עבור לתוכן

עזרה דחופה לגבי HD שאולי הלכה לו הMBR

Featured Replies

פורסם

ככה אני אספר לכם את הסיפור

היה לי מחשב נייד שהתפגר לו הלוח אם לפני כמה זמן וכל השאר נשאר שלם.

כמובן שמה שהיה חשוב לי זה הHD והוא נשאר בסדר גמור וכל החומר של הלימודים וכל הדברים שהורדתי ושמרתי והמוסיקה שלי הכל בסדר.

קניתי קופסא חיצונית בחיבור USB וחיברתי , אתמול חיברתי במחשב של חבר שלי והכל היה טוב זה עבד והכל היה בסדר (לצערי לא היה לו מקום לגבות לי כמעט 60 גיגה)

קניתי מחשב חדש לי ולחברה שלי והתקנתי לה הכל ואז ניסיתי לחבר את זה למחשב שלה (לוקח זמן עד שמצליחים להעביד את זה אבל בסוף זה עובד - כך היה אצל חבר שלי וכך במחשב שלה)

לבסוף זה עבד אבל אז אמר שישנה איזה בעיה והוא לא הצליח לכתוב או משו כזה.

עשיתי RESTART ואז כשעלה הWIN הוא ניסה לעשות CHKDSK לכונן הזה ואמר שכנראה שהMBR IS CORRUPTED.

עכשיו אני ידוע שברמת העקרון זה אומר שאני כנראה אאלץ לפרמט את הHD וכל מה שהיה לי כרגע שם לא בנמצא

האם ישנה דרך לשחזר הכל?? מעבדה מקצועית? מעבדה פחות מקצועית?? תוכנה כלשהי??

אני חיייייייייב עזרה - כל החיים שלי שם כל הלימודים שלי , ה-כ-ל

תודה רבה לכולם מראש

פורסם

תעשה בוט דרך דיסק של WIN XP

תכנס לRECOVERY CONSOLE

תנסה להריץ שם CHKDSK עוד פעם

במידה וזה לא עוזר, תשתמש בפקודה FIXMBR

פורסם
  • מחבר

קודם כל , תודה .

דבר שני,האם אפשר לבצע דבר כזה על HD שמחובר דרך USB??

בRECOVERY CONSOLE?? זה יעבוד?

פורסם

גם אם זה כונן של מחשב נייד אפשר לחבר אותו למחשב שולחני ככונן רגיל לכל דבר, יש מתאמים לכבל נתונים מ-2.5 ל-3.5 אינץ' שיאפשרו לך לחבר את הכונן, מדובר הרי באותה טכנולוגיה בדיוק פשוט רק הכונן קטן יותר.

בקשר לבעיה שלך, בלינק הזה: http://www.ntfs.com/mbr-damaged.htm אפשר לראות שאם רק ה-MBR הלך אז אפשר לבצע פעולות קריאה/כתיבה על הדיסק אם עושים בוט מדיסק אחר. ובכל מקרה גם כתוב שם מה שהקודמים אמרו שאפשר לבצע פקודת שחזור דרך הדיסק התקנה של XP (כל עוד מדובר בפרטישן עם NTFS, ואני מקווה מאוד שכן).

מקווה מאוד שיעזור.

פורסם
  • מחבר

האם מספיק לי ממיר כבל נתונים מ3.5 ל-2.5?? או שזה צריך גם חשמל??

כלומר האם HD 2.5 מקבל את החשמל מכבל הנתונים או שיש לו עוד חיבור?

כי מצאתי מקום שיש בו כבל בלבד של 3.5-2.5

ומצאתי חנות שיש בה מן מעגל אלקטרוני שיש בו כניסה ל3.5 כניסה ל2.5 וכניסה לחשמל...

המון המון תודה לכם

פורסם
  • מחבר

טוב הצלחתי סוף סוף לחבר את זה

הגעתי לRECOVERY CONSOLE עשיתי FIXMBR...

עכשיו שוב חיברתי דרך USB

אני רואה את הHD אבל הוא כאילו ריק...

אני מנסה להשתמש בתוכנות של NTFS RECOVER (הHD אכן היה/עדיין NTFS) וזה לא כל כך עובד...

התכנות האלה טוענות שאפשר לשחזר גם מפירמוט השאלה אם זה באמת נכון ואם בכלל כדאי לי לפרמט...

איך אני ממשיך?

נראה כאילו אין PARTITION עכשיו....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים