עבור לתוכן

dvdrip

Featured Replies

פורסם

מסקרן אותי לדעת למה כשמורידים סרטי dvdrip או סרטים בפורמט דומה יש את הפסים השחורים הגדולים האלה?? למה זה מועיל?

והאם יש דר להעלים אותם עם תוכנה כל שהיא?

(**מקווה שזה לא ווארז.)

פורסם

סרטי קולנוע מצולמים במסך רחב (widescreen - 16:9), זה גם ה"יחס" של ההקרנה בבתי הקולנוע, וגם של טלויזיות LCD סלוניות.

בכל מקרה, כי המסך מחשב שלך הוא 4:3 או דומה (5:6 בקירוב ל LCD של מחשב, נדמה לי...) אז אתה רואה פס למעלה ופס למטה בשביל להשלים את התמונה.

בכל אופן, בנגן BSPLAYER יש אפשרות לעשות ZOOM לסרט ובכך לחתוך את הצדדים ולהתקרב פנימה...

קצת יוריד את האיכות, וגם יחסיר לך חלקים קטנים מהסרט, אבל אם אתה רוצה לראות גדול יותר זה הפתרון הכי שימושי.

פורסם
  • מחבר

אם אני יראה סרט בlcd או פלאזמה שתומכות ב 16:9 הפסים השחורים יעלמו לחלוטין?

פורסם

כן.

פורסם

עקרונית

כן.

אבל מעשית... לא ממש

מכיוון שלמרות שמצלמים ביחס 16:9 לרוב הקבוצות לא משחררות בדיוק ביחס הזה וזה משתנה לפעמים קצת יותר ארוך לפעמים קצת יותר רחב... אז תראה (לרוב) פסים שחורים אבל קטנים יותר בהרבה

פורסם

מכיוון שלמרות שמצלמים ביחס 16:9 לרוב הקבוצות לא משחררות בדיוק ביחס הזה וזה משתנה לפעמים קצת יותר ארוך לפעמים קצת יותר רחב... אז תראה (לרוב) פסים שחורים אבל קטנים יותר בהרבה

באיזה סרט אתה חיי? מה זה קשור ל"קבוצות"? אף "קבוצה" לא נוגעת או משנה את הפורמט של הסרט (למה לה?).

רוב הסרטים בעולם מצולמים ב-2.39:1, וככה בדיוק הם מופצים באופן טיבעי.

יש מעט מאוד סרטים שמצולמים במקור ב-16:9, ולכן במילא ברוב המקרים עדיין יהיו לך "פסים שחורים" גם במסך רחב - אבל כמובן קטנים יותר..

http://en.wikipedia.org/wiki/Image:WideScreenFormats_Breitbildformate.svg

פורסם

נגיד אבל בכל מקרה בשורה התחתונה רוב הסרטים לא באותו פורמט, גם לא ב2.39:1.

פורסם

מה לא?

2.39:1 זה הפורמט הכי רחב שקיים, והרוב המוחץ של הסרטים מצולמים בו.

פורסם

אולי הם מצולמים ככה אבל אתה מוזמן לבדוק סרטים ששיחררו להורדה הם לא תמיד באותו פורממט ותמיד יש שינויים קטנים... בדקתי הרגע 4 סרטים רק כדי לבדוק אם אני טועה או לא ואכן כל אחד מהסרטים היה בפורמט שונה טיפה ואף אחד מהם לא היה ב1:2.39... הם היו קרובים יותר ל1:1.80-1.85 (שזה יותר קרוב ל16:9...)

פורסם

אני חושב ש-Milford Cubicle צודק בזה, כי באמת מה שאתה מדבר עליו ניקרא פורמט 16:9 שידוע בתור שידור רחב אבל מה שבעצם אתה רואה על מסך LCD שהוא 5:4 ניראה כמו 2.39:1 (עם יותר פסים שחורים).

פורסם

אגב, 2.39:1 זה הפורמט הכי "בריא" לעין.

פורסם

אני חושב ש-Milford Cubicle צודק בזה, כי באמת מה שאתה מדבר עליו ניקרא פורמט 16:9 שידוע בתור שידור רחב אבל מה שבעצם אתה רואה על מסך LCD שהוא 4:3 ניראה כמו 2.39:1 (עם יותר פסים שחורים).

LCD (למחשב) הוא לא 4:3 הוא 5:4

פורסם

וופס צודק, לא שמתי לב שרשמתי את זה :-X

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים