עבור לתוכן

2 מגברי שרת עם משוב משותף ממבחן הנדסאים

Featured Replies

פורסם

יש לי 2 תרגילים של מבחן הנדסאי של שנה שעברה ואני חייב לדעת דרך הפיתרון.

מצורף קובץ PDF עם התרגילים.

אשמח לפיתרון סרוק ...

תודה אנשים !

[attachment deleted by admin]

פורסם

אוי אחי אם היה לי סורק בכייף הייתי פותר לך את התרגיל הראשון,זה תרגיל מעצבן אפשר לומר :pissed:

שמע אני אנסה להסביר לך אם לא תבין תשאל

המגבר הראשון הוא למעשה מגבר משווה לכן V1 יהיה גל ריבועי,במתחים של +-10V,המתח V2 יהיה גל משולש בגלל הקבל שנטען בצורה ליניארית.

אני ממליץ לך שאתה פותר לחלק את הדף לשתיים,בחלק אחד תכתוב "כאשר V1=10V" ובחלק השני "כאשר V1=-10V"

עכשיו תוכל למצא את V2 כפונקציה של V1 וVX ,המתח VX הוא המתח בכניסת ה + של המשווה,אני מאמין שתסתדר עם זה,התשובות אמורות לצאת ככה:

כאשר V1 שווה ל10V אז V2 יוצא מינוס 2.5V וכאשר V1 שווה למינוס 10V אז V2 יוצא 2.5V.

לאחר שיש לנו את המתחים של V1 וV2 מה שנשאר זה למצא את הזמנים T1 וT2.

כאשר V1 שווה ל10V אז הזרם IC שווה לאחד ושני שליש מילי אמפר (גם כאן אני מאמין שתבין איך למצא את IC,אם לא תבין תשאל אני אסביר)

עכשיו תוכל למצא את המתח על הקבל VC! פשוט תציב בנוסחה של טעינת קבל בזרם קבוע ותמצא,ישאר לך נעלם אחד והוא T)

V2 למעשה שווה למינוס VC לכן תוכל להציב במקום VC מינוס 2.5V (שים לב שVC בזמן ההתחלתי שווה ל2.5V) ואז תמצא את T,אמור לצאת לך 1.5 מילי שניות.

נקרא לזמן שמצאנו T1.

עכשיו נחשב את T2,פשוט נמצא את IC כאשר V1 שווה למינוס 10V יצא לך 0.833 מילי אמפר,שוב פעם תציב בנוסחה של טעינת קבל ותמצא את VC,הפעם VC שווה לV2,וכך תמצא את T2 אמור לצאת לך 3 מילי שניות.

וזהו את הסעיף הראשון סיימת לאחר הסרטוט!

בסעיף ב זה ממש פשוט V2P-P=5V

גם סעיף ג פשוט,את תדר התנודות אתה מוצא על פי F=1/T

ואת הדיוטי סייקל אתה מוצא ככה:

הזמן כאשר המתח חיובי לחלק בכל זמן המחזור,כפול מאה שיצא באחוזים (אני חושב שאמור לצאת לך 33%.)

עריכה: צירפתי הסבר למציאת V2.

http://www.2send.us/uploads/91726bbe84.JPG

פורסם

יש למישהו הסבר מפורט אולי סרוק או קישור לפתרונות לכאלו שאלות ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים