינוי בין HDMI (או DVI - RGB) לבין VGA לא אמור להיות עד כדי כך בולט , בטח לא במסכי מדבקה. לכן צריך לבדוק אם יש בעייה לפני שמחליטים אם זה החיבור.

אז אם הבנתי אותך נכון אתה אומר שכבר ראית את המסך שלך מוציא תמונה חדה וברורה יותר (ושוב - אני מתייחס למשפט המצוטט) יחסית לתמונה שקיבלת מהVGA, תוכלך לרשום מאיזה מקור זה היה ובאיזה חיבור ?

פורסם
  • מחבר

בהשוואה לאותו מסך שהיה מחובר אצל מישהו שאני מכיר שאצלו החיבור היה בDVI לHDMI.

ולגבי רזולוציה של 1024X768... למה אתה שם את הרזולוציה הזאת? זו רזולוציה ל 4:3 ולא 16:9

פורסם

אולי ביגלל זה זה עובד טוב ?[אני לא יודע תנסה...]

פורסם
  • מחבר

זה לא עובד טוב...

זה מרוח ובלי קשר זה לא נראה משהו...

בכל מקרה תקשיבו הכבל שהיה לי היה כבל DVI ל HDMI עם 18 פינים DVI + פין ארוך...

החלפתי אותו עכשיו לכבל עם 24 פינים + פין ארוך... עכשיו זה לא ירוק ברוב הרזולוציות...

אבל ברזולוציות הרלוונטיות (כמו 1360X768) זה עדיין ירוק ומרצד...

מישהו מכיר סוגי כבלים אחרים אולי או פתרונות נוספים...?

פורסם

כנראה המסך שלך צריך לתמוך בPIXEL MAPPING בכדי להציג רזולוצייה טבעית כמו שצריך ללא בעיות תצוגה דרך ה HDMI.

זה קורה גם בדגמים של טושיבה, לפי אנשים הפתרון הוא 1024 על 768.

אתה יכול לקרוא כאן:

http://www.hometheater.co.il/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=25749

פורסם
  • מחבר

כנראה המסך שלך צריך לתמוך בPIXEL MAPPING בכדי להציג רזולוצייה טבעית כמו שצריך ללא בעיות תצוגה דרך ה HDMI.

אתה יכול לקרוא כאן:

תודה על התגובה נכנסתי לאתר אבל לא הצלחתי להבין עדיין פיתרון בשבילי...

מה זה הפיקסל מפינג ואין אני יכול לדעת עם יש לי תמיכה או לא...

ואם אין אז מה אני עושה...?

פורסם

תמיכה בשינויי פיקסלים להתאמה נכונה בין המקור לטלווזיה (בצורה דיגיטלית). אני לא מומחה גדול בתחום הספציפי הזה מכיוון שעוד לא עבדתי עם טלווזיות אלו אך אני כן יכול להגיד לך שניתקלתי בפורום שהבאתי לך בתרדים זהים לחלוטין לבעייה שלך כאן. והמסקנה משם היתה שאין מה לעשות חוץ מללמוד את הנושא לעומק לפני הקנייה. יכול להיות שהמקרה שלך עוד טוב , קראתי שם גם על מיקרים שגם בVGA אי אפשר היה לחבר ברזולוצייה מקסימלית (נראה לי בלינק שהבאתי לך).

כיוון שהמידע כן קיים שם - תשקיע טוב בחיפוש - בסוף תמצא ותוכל להמשיך לשאול באותם תרדים או לפתוח תרד חדש בנושא.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אתה יכול לקרוא כאן:

טוב חבר שלי קנה מסך LCD גם למחשב שלו... המסך שהוא קנה הוא Hisense 3334eu (אני לא בטוח לגבי הדגם המדוייק), המסך הזה הוא לא מסך מורכב אלא חברה מקורית... והמסך גם בעל נתונים טובים כולל מעבד תמונה חדש... (יבואן ניופאן). בכל מקרה בדקתי אצלו את אותם בעיות שיש לי... בחיבור VGA רגיל אצלו רואים את התמונה אפילו פחות טוב מאשר אצלי... אבל לעומת זאת עם חיבור DVI-D ל HDMI התמונה אצלו נראית מצויין על רזולוציה של 1360x768.

אצלי התמונה נראית זוועה... (יש לו כרטיס מסך דומה לשלי...) בכל מקרה אני לא יודע מה הבעייה... אם למישהו יש עוד רעיון למה אצלי בחיבור HDMI רואים לא טוב אני אשמח לתגובה...

נ.ב.

יכול להיות שאולי זה בגלל שהמחשב מוציא DVI-I והכבל שלי הוא DVI-D? (רק לפרוטוקול שגם הכרטיס שלו מוציא DVI-I אבל אצלו רואים טוב עם כבר DVI-D).

פורסם

הייס מה ? יבוא של ניופאן :) תהיה בטוח שמשהו רציני זה לא , אבל זה לא משנה לעניינך...

אני חושב שעדיין לא הפנמת כנראה מה הבעייה היא, כשרשמת שלא הבנת מהאתר מה הפתרון נראה כאילו שחשבת שיש כזה. לפי התיאור שלך זו בדיוק הבעייה והיא קשורה לתמיכה ותאימות לא להגדרות וחיבורים. אז דבר ראשון לפני שאתה מחפש פיתרון תפנים עובדה זו - שכנראה אין פיתרון וזה פשוט ככה, זה גם קורה במסכים מאוד טובים (אפילו בחלק מהדגמים של טושיבה עד כמה שאני זוכר).

זה לא רע שאתה ממשיך לחפש ולברר, תמיד קיים איזה סיכוי כל שהו, רק חשוב שלא תבזבז אנרגיות מיותרות בנסיון לחפש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים