עבור לתוכן

ארה"ב רודפת את ישראל בגלל... אחוז הפיראטיות הנמוך?

Featured Replies

פורסם

חוץ מזה אני מבטיח לך שאם הכל היה רק חוקי אף אחד לא היה מחזיק את כל התוכנות הכי מתקדמות וכל המשחקים החדשים בשוק אלה בוחר בקפידה מספר מועט ביותר והכרחי של תוכנות שהוא זקוק להם.

וזה יהיה רע כי... ?

בוא תחשוב רגע ביחד איתי - אני לא יודע מה המצב הכלכלי שלך אבל תנסה לחשוב כמו בעל שכר ממוצע במשק בסביבות 7000 ש"ח עם קצת ילדים.

תגיד לי אתה אם מישהו בפרופיל הממוצע הזה שקנה מחשב ב 4000 ש"ח , ומצלמה ב 1500 יקנה בנוסף מערכת הפעלה ב 1000 ש"ח (ויסטה) אנטי וירוס, אופיס, CS2 ב 600 ש"ח (גירסא ביתית או משהו כזה) משחקים ב 250-300 למשחק ועוד 150 ש"ח לפחות לכל דבר כמעט שזז במחשב אפילו WinZIP או Nero שהם שימושים בסיסיים של כל אחד עולים 30$ לפחות . זה ברור לך שיש מעט מאוד אנשים שיקנו את כל התוכנות שהם חושבים שהם רוצים?

תשקיע פחות בחומרה ויהיה לך יותר כסף לתוכנה. בכל מקרה, אפשר להסתפק ב- XP (במיוחד למחשב ב- 4,000 ש"ח) ואז ההוצאה היא פחות מ- 500 ש"ח, ישנם אנטי וירוסים בכלל לא רעים בחינם, OpenOffice לא עולה גרוש, לטיפול בתמונות דיגיטליות שצילמת יש תוכנות פשוטות יותר מפוטושופ, חלקן חינמיות ואחרות באות עם רוב המצלמות, יש המון תוכנות דחיסה דומות ל- WinZip שלא עולות שקל ויש לפחות שש תוכנות צריבה שתוכל להוריד בחינם בלי להפר אף חוק.

אני רק מנסה להסביר שהפגיעה בחברות היא לא כל כך גדולה כמו שמנסים להציג אותה. לפחות לדעתי. זה כמובן נושא שמאוד קשה להעריך או להוכיח ולכן הויכוח קיים.

אין שום בעיה להעריך את זה. אם גרסת ה- Home Basic וגירסת ה- Ultra-Hyper-Pro-Gold-Platinum-Special-Ultimate עולות אותו דבר בדיוק, כמעט כולם יבחרו בגרסה החזקה יותר, גם אם הם לא ישתמשו באף אחת מהתכונות שנוספו לגרסה הזו.

כשאתה מעתיק, שתי הגרסאות עולות אותו סכום בדיוק - אפס. לכן אתה בד"כ משתמש בגרסה החזקה ביותר שאתה יכול למצוא. הגרסה הזו היא גם היקרה ביותר, לכן כשאתה יושב לחשב כמה יעלה לך לרכוש באופן חוקי את התוכנות שמותקנות אצלך, אתה מגיע לסכום גבוה מאוד. אבל האם אתה באמת צריך את הגרסה החזקה? בהחלט יתכן שגרסה חלשה יותר תספיק לך ובהחלט יתכן שהמחיר שלה יתאים לך. כשאתה מעתיק תוכנה שעולה 1,000 ש"ח, אתה לא קונה תוכנה דומה שעולה 100 ש"ח. אז אולי לא גרמת נזק של 1,000 ש"ח, אבל בהחלט גרמת נזק של 100.

לרוב החברות כדאי לאפשר למוצרים שלהם להיות מועתקים, למה? כי הפרסום הכי טוב הוא מפה לאוזן וחווית שימוש של המשתמש עצמו.

אמנם נכון שלא כולם קונים, אבל על כל 5 מעתיקים יש 1 שקונה, אם מכניסים למשוואה אז זה בהחלט יוצא משתלם.

זה נכון לעיתים רחוקות בלבד. כמה תוכניות (שאינן חינמיות) ראית ללא שום הגנה בכלל? כל הגנה פוגעת גם במשתמשים הלגיטימיים שרכשו את התוכנה (ואם אתה לא מאמין לי, יש לי שורה של סיפורי אימה על נזקי ההגנות). אם חברות התוכנה רוצות (או לפחות לא אכפת להן) שמעתיקים, למה להן לבזבז כסף על הגנות שגם פוגעות בלקוחות שלהן וגם לא מצמצמות את הפירטיות בצורה משמעותית? זה לא הגיוני.

כלומר או שרובן הגדול של חברות התוכנה פועלות בצורה לא הגיונית (כולם טיפשים?) או שההנחה שהם רוצים שיעתיקו את התוכנות שלהם לא נכונה.

• תגובות 48
  • צפיות 3.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה נכון לעיתים רחוקות בלבד. כמה תוכניות (שאינן חינמיות) ראית ללא שום הגנה בכלל? כל הגנה פוגעת גם במשתמשים הלגיטימיים שרכשו את התוכנה (ואם אתה לא מאמין לי, יש לי שורה של סיפורי אימה על נזקי ההגנות). אם חברות התוכנה רוצות (או לפחות לא אכפת להן) שמעתיקים, למה להן לבזבז כסף על הגנות שגם פוגעות בלקוחות שלהן וגם לא מצמצמות את הפירטיות בצורה משמעותית? זה לא הגיוני.

כלומר או שרובן הגדול של חברות התוכנה פועלות בצורה לא הגיונית (כולם טיפשים?) או שההנחה שהם רוצים שיעתיקו את התוכנות שלהם לא נכונה.

לא אמרתי שהן רוצות שזה יקרה אלא אמרתי שזה כדאי להן. בכל מקרה גם אם כדאי להן שזה יקרה, הן מחוייבות לשים הגנה ולו רק בגלל האתיקה.

ואני אמשח לשמוע כמה סיפורים... :D

פורסם

אתה רוצה לומר לי שחברות שלא שמות הגנה אינן אתיות? שאלו ששמות הגנה חלשה הן רק קצת אתיות? :P

הסיפור האחרון: קניתי תקליטור מוזיקה. הכנסתי אותו לכונן במחשב כדי לשמוע אבל הכונן טען שלא הכנסתי כלום. מתברר שזה תקליטור מוגן, שעלול לא לעבוד במחשבים ונגנים ברכב. WTF? שילמתי, אני משתמש בחומרה תקינה לחלוטין, למה אני לא יכול להשתמש בו? כי החברה חוששת מפיראטים. אז אחרי שלא צלחתי להחזיר אותו (החנות לא מוכנה, היבואן לא חוזר אלי, היצרן בחו"ל מתעלם), הורדתי rip שלו מתוכנת p2p... שילמתי כחוק על התקליטור ואני נאלץ להוריד עותק לא חוקי כדי לשמוע אותו. כמובן שמי שהוריד מראש יכול היה לחסוך את כל הטררם.

סוף סיפור: קניתי מחשב חדש עם צורב DVD שלא רק הצליל לקרוא את התקליטור למרות ההגנה, הוא הצליח גם לבצע rip בלי בעיות, כך שעכשיו אני יכול לשמוע את השירים גם על ה- iRiver שלי. כל מה שההגנה הצליחה לעשות זה לעצבן אותי. היום אני מוודא שאין הגנה על התקליטורים שאני קונה, ליתר בטחון.

הסיפור הראשון: פעם אחת, לפני נרבה הרבה שנים, הרבה תוכנות מסחריות הוגנו ע"י פלאג שהתחבר ליציאה הפרללית. כל פלאג כזה היה באורך של בערך חמישה ס"מ. בחברה מסויימת שהכרתי נקלעו לבעיה: הם התקינו חמש תוכנות מוגנות על אותו PC. חמישה פלאגים משורשרים זה לזה הוסיפו 25 ס"מ לאורכו של המחשב. זה היה נסבל בקושי, אבל אז הם ניסו להוסיף תוכנית שישית ועם 30 ש"מ תוספת, המקלדת לא יכלה לשבת על השולחן! לגנבים, כמובן, זה בכלל לא מפריע, הם לא משתמשים בפלאגים.

עוד סיפור? רכשתי תוכנה שהשתמשה במין קובץ הגנה שהועתק מפלופי אל הדיסק בזמן ההתקנה ואיפשר לבצע התקנה אחת בלבד. תוכנית ההתקנה איפשרה לך למשוך בחזרה את הקובץ לדיסקט ולהפוך את העותק המותקן לבלתי שמיש כדי שתוכל להעביר את הרישיון למחשב אחר. זה עבד יופי שנה, עד שהדיסק הקשיח התחיל לפתח סקטורים פגומים. אין בעיה, הוא עדיין באחריות, אבל מה עם התוכנה? ניסיתי להחזיר את הרישיון לדיסקט אבל זה לא עבד: שידרגתי אותה מגרסה 4 לגרסה 5 ותוכנית ההתקנה על הדיסקט, שעדיין היתה מגרסה 4, סירבה להכיר בהתקנה ולכן לא הצליחה למשוך בחזרה את הקובץ. עברו שלושה שבועות עד שהצלחתי לשכנע את המשווק שאני לא מנסה לעבוד עליו וקיבלתי רישיון שימוש נוסף.

עוד סיפור? לקוח התקין Win2003 על שרת אבל שכח לעשות אקטיבציה. קורה. מדובר בשרת, אתה לא נכנס אליו כל יום ב- remote (ובטח לו לוקאלית), אז הוא פשוט לא ראה את ההתראות עד שעבר חודש והמחשב הפסיק לעבוד. לא נורא, אפשר להתחבר לאינטרנט ולבצע אקטיבציה, רק שהשרת היה ברשת מאובטחת בלי יציאה לאינטרנט... היינו צריכים לבצע שיחה בינלאומית למיקרוסופט, להקריא שתי שורות ארוכות של מספרים ולקבל קוד הפעלה בחזרה. ומי שמתקין עותק פיראטי? הוא בכלל לא צריך לבצע אקטיבציה, אז מה אכפת לו?

רוצה עוד?

פורסם

אני מסכים לגמרי עם מה שRnGKay אמר..העקרון של חמש מורידים אחד קונה הוא ממש אמיתי וגם דיי משתלם...

נגיד ועכשיו MS הייתה ממגרת לגמרי בדרך כלשהי פירטיות בויסטה/XP ,הייתי הולך וקונה את המערכת,ולא עובר ללינוקס,כי אני רגיל...

עם וינדוס הייתה בלתי ניתנת להשגה בדרכים פיראטיות מלכתחילה אני לא בטוח שהם היו עוברים את הMAC במכירות.

בד"כ שיוצא משחק חדש,קודם כל אני מוריד,אם המשחק לא עמד בציפיות שלי אז סך הכל חסכתי לעצמי בד"כ 200-300 שקל..אם המולטיפלייר דורש זיהוי CDKEY וכו' זה נותן הרבה חשק לקנות את המשחק,הדמו למשל לא נותן חשק בכלל,ובאמת,בערך 80% מהמשחקים על המחשב שלי חוקיים,השאר פשוט לא כיפיים מספיק.

בקשר למוזיקה,זה לא כמו משחקים..אני בדר"כ כלל מוריד קודם,ואם אני ממש נהנה ממנו אני גם אנסה לקנות אותו(חבל שאין יבוא מטאל נורמלי בארץ).

חוצמזה למשל נגיד ואני ממש חייב להמיר עכשיו איזה קטע וידאו/אודיו או משהו,ואני לא מוצא תוכנה חינמית שתעשה את זה טוב,אני מוריד רגע את התוכנה מקדד ומסיר בד"כ,אם זה היה דורש ממני לגשת לחנות או משהו,כנראה שהייתי מוותר על זה ומוצא דרך אחרת.

בקשר לפוטושופ,ילדים בני 12 שמורידים את התוכנה כדי לעשות כמה חתימות או משהו בפורומים לא פוגעים בחברה מכיוון שהם לא קהל היעד שעליו אדובי מכוונים למכור את התוכנה,אנשים מקצועיים שצריכים להתפרנס מהתוכנה אין להם ברירה אלא לקנות אותה ולכן אני בכלל לא רואה איפה הילדים האלה מזיקים ממש..הם רק הופכים את התוכנה ליותר פופולרית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים