עבור לתוכן

ארה"ב רודפת את ישראל בגלל... אחוז הפיראטיות הנמוך?

Featured Replies

פורסם

הכוונה בשוק פיראטי הוא לרוב בעסקים ויש אכיפה בשנים האחרונות בתחום זה.

כאן הכוונה היא לשוק הפרטי שאנחנו בו לא יותר טובים מהסינים הקטנים.

• תגובות 48
  • צפיות 3.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

וואו...אחת הקליטות הגרועות בהיסטוריה, אולי כדאי שתקנה קצת מושג במכולת.

קודם כל, רשמתי שגם אני גנב ומשתמש לרוב בתוכנה לא חוקית(יש גם תוכנה חוקית, אבל הן בד"כ חינמיות :) ).

ושנית, מי שלא גונב הוא לא פראייר וזאת בדיוק הנקודה שניסיתי להעביר, מסתבר שיש גולגלות שהן חדירות למחשבות הגונות.

בדיוק כמו שאתה לא גונב מכונית שאתה לא יכול להרשות לעצמך ולהשתמש בה, אותו הדבר חל על תוכנה!

אם גנבת תוכנה, אתה גנב(העיקר אבל, שאתה לא פראייר, וופדי דו!), זה שיותר קל לגנוב תוכנה, לא הופך את

זה לפחות גניבה, לצערי הרב, גם אני לא עומד בפיתוי(עד שיום אחד אני אתקין לינוקס).

אין לי אפשרות לקנות אלבום מסויים. מה ההבדל אם אני לא אוריד אותו לבין אם אני כן אוריד אותו?

פורסם

גנבת כסף מהכיס של האמן ושל האמרגן ושל חברת התקליטים

הם השקיעו כסף ומאמץ באלבום

פורסם

ואם לא הייתי מוריד אז הם היו מקבלים כסף(שלכאורה גנבתי להם) על זה ?

פורסם

לפי צורת החשיבה שלך רואים שאתה עדיין ילד

כן, זה נכס לא מוחשי אז אף אחד לא ירגיש בחסרונו

זה לא הופך את זה לבסדר, זאת גניבה לכל דבר

פורסם

גנבת כסף מהכיס של האמן ושל האמרגן ושל חברת התקליטים

הם השקיעו כסף ומאמץ באלבום

כמובן שיצירה דיגיטלית היא יצירה לכל דבר ומוגנת בזכויות יוצרים וזכות היוצר או בא כוחו לתבוע את זכותו בבית משפט.

אבל מכן ועד לקבוע ששימוש לא חוקי בתוכנה זה כמו גנבה זה בהחלט לא נכון, זה ברור לי כשזה בא מצד חברות התקליטים (כדמגוגיה) אבל לא מצד משתמש בשירים.

אם תוכנה כמו Photoshop CS2 עולה 650$ (וכרגע בלי להיכנס לנושא של חוקי לא חוקי זה ברור שזה לא חוקי).

האם נראה לכם שמישהו שפוי בארץ שאינו צלם מקצועי ואינו בן עשירים יקנה כזאת תוכנה? ולכן הרוב המוריד הם לא לקוחות פוטנציאליים ולכן אין אבדן הכנסות לחברה. בכל זאת כמעט כל אחד מדבר ושואל איך להשתמש בתוכנה שעולה מאות דולרים כאילו שזה דבר ברור מאליו.

זכותה כמובן לתבוע וכו . . אבל אי אפשר להציג נתונים של X משתמשים לא חוקיים ולומר שנגרם נזק של X כפול מחיר התוכנה.

וכנ"ל אם אני מוריד שירים, לא גנבתי כלום מהאמן/חברה. זה הבדל מהותי בין הדוגמאות של הטוענים למעשה דומה כמו גניבת רכוש מוחשי כמו מכונית.

כשגונבים מכונית האדם שגנבת ממנו לא יכול להשתמש בה ולכל נגרם לו נזק מוחשי.

כאשר מורידים (גונבים) שיר לא קורה כלום לשיר המקורי ששיך למישהו, הוא נשאר שם לשימושו, אפשר רק להתלונן שאילו לא היית מוריד היית נאלץ לקנות ואז יש אבדן רווח אבל את זה כבר צריך להוכיח בבית משפט מעבר לספק סביר. בודאי שהמשפט האחרון לא נכון (למרות שהייתי רוצה שהוא יהיה נכון) כי המחוקק דאג שהחוק יהיה לטובת "הנגזלים"

פורסם
כאשר מורידים (גונבים) שיר לא קורה כלום לשיר המקורי ששיך למישהו, הוא נשאר שם לשימושו, אפשר רק להתלונן שאילו לא היית מוריד היית נאלץ לקנות ואז יש אבדן רווח אבל את זה כבר צריך להוכיח בבית משפט מעבר לספק סביר. בודאי שהמשפט האחרון לא נכון (למרות שהייתי רוצה שהוא יהיה נכון) כי המחוקק דאג שהחוק יהיה לטובת "הנגזלים"

סבבה, גם להתחבר לשכנים ולגנוב מהם כבלים לא פוגע באף אחד

גם להתפלח לאוטובוס או לרכבת לא פוגע בכיס של אף אחד

הכל בדמיון שלי

פורסם

אל תקנה את הCS2. יש גירסאות ביתיות כמו האלמנטס. חוץ מזה יש תוכנות חלופיות חינמיות כמו GIMP. אם אתה חובב זה מספיק, אם אתה מקצוען קנה את הCS.

פורסם

די כבר צאו מהסרט אני לא מבין מה הקטע של למכור אחדות ואפסים לאנשים במסווה של "מוצר"

איו דבר כזה גניבה בתוכנה כי תמיד יהיה אפשר לעשות קופי פייסט

אם היה אפשר לעשות קופי פייסט למכניות אנשים לא היו "גונבים"??

פורסם

אני משתמש המון באופיס לצרכי עבודה

אם הייתי מוריד אותו במקום לקנות אותו לא הייתי פוגע באף אחד?

גם לא באלו שהשקיעו מיליארדים בשביל לפתח את המוצר?

פורסם

כל מי שתומך בהעתקת תוכן דיגיטלי שוכח דבר פשוט, אם כולם היו מעתיקים כמוכם אז לאותו גוף שפיתח ויצר את התוכן לא היה שווה לפתח ולייצר אותו, קרי התוכן לא היה נוצר מלכתחילה.

אז במקום להגיד 'זה שאני מעתיק לא אומר שאני גונב', תחשבו שאם אנשים לא היו משלמים עבור התוכן הוא לא היה קיים, ואז בעצם לא היה מה להעתיק... בקיצור, מעגל פרודקסלי מגניב שכזה...

פורסם

אל תקנה את הCS2. יש גירסאות ביתיות כמו האלמנטס. חוץ מזה יש תוכנות חלופיות חינמיות כמו GIMP. אם אתה חובב זה מספיק, אם אתה מקצוען קנה את הCS.

לא אמרתי שאני צריך את CS2, אפילו לא אמרתי שאני משתמש. רק הבאתי דוגמא למוצר יקר מאוד שכמעט לכול אחד שמתעסק בצילום יש אותו. זה דוגמא לזה ש Adobe לא מפסידה מפירטיות כי ממילא כל אלה שהורידו לא היו קונים אותו.

סבבה, גם להתחבר לשכנים ולגנוב מהם כבלים לא פוגע באף אחד

גם להתפלח לאוטובוס או לרכבת לא פוגע בכיס של אף אחד

הכל בדמיון שלי

שוב, אני לא בא להתווכח עם החוק אני מודע למצב, רק רוצה להבהיר שגניבת תוכנה שונה מכל דבר אחר שמוכר לנו מחיי היום יום כולל הדוגמאות שהבאת.

בוא אני אבהיר לך למה אני מתכוון (למרות שאני בטוח שאתה מבין אבל נהנה לשחק את הטובים).

נניח שאני בחיים לא נוסע באוטובוס, ממש אף פעם לא כי יש לי מכונית, יש לדוד שלי מכונית וכל פעם שאני צריך מישהו יכול להסיע אותי בחינם לכל מקום.

ונניח גם שהאוטובוס הוא מין המצאה שיכולה להכניס מספר לא מוגבל של אנשים - כלומר, אם אני יושב שם זה לא ימנע מאף אחד אחר להשתמש באוטובוס כרצונו.

ועכשיו כולם בפורום משבחים את האוטובוס שנוסע לנתניה כי .... וכל המדריכים באינטרנט לנסיעה נכונה באוטובוס מסבירים לך איך להנות מנסיעה באוטובוס לנתניה. אז אני מחליט לעלות על האוטובוס בלי לשלם, כי בא לי, ואז אני נהנה מהנסיעה כמו שהסבירו באינטרנט. שבוע אחרי האוטובוס מלא פי 3 ממספר הנוסעים המשלמים כי כולם קראו שהנסיעה נהדרת והצטרפו. לאוטובוס זה לא מפריע כי הקיבולת אין-סופית, זה לא מעלה את צריכת הדלק שלו וחברת האוטובוס שמחה כי הם עמדו ביעדי מכירות הכרטיסים. הם אפילו לא יודעים כמה נוסעים יש באמת באוטובוס.

חזרה למציאות - אין אוטובוס כזה, ולכן כשאתה מתגנב לאוטובוס אתה תופס מקום של נוסע משלם, והאוטובוס צורך יותר אנרגיה בגלל המשקל העודף -> כלומר גרמת נזק לחברה.

בתוכנה שלא התכוונת לקנות זה לא קורה. אתה נהנה והחברה לא מפסידה. ולכן הדוגמא של CS2 כל כך טובה. כי אפשר להתווכח אם מישהו ישלם 80 ש"ח על דיסק או יוריד אותו אבל נראה לי שבמקרה של CS2 ברור לכולם שאף אחד (שהוא לא מקצוען או עשיר כקורח) לא ילך לחנות ויקנה אותה.

ולכן "לגנוב" תוכנה זה בדיוק כמו כל גניבה אחרת - רק כי כך קבע המחוקק.

אבל היא לא גורמת נזק לבעלים כמו גניבת רכוש מוחשי.

ועכשיו לזה:

כל מי שתומך בהעתקת תוכן דיגיטלי שוכח דבר פשוט, אם כולם היו מעתיקים כמוכם אז לאותו גוף שפיתח ויצר את התוכן לא היה שווה לפתח ולייצר אותו, קרי התוכן לא היה נוצר מלכתחילה.

אז במקום להגיד 'זה שאני מעתיק לא אומר שאני גונב', תחשבו שאם אנשים לא היו משלמים עבור התוכן הוא לא היה קיים, ואז בעצם לא היה מה להעתיק... בקיצור, מעגל פרודקסלי מגניב שכזה...

המשפט נכון כי בודאי שהחברות מיצרות את המוצר כדי להרוויח. אין כאן ספק לאיש.

פשוט אם לא היה ניתן להשתמש בתוכנה בלי לקנות אותה היו הרבה פחות משתמשים בתוכנה. שוב אם ניקח רק לדוגמא את CS2, אני מניח ש Adobe עשו עבודת הכנה והגיעו למסקנה שיש X משתמשים פוטנציאליים בעולם (מן הסתם צלמים מקצועיים שההוצאה עבורם מוכרת ועוד מספר חובבים כבדים) שניתן יהיה להגיע אליהם. על סמך זה הם פתחו תוכנה ותמחרו אותה.

הם מעולם לא תכננו שכל מי שקונה מצלמה דיגיטלית ב 1000-2000 ש"ח ירכוש את התוכנה שעולה יותר מהמצלמה - אני מקווה שעל זה אין ויכוח?

ולכן כל המשתמשים בפורום כאן ששואלים איך לעשות מה ב CS2 בודאי לא נחשבים ללקוחות פוטנציאליים של Adobe. אם לא היתה ברירה הם כנראה היו משתמשים ב GIMP החינמית (שהיא לא רעה בכלל).

כנ"ל לגבי Windows, אני מניח שאם MS היו סוגרים לגמרי את הפירטיות אז כנראה Linux היתה כובשת נתח נכבד מהמחשבים הביתיים.

בסופו של דבר יש חלק שאכן היה קונה את התוכנה אבל מתפתה להעתיק, בד"כ מדובר בעסקים קטנים המנסים לחסוך.

אני באופן אישי לא הייתי משקיע כמעט כלום בתוכנה אלה מתבסס על מוצרי קוד פתוח חינמיים.

פורסם

הויכוח הזה מתרחש בעיקר בארץ, שנכנסנו לכזו מנטליות של פיראטיות

בארהב לרוב יש תוכנות חוקיות. לרוב הכמעט מוחלט. אחרי תקופה קצרה של פיראטיות מוזיקה, והקמת השירותים להורדת שירים בתשלום, גם הפיראטיות הזו כמעט נעלמה. המצב במערב אירופה דומה. תן לאנשים את האופציה ללשלם באותה נוחות והם יעשו את זה. כל התירוצים של הרגעת המצפון "הם לא נפגעים" "הם מתמחרים בהתאם" "הם מרווחים מהפיראטיות" זה בולשיט. אם מחר הפיראטיות הייתה נעלמת, הייתה עליה מסוימת בנתח של חלופות חינמיות אבל הרוב היו הולכים וקונים

פורסם

מצדד.

שלמה, זה לא משנה אם מישהו שאתה גונב ממנו נפגע או לא.

אין לזה תירוצים, נניח שיש לי רכב מסויים, בלילה נכנס אליו גנב, לקח אותו לנסיעה,

בבוקר לפני שאני קם, הגנב החזיר אותו, מילא דלק ותיקן את הבלאי, העיקרון עדיין

עומד בעינו. הוא גנב ממני, השתמש במשהו שהוא שלי ללא רשותי, נקודה.

אני לא מבין מה לא ברור בזה.

פורסם

TeaTime, לא יודע אם רק בארץ,

אם אתה יודע הרבה שפות ובדקת אז אולי אתה צודק.

בארה"ב יש חקיקה ואכיפה קשה של החוקים ולכן האזרחים "טובים" וחוץ מזה שרמת החיים שם יותר גבוהה והמוצרים יותר זולים כך שיותר קל לאמריקאי ממוצע לקנות מחשב עם תוכנות מישראלי ממוצע.

חוץ מזה אני מבטיח לך שאם הכל היה רק חוקי אף אחד לא היה מחזיק את כל התוכנות הכי מתקדמות וכל המשחקים החדשים בשוק אלה בוחר בקפידה מספר מועט ביותר והכרחי של תוכנות שהוא זקוק להם.

ההסברים שנתתי (לא תירוצים) לא משמשים להרגעת המצפון. אני כבר אמרתי שבאופן אישי לא היתי משקיע הרבה, אם בכלל על תוכנה. אני פשוט לא צריך את זה.

הייתי מסתדר נהדר עם Linux ותוכנות חינמיות אחרות. אבל בגלל שיש אופציות אחרות אז אני משתמש. אני בשום מקרה לא רואה את עצמי כלקוח פוטנציאלי.

בוא תחשוב רגע ביחד איתי - אני לא יודע מה המצב הכלכלי שלך אבל תנסה לחשוב כמו בעל שכר ממוצע במשק בסביבות 7000 ש"ח עם קצת ילדים.

תגיד לי אתה אם מישהו בפרופיל הממוצע הזה שקנה מחשב ב 4000 ש"ח , ומצלמה ב 1500 יקנה בנוסף מערכת הפעלה ב 1000 ש"ח (ויסטה) אנטי וירוס, אופיס, CS2 ב 600 ש"ח (גירסא ביתית או משהו כזה) משחקים ב 250-300 למשחק ועוד 150 ש"ח לפחות לכל דבר כמעט שזז במחשב אפילו WinZIP או Nero שהם שימושים בסיסיים של כל אחד עולים 30$ לפחות . זה ברור לך שיש מעט מאוד אנשים שיקנו את כל התוכנות שהם חושבים שהם רוצים?

מצדד.

שלמה, זה לא משנה אם מישהו שאתה גונב ממנו נפגע או לא.

אין לזה תירוצים, נניח שיש לי רכב מסויים, בלילה נכנס אליו גנב, לקח אותו לנסיעה,

בבוקר לפני שאני קם, הגנב החזיר אותו, מילא דלק ותיקן את הבלאי, העיקרון עדיין

עומד בעינו. הוא גנב ממני, השתמש במשהו שהוא שלי ללא רשותי, נקודה.

אני לא מבין מה לא ברור בזה.

Lev, אם קראת את מה שכתבתי כבר קודם, לא טענתי שזה חוקי. החוק ברור למדי בענין.

זה לא הופך אותו לנכון או צודק אבל הוא חוק וכמובן שכל חוק ניתן לאכוף אם רוצים.

אני רק מנסה להסביר שהפגיעה בחברות היא לא כל כך גדולה כמו שמנסים להציג אותה. לפחות לדעתי. זה כמובן נושא שמאוד קשה להעריך או להוכיח ולכן הויכוח קיים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים