עבור לתוכן

מחפש מעבד תקציבי - הכי זול ..ושיתן תמורה...

Featured Replies

פורסם

מחפש מעבד זול - שיעבוד טוב תחת XP עם אינטרנט מוזיקה ואימיול ביחד...

אני בונה מחשב זול לחבר, וצריך מעבד סוקט 775... או אם יש הצעות יותר טובות אני אשמח לשמוע...

הרעיון הוא להוציא מינימום כסף ולקבל מחשב משרדי בסיסי...

למישהו יש הצעות למעבד + לוח, זול כמה שיותר אבל שיעבוד טוב עם הישומים להעיל?

בחרתי 775 בגלל האפשריות שדרוג בעתיד... יש לוחות שיתמכו ב1066 ובC2D כמו זה אלה:

http://zap.co.il/models.asp?Sog=C-MotherBoard&DB68907=299552&DB68882=128928&DB69157=178021

מעבדים כאלה:

http://zap.co.il/models.asp?Sog=C-CPU&orderby=price&DB205463=205472&DB205045=205518&DB205030=205031

מה יתן ביצועים יותר טובים אינטל\AMD..?

זרקו לי כל דבר.. העיקר שיהיה זול ושיעבוד טוב בXP..

בראל.

עריכה:

בניתי שתי מערכות מחשב: אחת מבוססת אינטל:

מעבד: Pentium 4 630 64Bit - 3Ghz with 2MB Cache - 90nm - 800Mhz Bus speed - Hyper transport - Fan - Retail box

לוח: GA-945GM-S2 rev. 1.0

זיכרון: X2 Twinmos DDR2 512MB 667MHZ CL5

מחירים:

לוח: 484 ₪

מעבד: 411 ₪

זיכרון: 360 ₪

כללי : 1255 ₪

אחת מבוססת AMD:

מעבד: Athlon 64 3200+ Socket 939 AMD VENICE STEP E6

לוח: ATI SAPPHIRE AMD 939 VGA X300 128M+TV+LAN+RAID

זיכרון: Kreton DDR 512Mb 400MHz CL3 X2

מחירים:

מעבד: 369 ₪

לוח: 400 ₪

זיכרון : 400 ₪

כללי: 1169 ₪

אני צריך גם ספק אבל אני מאמין שאחד ג'ינרי פשוט לא יעלה יותר מ90 שקל...לא?

דעות על המפרטים הזולים הנ"ל..?

• תגובות 32
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה צריך לבחור בשקע AM2 לפי תיאור הצרכים שלך, גם כעת קניה זולה יותר אבל עדיין איכותית וגם

יכולת שדרוג לנגזרת כפולת הליבה של ה K10.

ציין את מסגרת התקציב למחשב, זה מה שמגדיר את המפרט.

בגדול 3 אפשרויות:

א. הכי זולה - אתלון 64 3800 חד ליבה עם 1 ג"ב זכרון (מעבד של 512 שקל)

ב. באמצע - אתלון 64 3800 X2 עם 1 או 2 ג"ב זכרון (מעבד החל מ 640 שקל)

ג. קצת יקר - e6300 (מעבד החל מ 950 שקל)

אזהרה: בשום מקרה אל תקנה מעבד מסדרת הפנטיום 4, עבר זמנו מזמן ואני משתמש במילים עדינות.

פורסם
  • מחבר

אין תקציב.. :-\ מחפש את המחשב הכי זול שיריץ XP כמו שצריך, לא לOC, לא למשחקים , עבודה משרדית נטו+ קצת מוזיקה אימיול וסרטים.. לא מקודד כלום לא עושה בנצ'מרקים של כלום...

שוב- אחד שיריץ XP ואקספלורר + ווינאמפ ואימיול ביחד.. זה הכל...

תודה רבה.. :xyxthumbs:

עריכה:

אוקי מצאתי לוח אם אחר ל AMD שהוא מתאים ל AM2

FOXCONN K8M890M2MA-RS2H

294 ₪

מה עדיף זה הוא ההוא מהמפרט בהודעה המקורית?

פורסם

Sempron AM2 יעשה את העבודה...

הSempron הוא מעבד שבנוי ונוצר לעבודה בווינדוס,הAthlon לגיימנינג.

בנוסף לכך,יותר ממנו אתה לא צריך,ועדיף על כל Pentium 4.

פורסם

למען השקעה מינימלית בעתיד ,המעבד שנותן את הכי הרבה ביצועים בהכי מעט כסף הוא הX2 3800 והוא עולה בין 620 ל670 ש"ח ! במחיר הזה אתה לוקח מעבד הרבה יותר טוב מה630 גם במצב חד ליבתי (והX2 הוא דו ליבתי).

בנוסף GA-M61VME-S2 שעולה בסביבות 390 ומבוסס nforce 400, שני זכרונות של NCP 512mb DDR II 667 במחיר 180-200 כל אחד.

סה"כ ממוצע של 1430 ש"ח למחשב חזק עם ליבה כפולה שלוקח כל PD 8XX או 9XX וזול יותר.

עוד 200 ש"ח למחשב חזק בהרבה מהמפרטים שנתת לא יהרגו אותך וזו השקעה מומלצת ומשתלמת!

פורסם
  • מחבר

זה לא הוצאה שלי... של חבר..

ביקש לעשות את זה הכי זול שאפשר - כנראה ש 1500 זה המינימום שאפשר להוציא כדי לקבל מחשב שיעבוד...

בכל מקרה Xvertigo, RonTwins, תפוחים, תודה רבה,

אני יעדכן אותו ונראה מה הוא יחליט, המפרט של אקסורטיגו נשמע הגיוני מאוד למחיר - ועל זה אני ימליץ לו!

שוב תודה רבה. :xyxthumbs:

פורסם

אגב זה לא כולל מארז, כונן אופטי, כונן קשיח ושאר ירקות.

תראה, אתה חייב לקחת ולהשקיע עוד קצת ולקחת מעבד כפול ליבה, זה משהו שלא מבינים עד שאין לך אותו...

נגיד חבר שלך מפעיל אימול, וינמאפ, אינטרנט ועוד משוה.... אתה תראה כשהוא יקנה חד ליבה כמ הוא יצטער שזה זז די לאט...

ברגע שיש לך מעבד דו ליבתי אפילו אחד זול ופשוט כמו פנטיום די, כל התהליכים זזים הרבה יותר טוב ומהר ללא כל הפרעה... זאת פשוט חוויה לעשות 3 או 4 פעולות ביחד ולהנות מזה פשוט ולא לחכות ...

פשוט המלצמה מכולם, לא תבין עד שלא יהיה לך או לו מעבד כפול ליבה.... זה משהו שחובה פשוט.

הצעתי לו כפול ליבה אם תשים לב :smile1:

פורסם

זה לא הוצאה שלי... של חבר..

ביקש לעשות את זה הכי זול שאפשר - כנראה ש 1500 זה המינימום שאפשר להוציא כדי לקבל מחשב שיעבוד...

בכל מקרה Xvertigo, RonTwins, תפוחים, תודה רבה,

אני יעדכן אותו ונראה מה הוא יחליט, המפרט של אקסורטיגו נשמע הגיוני מאוד למחיר - ועל זה אני ימליץ לו!

שוב תודה רבה. :xyxthumbs:

אין פסול במחשב תקציבי, לכן תלך על מעבד AMD בשקע AM2, אבל אסור להגזים, תקנה את לוח ברירת

המחדל למחשב AM2 מוכלל (מבוסס gf6150), זכרון בכמות של 1 ג"ב, ומארז זול אבל איכותי של hec

לוח אם: 460 שקל

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=M2NPV-VM&cart=117182563110551〈=heb

זכרון שעובד עם הלוח הנ"ל 600 שקל

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=AET660UD00-25Dk&cart=117182563110551〈=heb

מעבד: 400 שקל

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=SDA3400CNBOX&cart=117182563110551〈=heb

מארז: 280 שקל

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=6K60&cart=117182563110551〈=heb

לא כדאי להתחכם ולנסות לקבל מחשב עוד יותר זול, זה יעלה ביוקר.

[br]פורסם בתאריך: 18.02.2007 בשעה 12:03:38

תראה, אתה חייב לקחת ולהשקיע עוד קצת ולקחת מעבד כפול ליבה, זה משהו שלא מבינים עד שאין לך אותו...

נגיד חבר שלך מפעיל אימול, וינמאפ, אינטרנט ועוד משוה.... אתה תראה כשהוא יקנה חד ליבה כמ הוא יצטער שזה זז די לאט...

ברגע שיש לך מעבד דו ליבתי אפילו אחד זול ופשוט כמו פנטיום די, כל התהליכים זזים הרבה יותר טוב ומהר ללא כל הפרעה... זאת פשוט חוויה לעשות 3 או 4 פעולות ביחד ולהנות מזה פשוט ולא לחכות ...

פשוט המלצמה מכולם, לא תבין עד שלא יהיה לך או לו מעבד כפול ליבה.... זה משהו שחובה פשוט.

כפול ליבה זה לא חובה, לא צריך להגזים, התוכנות שציינת יזוזו אותו דבר עם חד וכפול ליבה. למשל,

יותר חשוב שיהיה לו 1 ג"ב זכרון ולא חלילה רק חצי גיגה.

פורסם

חבל לקנות מחשב בשביל לשדרג אותו

(לקנות לוח 775 בשביל לשדרג ל-C2D)

משקיעים עוד 200 שקל מעכשיו ולוקחים X2 3800 שיספיק להמון זמן לשימושים האלה

פורסם

חבל לקנות מחשב בשביל לשדרג אותו

(לקנות לוח 775 בשביל לשדרג ל-C2D)

משקיעים עוד 200 שקל מעכשיו ולוקחים X2 3800 שיספיק להמון זמן לשימושים האלה

אם הוא באמת לחוץ על כל שקל כרגע, שייקח סמפרון ב 300 שקל וכאשר כפולי הליבה

שייגזרו מ ה K10 הוא יוכל לעדכן את המחשב.

לשימוש בסיסי (באמת) כפולי ליבה הם ממש לא חובה כעת, זה בגדר פינוק, לא הכרח.

פורסם

לא הכרחי אבל זאת תוספת משמעותית

פורסם

לא הכרחי אבל זאת תוספת משמעותית

תראה, אני חי טוב מאוד עם אתלון 64 3800+ חד ליבה אבל עם 2 ג"ב זכרון ולוח לא מוכלל,

בזמן האחרון הרכבתי מערכת עם 3800 X2 עם 1 ג"ב זכרון ולוח לא מוכלל ועם vista home,

אני חש לא מי יודע מה שלם עם זה, כפול ליבה ללא יותר זכרון 1 ג"ב ולוח מוכלל יחד עם ויסטא זה

נראה לי קצת חסר משהו.

אני חושב שכאשר הדרישה לתקציב נמוך ככל האפשר (ולא סתם הצגה של מי שחושב שתמיד עובדים עליו)

היא אמיתית, צריך ללכת על חד ליבה (300-400 שקל), 1 ג"ב זכרון (במיוחד אם מדובר על ויסטא), וכרטיס

גרפי לא מוכלל.

אולי לוח מבוסס 690 וזכרון נפרד למעבד הגרפי יעזרו.

פורסם

אם אתה מחפש בכל פינה להוזיל אז כן

אבל אין תוספת ביצועים יותר משמעותית מכפול ליבה עבור אותה תוספת מחיר (בהנחה שהמערכת ממוצעת, 1GB זיכרון פנימי, כרטיס מסך סביר - אפילו אם מובנה)

תחשוב שבהפרש של 300 שקל (בין Sempron פשוט ל-X2 3800) אתה קונה בערך עוד סטיק של 512MB (בהנחה שכבר יש 1GB זה לא הבדל משמעותי) או משפר את הלוח אם ל-nForce 570 Ultra (אפס תוספת ביצועים) או משפר את הכרטיס מסך מ-7300GS ל-7600GS לדוגמה

כל התוספות הנ"ל זניחות מבחינת תוספת ביצועים לעומת הכפול ליבה

פורסם

התקנתי בזמו האחרון שתי מערכות שהותקן עליהם ויסטא, שניהם עם לוח מוכלל (זהה), אחת עם 3500 חד ליבה

ואחת עם 3800 X2, בשימוש רגיל (אינטרנט, היסתכלות על תמונות) לא שמתי לב להבדלים ניכרים.

כמובן שאני בעד כפולי ליבה אבל ענין הכרטיס הגרפי הלא מוכלל חשוב, הוא מכה במערכת פעמיים, פעם אחת

הוא שודד חלק מהזכרון מבחינת כמות, פעם שניה הוא שודד חלק מערוץ התקשורת בין המעבד לזכרון.

לשימוש בסיסי, וכאשר מדובר במחשב זול בזה הרי מדובר, אני באמת מתלבט מה יותר חשוב ומה ישפיע

על חווית השימוש באופן יותר משמעותי, כפול ליבה או כרטיס גראפי לא מוכלל עם זכרון עצמאי משלו (לפחות

128 מ"ב).

יש כאן מקום לסקירה.

גם חסר לוח mATX לא מוכלל שיותר זול מהלוחות המוכללים באופן משמעותי, למשל 400 שקל, לוח

ATX מאלץ קניית מארז גכדול ויקר יותר שגם תופס מקום גדול יותר מה שלא כל כך רצוי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים