עבור לתוכן

לוח אם, זיכרון ומעבד למחשב - 1500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

OMRIJ - אל תהיה נעול סתם... כולנו הסכמנו שבתקציב הזה 2X3800 עדיף על 805 אבל (בפעם הרביעית):

1. פותח הת'רד רוצה יכולות שדרוג ולכן זה פרמטר חשוב גם למי שרוצה להתאים לו מפרט - אני מסכים איתו לחלוטין בעניין (ואתה לא).

2. למרות שהוא חלש יותר, 805D יספיק לו מעל ומעבר ובשימושים שלו אין ולא יהיה כל הבדל בינו לבין 2X3800 - אפס הבדל!

3.* ראית/שמעת/קראת על מישהו ששידרג ל-K8L?

* ערכת/קראת השוואת ביצועים של מעבדי AMD שעוד לא יוצרו עם C2D?

* אתה יודע מה יהיה מחירם של מעבדי AMD האלה?

* האם הם יהיו משתלמים ביחס למחירם?

מכיוון שאני יודע שענית על כל השאלות האלה ב-לא מיידי אני מקווה שעכשיו ברור לך למה יש סיכון בתכנון של שדרוג ל-AM2.

4. מעבדי קונרו, נכון לזמן הקרוב, הם המשתלמים ביותר ומחירם רק יורד וכל הזמן יוצאות גרסאות נוספות. לכן השדרוג כאן עדיף.

קפיש?

BLACKX - אולי תקצר את הויכוח ותציג את העדפותיך בעניין?

• תגובות 30
  • צפיות 1.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תאמין לי שאני לא נעול

אבל אתם פשוט מטעים אותו

ה805 נחות בהרבה מה3800

הAM2 מאפשר שדרוג

קפיש?

אם יהיה לו K8 X2 הוא לא יצטרך לשדרג לC2D

אין שום סיבה לעשות שדרוג כזה

אתם בעצם אומרים לו תוציא 600 שקל היום על מעבד (למרות שאתה יכול לקבל מעבד הרבה יותר טוב באותו מחיר)

בשביל שבעתיד תוכל לקנות מעבד בסכום נוסף (ותתקע עם 805 שלא תצליח למכור) שלא יתן לישומים שלך שום יתרון על פני K8 כפול ליבה

באמת מאוד חכם...

פורסם

לפני שאנחנו ממשיכים את הדיון הזה.

יש לי שני שאלות לפותח הת'רד.

1. מתי אתה מתכוון לקנות את השילוש?

2. מה אתה מעדיף עלמנת להכריעה

פורסם

"הAM2 מאפשר שדרוג"

"אם יהיה לו K8 X2 הוא לא יצטרך לשדרג ל"C2D

הלוואי עלי יכולות הנבואה שלך :o

לסיכום:

* אם יכולת השידרוג מאוד חשובה ויש כוונה ממשית לשדרג בשנה-שנתיים הקרובות - הייתי הולך על ההצעה שלי עם ה-805/P945

* אם הביצועים בזמן הקרוב יותר חשובים והרצון לשדרג בעתיד הוא רק בגדר משאלת לב עקרונית - הייתי הולך על 2X3800/AM2 ומקווה לטוב.

פורסם

איזו נבואה?

מדובר בעובדות, מעבדי K8L יעבדו עם AM2

בנוסף, אתה באמת חושב שיש מישהו עם K8 X2 שמשתלם לו לשדרג לC2D?

ההצעות שלכן פשוט גרוועת, אתם נעולים כ"כ חזק על הC2D שקשה לכם לראות מה באמת כדאי לו

שדרוג עוד שנה-שנתיים? :lol:

בטוח שC2D לא יהיה מומלץ בתקופה הזאת

*intel nehalem*

פורסם
  • מחבר

ובכן, לא התכוונתי לפתוח במלחמת עולם.. :nixweiss:

אבל תודה לכל אלו שנכנסו עם כל הלב לדיון :yelclap:

בכל מקרה, אני כרגע מדבר על רצון עקרוני לשידרוג, אבל מה שכן אני מכוון ללוח אם עם כרטיס מסך מובנה ואם יש כאלו, אז עם יציאת DVI. מצטער שלא הייתי ברור קודם לכן

<אלא אם כרטיס מסך מובנה זה בכלל לא טוב, ואז אולי הכיוונים שנתתם לי נכונים>

תודה לעונים!

פורסם

איזו נבואה?

מדובר בעובדות, מעבדי K8L יעבדו עם AM2

איך אתה יכול לדבר על עובדות אם המעבדים האלה עדיין לא קיימים? יש הבטחות, יש הנחות אבל אין שום דבר מעבר לזה. כנראה שזה יהיה אפשרי אבל לומר שזו עובדה זה יותר מדי "אורי גלר" לטעמי.

שדרוג עוד שנה-שנתיים? :lol:

בטוח שC2D לא יהיה מומלץ בתקופה הזאת

*intel nehalem*

C2D לא ימות עוד שנה-שנתיים והוא רק יהיה זול יותר. לראיה - מתי הוציאו את ה-2X3800? אתמול? לפני חודש? ועדיין הוא מעבד מאוד מומלץ. זה הכל עניין של שימושים, ביצועים ותקציב. לשימושים שלו C2D יהיה מומלץ מאוד גם בטווח הזמן הזה בדיוק כמו שה-3800 עדיין מומלץ כיום. את ה"נחלם" יקחו הגיימרים ועורכי הוידאו... לפחות בהתחלה.[br]פורסם בתאריך: 17.02.2007 בשעה 17:57:02

ובכן, לא התכוונתי לפתוח במלחמת עולם.. :nixweiss:

אבל תודה לכל אלו שנכנסו עם כל הלב לדיון :yelclap:

בכל מקרה, אני כרגע מדבר על רצון עקרוני לשידרוג, אבל מה שכן אני מכוון ללוח אם עם כרטיס מסך מובנה. מצטער שלא הייתי ברור קודם לכן

<אלא אם כרטיס מסך מובנה זה בכלל לא טוב, ואז אולי הכיוונים שנתתם לי נכונים>

תודה לעונים!

אם אתה רוצה איזושהי התאמה למשחקים - אל תיקח כרטיס מסך מובנה. אפילו 7300GS יהיה עדיף.

פורסם
איך אתה יכול לדבר על עובדות אם המעבדים האלה עדיין לא קיימים? יש הבטחות, יש הנחות אבל אין שום דבר מעבר לזה. כנראה שזה יהיה אפשרי אבל לומר שזו עובדה זה יותר מדי "אורי גלר" לטעמי.

יש הצהרות של AMD ויצרניות הלוחות

חוץ מזה, אאל"ט כבר הריצו מעבד כזה (ברצלונה) ב(מיני) הדגמה על לוח AM2

C2D לא ימות עוד שנה-שנתיים והוא רק יהיה זול יותר. לראיה - מתי הוציאו את ה-2X3800? אתמול? לפני חודש? ועדיין הוא מעבד מאוד מומלץ. זה הכל עניין של שימושים, ביצועים ותקציב. לשימושים שלו C2D יהיה מומלץ מאוד גם בטווח השמן הזה בדיוק כמו שה-3800 עדיין מומלץ כיום. את ה"נחלם" יקחו הגיימרים ועורכי הוידאו... לפחות בהתחלה.

מעבד מאבד את הרלוונטיות שיוצא תחליף טוב יותר

הK8 קיים כבר הרבה זמן אבל עד הC2D לא היה לו תחליף טוב יותר

ברגע שיצא הC2D הוא איבד את הרלוונטיות בתקציבים שמאפשרים לקחת C2D

בדיוק כמו שהפרסלר והסמית'פילד איבדו את הרלוונטיות שלהם ברגע שכפול ליבה של AMD עולה פחות או יותר אותו דבר

בקשר לכרטיס מסך המובנה, אני מסכים שכדאי לקחת משהו נפרד כמו 7300

פורסם

זה בדיוק מה שאני טוען - גם אם ה-K8L יהיה עדיף על ה-C2D גם במחיר וגם בביצועים, עדיין ה-C2D יהיה מומלץ מאוד למי שלא חייב מחשב סופר חזק. בדיוק כמו שה-2X3800 מומלץ היום למי שיש תקציב מוגבל ושימושים משרדיים.

בדיוק מהסיבה הזו אני חושב שמי שמתכנן שדרוג עתידי בשימושים לא כבדים במיוחד ובתקציב מוגבל - לקחת היום P-D כפול ליבה ולשדרג בהמשך ל-C2D כי הם יעלו הרבה פחות מה-K8L שרק ייצאו וחזקים בהרבה מה-2X3800 שיש כיום.

K8L ונחלם יהיו מיועדים לשוק הבינוני-גבוה - לפחות בהתחלה ולכן מתאימים פחות כיעד לשדרוג בעתיד הנראה לעין.

פורסם

אתה פשוט לא קולט, כמה נעול אפשר להיות?

זה בדיוק מה שאני טוען - גם אם ה-K8L יהיה עדיף על ה-C2D גם במחיר וגם בביצועים, עדיין ה-C2D יהיה מומלץ מאוד למי שלא חייב מחשב סופר חזק.

בדיוק כמו שה-2X3800 מומלץ היום למי שיש תקציב מוגבל ושימושים משרדיים.

איך זה מתאים למה שאתה מציע לו בדיוק?

בדיוק מהסיבה הזו אני חושב שמי שמתכנן שדרוג עתידי בשימושים לא כבדים במיוחד ובתקציב מוגבל - לקחת היום P-D כפול ליבה ולשדרג בהמשך ל-C2D.

לקחת מעבד פחות טוב בשביל האפשרות להוסיף כסף ולקנות מעבד נוסף בעתיד

כלכלה זה לא הצד החזק שלך, נכון?

ונחלם יהיו מיועדים לשוק הבינוני-גבוה - לפחות בהתחלה ולכן מתאימים פחות כיעד לשדרוג בעתיד הנראה לעין.

תתפלא, עוד שנתיים מרובעי ליבה יהיו סטנדרט

(מה AM2ש יאפשר לו)

כרגע C2D נראה לך כמו המעבד המושלם, ברגע שיצאו מעבדים מהירים יותר כמו נהלם הוא יהיה מיושן בדיוק כמו 805 כיום

לא יהיה משתלם לשדרג אליו

בכלל, נדירים המצבים בהם אדם משדרג רק מעבד ונשאר עם אותו זכרון ולוח

פורסם

טוב - רשמית נמאס לי מהדיון הזה..

נראה שיש לך בעיות לוגיקה קשות OMRIJ אבל אולי זה אני שלא מצליח להסביר...

BLACKX - תקרא, תשקול ותראה לאיזה מסקנות אתה מגיע פה - בהצלחה.

אם יש לך עוד שאלות קונקרטיות - אשמח לעזור. מכיוון שלא נראה לי שאתה באמת מתכנן שדרוג ודאי עדיף שתלך על 2X3800 ותקווה לטוב.

פורסם

tmpusr

לקנות מחשב בשביל לשדרג זה טימטום ואמרתי את זה כבר ל-urib בדיון בדיוק הפוך (למה לא כדאי לקנות AM2 על פני C2D במחירים זהים)

לא קונים מחשב במחשבה כבר על השידרוג הקרוב של המעבד

עזוב עכשיו K8L עזוב Nehalem

קונים מה שטוב היום

ובמקרה שלנו זה X2 3800

blackx

לך על לוח מבוסס 6150 (כמו DFI Infinity C51)

יהיה זול ומתאים כל עוד לא מתוכננים לו משחקים

פורסם

נראה שיש לך בעיות לוגיקה קשות OMRIJ אבל אולי זה אני שלא מצליח להסביר...

אני מבין מצויין

אתה זה שלא מבין שהדרך מחשבה שלך היא לא נכונה.

לדוגמא:

לבן אדם יש תקציב X לקנות מכונית

בתקציב הנ"ל הוא יכול לקנות טויוטה או לאדה

שניהם יקחו אותו למקום העבודה ויעשו את העבודה

אתה בעצם אומר לו קח את הלאדה ובעתיד תחליף למרצדס

למרות שגם את הטויוטה הוא יוכל להחליף בקלות בעתיד לBMW

ובכל מקרה הטויוטה תהיה יותר ממספיקה בשבילו.

אני מניח שלא צריך להסביר את המשל והנמשל :)

פורסם
  • מחבר

סיכום (ביניים?)

כמה הצעות שאספתי היום, כולן לגבי המעבד הזה: AMD 3800 64X2 energy efficient 65W

ASUS M2NPV-MX

transcend 512MB DDR2 667 PC5300 X2

מחיר כולל: 1674

MSI-K9NGM

זיכרון של סאיון (?) 667 512X2

מחיר כולל: 1520

ASUS M2V - K8T890

זיכרון SAMSUNG

כ.מסךGEFRCE 7100

מחיר כולל: 1450

מה דעתכם?

פורסם

ההצעה הראשונה - לוח אם מצויין שכולל יציאת DVI אם תרצה לחבר ל-LCD.

לא מכיר את הזכרונות

עריכה - התכוונתי ללוח האם הזה: ASUS M2NPV-VM (כולל כרטיס מסך מובנה + DVI . אם אתה לוקח כרטיס מסך נפרד אין בכך צורך)

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=2872&Pname=ASUS

המלצתי:

לוח אם : ASUS M2NPV-VM ¤ 513

מעבד : AMD ATHLON 64 3800+ 2.4GHz 512KB CACHE SOCKET AM2 - STEPPING F2 - ADA3800CNBOX - BOX ¤ 525

זיכרון : TWINMOS 1024MB (512X2) DDR2 667MHz CL5 ¤ 493

סה"כ כל המוצרים (כולל מע"מ) : ¤ 1531

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים